tajkuni_main_logo univerza_v_mariboru_tajkuni tajkuni_rozman_kotnik_brumen
     
 

O PROJEKTU

Namen

Zasebnost uporabnikov

 

TAJKUNI

Ivan Rozman

Mitja Kotnik

Boštjan Brumen

 

SAJ NI RES, PA JE

Navodilo za vnos

Seznam

 

LISTA ODSTRELJENIH

Navodilo za vnos

Seznam

 

TAJKUNSKE ZGODBE

Navodilo za vnos

Seznam

 

OSTALO

Kontakt

Izjava maj 2011

Izjava za javnost

Članek v Žurnal24

Članek v Financah


  ČLANEK - SAJ NI RES, PA JE  
     
  ZARES dobri nameni? Nova politika! Bi morala tale stan biti v oranžni barvi !? Avtorji pristni akademiki ?  
 
 
     
  KOMENTARJI  
 


<< Dodaj komentar >>

 
 

1del

Poslano: 27.09.2010   Ob: 18:00  Datoteka: Ni

Komentar:
Strinjam se z nekaterimi zadevami na spletni strani. Dobro, da se na to opozarja. Prav je, da lahko nekam zapišemo naše misli! Vendar kdo to počne, kdo ima interes? Nekatere zadeve motijo.

Mogoče sem res malo počasnejši pri tem, kako mi delajo \"klikerji\" v možganih, vendar verjamem da nisem edini. Toda, bolj kot vse berem, spremljam še ostale publikacije, bolj se stvari sestavljajo. Pa poglejmo, če bo šlo.

g. dr. Danijel Rebolj ? To ste vi ? :). Počasi se bližajo rektorske volitve. Če malo pobrskamo po spletu hitro zasledimo, da ste napovedali rektorsko kandidaturo. Do danes nisem vedel (tu je moja počasnost) da ste zelo aktiven član stranke ZARES. Celo na 2. mestu sem vas našel na listi omenje stranke za svetnika v mestni občini Maribor. To seveda ni nič narobe, verjamem da ste tudi sposobni opravljati obe zgoraj omenjeni funkciji hkrati 100%? Ali pa igrati na 2 karti (ena bo že, a ne).

www.uni-mb.org

 
 
 

2del

Poslano: 27.09.2010   Ob: 18:00  Datoteka: Ni

Komentar:
Seveda ima stranka Zares ''v lasti" Ministrstvo za Visokošolstvo. V medijih vidimo, da se to ministrstvo in Univerza nič kaj ne razumeta (medicinska fakulteta, noben center odločnosti,...). Seveda od tod želja, da Zares tudi tukaj postavi stvari na svoje mesto, da dobi kontrolo. Dejstvo je, da jim še to manjka do popolnosti. Imajo namreč monopol nad prodajo študentskih bonov (Ultra, Golobič - kar seveda spet ni sporno, vsi ostali delajo slabo na tem svetu, provizija na vsako transakcijo tudi ne). Na svoji strani imamo torej ŠOUM (Žura je urejal razpis za bone), ki rabi naklonjenost Univerze, ki jo trenutno nima. ŠOUM ne ve, kako se bo preživljal ob izgubi prihodkov zaradi zakona o malem delu. Roka roko umije. Manjka nam še torej Univerza, da lahko stvar postavimo na svoje mesto.

dr. Danijel. Kako niste uspeli, kjub očitno vašem visokem ugledu in poziciji v stranki, Mariborski Univerzi in mestu Maribor zagotoviti (lobirati) niti enega Centra odličnosti, katerega razpis in mio € so ostali v Ljubljani. Niti enega g. rekrorski kandidat in kandidat za mestnega svetnika v Mariboru? Seveda je razpis razpisalo "vaše" ministrstvo. Me prav zanima, če bo MB dobil karerega od kompetenčnih centrov, za katere je bil pred dnevi rok za oddajo na istem ministrstvu. Očitno se tako kaže zavednost svoji Univerzi in mestu. To velja tudi za dr. Jozsef Gyorkos-a, sekretarja na istem ministrstvu in profesorja, ki si na FERIju v MB še vedno drži v lasti svojo prazno pisarno ter svoje predmete, da bo lahko delal, ko se vrne iz LJ. Ljudje božji - storite nekaj za to naše mesto.

Na rektorskih volitvah vas ne bom podprl. Moti me kaj se dogaja sedaj, vendar z vami nas po mojem čaka pravi rop sredstev na univerzi. Takrat ne bo več nobenega, ki vas lahko ustavi in kontrolira (bermudski trikotnik Uni MB, Ministrstvo za VŠ in ŠOUM, kjer se bo "skrivnostno izgubljal denar)

Kar pa mi je najhujše (spet moja počasnost). Na zadnjih volitvah sem vas volil. Na to nisem ponosen. g. Lahovnik se je tudi očitno "hitrejši" od mene :)

lp, Vaš bivši zagovornik
ps - upam, da te objave ne boste izbrisali - saj gre seveda za svobodo govora, ki ste nam jo ponudili.

www.uni-mb.org

 
 
 

Danijel Rebolj

Poslano: 29.09.2010   Ob: 04:52  Datoteka: Ni

Komentar:
Zanimivo pisanje, ki mi je dalo misliti. Seveda sem vedel za to spletno stran, nenazadnje je po pisanju dr. Brumna in g. Kotnika na uni-all zanjo zvedela vsa akademska skupnost naše univerze. A se zanjo nisem dosti menil, saj mi tovrstna anonimna komunikacija ni blizu (čeprav razumem, da je na naši univerzi težko brez nevarnosti komunicirati odkrito). Po prvem ogledu se na to stran tudi nisem več vračal, a so me kolegi opozorili na pisanje "bivšega zagovornika". Doslej nisem razmišljal o tem, kdo je spletno stran ustvaril, po pisanju neznanega bivšega zagovornika pa se tudi sam sprašujem, kdo neki bi lahko imel od te strani korist. Morebitni rektorski kandidat Danijel Rebolj? Kakšno neki? Saj sedanji rektor ne more več kandidirati. Pa tudi če bi, to preprosto ni moj način komunikacije. Po ponovnem branju pisanja g. Kotnika in "bivšega zagovornika" pa, če razmislimo malce "kontra-kontra-špijonažno" (ali v stilu teorije zarot), zlahka pridemo do ugotovitve, da imajo največjo korist tisti, ki bi me radi z vsemi sredstvi očrnili. Kdo je torej odprl tole stran? (Bi me zanimalo, vendar s tem ne mislim zapravljati časa.)

Pa še kratek neposreden odgovor mojemu "bivšemu zagovorniku". Glede na vaš način razmišljanja sicer dvomim, da boste mojemu odgovoru verjeli, a bom poskusil. V stranko Zares sem se vključil ker verjamem, da je nova politika nujna in mogoča. Takšna, ki sebi ne reže kruha bolj na debelo ampak ji je mar dobrobit vseh. To je sicer res ideal, ki se ga vsi ne držijo, vendar je vsak odgovoren le za svoja dejanja. Zato mi ne pade na misel, da bi komurkoli karkoli "zrihtal". Če bi se takšnega principa držali vsi, bi bili centri odličnosti in kompetenčni centri odvisni izključno od kakovosti prijav. Tako preprosto je to. Še manj pa mi je vseeno, kam pluje naša univerza. Zato bom, ko se bodo rektorske volitve pričele, prepustil mesto, ki mi je bilo zaupano v mestnem odboru stranke Zares in kandidiral za mesto rektorja. In če bom postal rektor, prepustil tudi mesto mestnega svetnika ter se posvetil izključno dobrobiti mariborske univerze. Tudi temu, da bo medicinska fakulteta postavljena čim prej, čim bolj kakovostno in racionalno. In predvsem brez provizij.
Lahko me držite za besedo.

Lep pozdrav
Danijel Rebolj
p.s.: tudi jaz upam, da moje objave ne bo kdo zbrisal

www.uni-mb.org

 
 
 

France

Poslano: 22.10.2010   Ob: 06:37  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani gospod Rebolj,

prebral sem vaše sporočilo na blogu:

http://www.vecer.com/blog/univerza?id=46052

Kakor vidim, so vas tajkuni napadli s svojim znanim in edinim orožjem, to je s študenti. Želim si, da ne boste obupali! Za volilno telo na univerzi si pa želim, da končno spregleda volilno prevaro naše univerze. Za tiste ki še zmeraj ne razumete:

V prvem krogu bodo zopet razpršili glasove med čimveč kandidatov, v drugem krogu bodo pa premagali nasprotnika s pomočjo študentskega sveta! Zato, dragi moji akademiki, izberimo protitajkunskega rektorja že v prvem krogu, sicer nam ne bo uspelo.

www.uni-mb.org

 
 
 

Antigona

Poslano: 22.10.2010   Ob: 15:42  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani dr. Rebolj,

veliko nas je, ki verjamemo, da bi se z vašo izvolitvijo med akademsko sredino znova vrnile vrednote, ki jih že nekaj let neizmerno pogrešamo. Vaš odnos do sočloveka in miljeja, v katerem bivamo, nas je že zdavnaj prepričal v pravšnjost naših občutij in vedenja o vaših dejanjih v dobrobit vseh nas.

Zato, dragi akademiki, sodelavci, prijatelji,

prisluhnimo naši biti, izvabimo iz sebe vse vredno - da bomo znali ločiti dobro od zla, zato, da bodo tudi naši otroci in študentje nekoč ponosni na nas.

www.uni-mb.org

 
 
 

ales

Poslano: 28.10.2010   Ob: 14:51  Datoteka: Ni

Komentar:
Dvomim, da bi se tako enostavna strategija z razpršenimi glasovi v prvem krogu ter potem izvolitvijo svojega kandidata z glasovi študentskega sveta v drugem krogu obnesla. Študentski svet namreč nima tako velikega deleža glasov.

Bolj verjetno je, da bodo že v prvem krogu poskušali glasove čim bolj razpršiti, z glasovi študentskega sveta pa spraviti v drugi krog dva svoja kandidata. V situaciji, kjer so pravi glasovi močno razpršeni, oni delež ni majhen, tudi če ga deliš na dvoje, ne. V drugem krogu je potem vseeno, kateri zmaga.

Tako tista ideja, kjer bi vsaka fakulteta podprla (mišljeno sicer predvsem z glasovi svojih zaposlenih na volitvah) nekega svojega kandidata, misleč, da bo potem tisti človek kaj velikega naredil za njihovo fakulteto, nikakor ni dobra. To namreč vodi zgolj do razpršitve glasov, zaradi katere bodo na koncu vsi takšni samo izpadli.

Aleš

www.uni-mb.org

 
 
 


<< Dodaj komentar >>