tajkuni_main_logo univerza_v_mariboru_tajkuni tajkuni_rozman_kotnik_brumen
     
 

O PROJEKTU

Namen

Zasebnost uporabnikov

 

TAJKUNI

Ivan Rozman

Mitja Kotnik

Boštjan Brumen

 

SAJ NI RES, PA JE

Navodilo za vnos

Seznam

 

LISTA ODSTRELJENIH

Navodilo za vnos

Seznam

 

TAJKUNSKE ZGODBE

Navodilo za vnos

Seznam

 

OSTALO

Kontakt

Izjava maj 2011

Izjava za javnost

Članek v Žurnal24

Članek v Financah


  ČLANEK - SAJ NI RES, PA JE  
     
  STORITEV UPRAVLJANJA KOMUNIKACIJSKE OPREME PROIZVAJALCA CISCO Systems V OMREŽJU Univerze v Mariboru - - - prilagam dokumentacijo razpisa. Predlagam Brumnu, da ga preklice in se izogne tezavam, ki jih je imel pri razpisu za IP telefonijo letos spomladi. Moje mnenje je, da gre pri tem razpisu za ocitne elemente korupcije.  
 
PRILOGA
 
     
  KOMENTARJI  
 


<< Dodaj komentar >>

 
 

Zunanji

Poslano: 31.08.2010   Ob: 05:44  Datoteka: PRILOGA

Komentar:
V našem podjetju smo sposobni vzdrževati tako obsežna omrežja, kljub vsemu pa se ne nameravamo prijaviti. Sem pogledal dokumentacijo in trdim: v Slovenskem prostoru obstajajo 3 podjetja z ustreznim kadrom in organizacijsko strukturo za vzdrževanje zahtevanega obsega. Tukaj je več kot očitno, da naročnik drastično znižuje kriterije in omogoča posel nekomu, ki tega ne bo sposoben upravljati.

Kot dokazilo koruptivnega ravnanja prilagam razpisno dokumentacijo javnega razpisa približno enakega obsega. Kdor bo pogledal v zahteve se bo kar sam prepričal o tem, da je Univerza razpis napisala nekemu podjetju na roko. Nimam pa podatka za katero podjetje bi lahko šlo.

Sem preveril zadeve na RCUM in izvedel nekatere podrobnosti:

- Brumen je razpis sestavljal, ko je bil predstojnik RCUM na dopustu
- nihče od računalnikarjev RCUM ni sodeloval pri tehničnem delu razpisne dokumentacije
- seznam opreme v razpisu je nepopolen in ga je pomočnica predstojnika RCUM panično iskala po pisarnah
- ni praksa, da je Boštjan Brumen, glavni tajnik Univerze v Mariboru, skrbnik pogodbe na RCUM

www.uni-mb.org

 
 
 

pirat

Poslano: 03.09.2010   Ob: 04:04  Datoteka: Ni

Komentar:
Mislim da gre za podjetje SFERA d.o.o. iz Maribora,
referenca pa je TUŠ, ali pa za Marand d.d. ki je poleg NIL d.d. prodal univerzi
tudi velik del vse obstoječe Cisco opreme. Vse kar ste napisali seveda drži, gre za
razpis s čistimi znaki koruptivnosti.

www.uni-mb.org

 
 
 

Nike

Poslano: 03.09.2010   Ob: 14:12  Datoteka: Ni

Komentar:
Ima kdo info iz odpiranja ponudb? Sem skoraj preprican, da je bila najugodnejsa spet Sfera-IT

www.uni-mb.org

 
 
 

pirat

Poslano: 06.09.2010   Ob: 15:39  Datoteka: Ni

Komentar:
- NIL 457.920,00 EUR

- ASTEC 318.089,09 EUR

- S&T 122.918,40 EUR

- SFERA-IT 101.721,60 EUR

www.uni-mb.org

 
 
 

Cisco

Poslano: 10.09.2010   Ob: 15:51  Datoteka: Ni

Komentar:
Objava v avgustu, kratek rok prijave, kriteriji potrjujejo dvom v kokrektnost razpisa.
Sicer nas je gospod Izidor Golob prijazno opozoril na objavo razpisa, ko gledam tukaj napisano dvomim v njegove korektne namene

www.uni-mb.org

 
 
 

ivan

Poslano: 14.09.2010   Ob: 02:25  Datoteka: Ni

Komentar:
Seveda je Brumen računalničar in seveda zelo dobro ve, kaj Univerza potrebuje in kje lahko zasluži veliko denarja. Zato je pripravo razpisa v zvezi z IP telefonijo in vzdrževanjem CISCO opreme prepustil RCUM-u. Seveda mora biti razpis tako pripravljen, da bodo posel dobila točno določena podjetja. Brumen lani poleti verjetno zaradi nestrinjanja in nesodelovanja odstavil prejšnjega predstojnika RCUM-a Klojčnika. Na njegovo mesto je jeseni zaposlil novega predstojnika, ki ga je pripeljal direktno iz ministrstva. Ker pa je imel sedanji predstojnik na ministrstvu težave s Kosovo komisijo, se seveda ni upal še enkrat spuščati v nečedne posle. Zato je decembra meseca pripeljal še pomočnico predstojnika, ki mu bo pomagala izpeljati projekta IP telefonija in vzdrževanja Cisco opreme. Seveda je pomočnica RCUM- a nihče drug kot ŽENA direktorja SFERE d.o.o.

www.uni-mb.org

 
 
 

piksi

Poslano: 15.09.2010   Ob: 03:01  Datoteka: Ni

Komentar:
To o zakonski navezi drži, torej gre pri izbiri podjetja Sfera d.o.o za premišljeno in načrtovano potezo Brumna in njegovih pajdašev.
Pomočnica predstojnika RCUM, ki so jo zaposlili konec prejšnjega leta, (sliši se, da tudi ona ni izpolnjevala pogojev za to delovno mesto , pa so to, tako kot pri Kotniku priredili) je res žena direktorja Sfere d.o.o.

Potem je seveda tudi razumljivo, zakaj je tako panično iskala dokumentacijo po pisarnah, saj gre v tem primeru za posel firmi, ki jo vodi njen mož.

Sfera d.o.o. je tudi eden najverjetnejših izvajalcev IP telefonije na Univerzi v Mariboru, seveda je potrebno prirediti še razpis, kar pa verjetno ne bo težko, saj ob zgoraj navedenih dejstvih in navezi mož in žena podrobnosti razpisa lahko uskladita kar doma v dnevni sobi.

Seveda nam te dejstva dajo misliti če so pogodbe, ki jih pripravlja RCUM (pomočnica predstojnika) v sodelovanju z Brumnom sploh zakonsko dopustne !!!

www.uni-mb.org

 
 
 

nahtigal

Poslano: 18.09.2010   Ob: 00:29  Datoteka: Ni

Komentar:
Pri IP telefoniji se je vmešal še Izidor Golob (RCUM predstojnik), pripeljal Gašpariča iz Iskratela. Namen je nevtralizirati cisco (beri uvaliti iskratel)! Definitivno je na drugi strani Brumen, Katja Harej Pulko in Sfera, ki delajo v smeri Cisco. Upam, da jim bo kdo pristrigel peruti, enim in drugim.

www.uni-mb.org

 
 
 

čmrlj

Poslano: 05.10.2010   Ob: 15:47  Datoteka: Ni

Komentar:
vse to, kar pišete . . . . je res . . .

nekaj časa sem se ukvarjal s tem, kdo je tisti glavni akter podjetja Sfera IT storitve d.o.o. in prišel do zaključka, da se pravi lastniki podjetja Sfere skrivajo za g. Resmanom (a ja, pa to ni ta, ki je v politiki). Prava lastnika sta Primož Juhart in Davor Račič, ki skrbno prevzemata vsa podjetja, ki se skrivajo pod podjetjem UNI ..... d.o.o. Da ne omenimo, da je v ozadju še veliko več: podkupovanja, pranje denarja, prirejanje razpisov za omenjeno podjetje (ampak vedno dela kot podizvajalec) in če posla ne dobijo, se razpis razveljavi (primer IP telefonije). Zdaj pa najbolj zanivimo vpršanje: Kako je lahko Sfera zdaj dobila posel, če niti ni usposobljena kot ustrezni dobavitelj (nima vseh potrebnih certifikatov Cisco, da bi bila usposobljena za dobavo opreme in izvedbo storitev), mi pa sploh ni jasno? Če gledamo, da je denar naš, v žep pa ga bašejo taka podjetja . . . naredimo pa nič ne . . . .

www.uni-mb.org

 
 
 

insajder

Poslano: 07.10.2010   Ob: 13:52  Datoteka: PRILOGA

Komentar:
Kar je napisal Nahtigal drži , dodatno potrjujejo to izjave Izidorja Goloba na našem sestanku konec septembra. Moje mnenje je (spremljam to vsak dan zelo od blizu) , da ugotovitve Nahtigala neposredno potrjuje priloga. Avtor je Jože Gašparič, zdaj lahko vsak sam oceni kdo je na čigavi strani ! Spet moje mnenje (enako kot predhodnik Nahtigal) : podjetni Gašparič se je namenil veeeliko zaslužiti preko Iskratela , Golob je pa pristavil svoj pisker !

www.uni-mb.org

 
 
 

resnicoljub

Poslano: 07.10.2010   Ob: 17:31  Datoteka: Ni

Komentar:
Škoda, da si vi, "insajder" niste Gašparičevo Poročilo v celoti prebrali.

Šele v Gašparičevem "Zaključku" in v njegovemu e-mailu Boštjanu Brumnu in Izidorju Golobu ter "Sklepni misli" v omenjenem "Poročilu" lahko razberemo, kaj se v resnici dogaja. E-mail Brumnu in Golobu Gašpariča tudi opere krivde o nekakšni navezi z Iskratelom.

Zato si preberite Gašparičevo "Poročilo" na strani 41 - 43.

Jože Gašparič je metulj, ki je pomotoma padel v mafijsko mrežo na univerzi in se ga je treba znebiti.

Eksekutor Boštjan Brumen že ve, kako.

www.uni-mb.org

 
 
 

ivan veliki

Poslano: 08.10.2010   Ob: 02:07  Datoteka: Ni

Komentar:
Pa saj Cisco oprema in IP telefonija ni edino, kaj muči tajkuna Rozmana in kompanijo.
Pred kratkim je vsem računovodkinjam žugal in grozil, da so one krive, da nova programa
plače in kadrovska še ne delata.
Pri žuganju mu je pomagal celo njegov prijatelj direktor celjske firme IRC .
In kdo je IRC ?
To pa je Rozmanovo prijateljsko podjetje, ki že dobro leto ni sposobno napisati programa plač za UM.(vsak ki jim da je prijatelj...)
Govori se celo, da se bodo plače morale prevzeti in obračunati z novim programom še pred novim letom,čeprav nedokončane , ne oziraje se na velike stroške, ki bodo zaradi tega še sledili.
Če si Rozmanov prijatelj in ob dobri proviziji pravim ljudem lahko na UM dobro prodaš tudi polizdelek. (potem pa še enkrat dobro prodaš to, kar bi moralo biti že ob prevzemu narejeno)
Kako in na kakšen način je bil IRC izbran (že vnaprej kupljeni točno določeni strežniki s strani UM, ki jih je potreboval IRC) pa naslednjič…
Seveda lahko kdo na temo IRC-a tudi kaj doda….

www.uni-mb.org

 
 
 

tajkuncek

Poslano: 08.10.2010   Ob: 04:21  Datoteka: Ni

Komentar:
Ivan ni tko preprosto kot pišeš in ne tko nonšalantno tipkat. Gre za RC-IRC Celje d.o.o. in tuki se dejansko (saj ni res, pa je) tajkunizira Ivan Rozman. Serverji niso bili kupljeni vnaprej, ker so fantje malcek bolj zviti. Več bom napisal v kategorijo Tajkunske zgodbe.

www.uni-mb.org

 
 
 

ales

Poslano: 08.10.2010   Ob: 11:25  Datoteka: Ni

Komentar:
Ta razpis za upravljanje omrežja je res prava farsa. Nekaj tako zelo pomanjkljivega, da je pravzaprav težko pametno komentirati. Za tiste, ki niso iz te stroke - gre za nekaj podobnega, kot bi želeli, da eno mesto uspešno živi in deluje ter za to kot edino zahtevo postavili, da morajo gasilci vsak požar pogasiti v pol ure, za gasilsko službo pa namenili enega gasilca s še enim pripravnikom. Sicer lepo in prav, saj mesto učinkovite gasilce vsekakor potrebuje, ampak v mestu je v prvi vrsti potrebno poskrbeti za kup drugih stvari, saj so požari in njihovo gašenje zgolj bolj redki dogodki. Pa še to onemu gasilcu in pol verjetno ne bi ravno uspevalo.

Tisti, ki se na računalniška omrežja spoznajo, so tako že sami opazili, za kakšen zmazek gre tukaj. Če se omejimo zgolj na zahteve za ponudnika, je razmeroma dober primer, kaj bi od ponudnika bilo potrebno zahtevati, primerek razpisne dokumentacije, ki jo je tukaj objavil prvi komentator. V onem primeru z gasilci bi to bilo ekvivalento zahtevam po profesionalno organizirani gasilski službi. Seveda pa je upravljanje omrežja še veliko več od dobave opreme in "gašenja požarov".

Razpis je vsekakor bil pripravljen za hrbtom in v nasprotju z voljo vseh, ki smo omrežje Univerze v Mariboru zgradili, pripeljali do trenutnega stanja in ki ga upravljamo. In ni daleč od resnice, če rečemo isto kar za vse na RCUM-u. Izidorja sem vprašal, kakšna je njegova vloga pri tem, pa žal nič konkretnega ni hotel povedati. No, iz tistega, kar je povedal in kar so povedali drugi, bi sklepal, da je z zadevo sicer bil seznanjen, da pa ni bila po njegovi volji. Ali se je razpis trudil preprečiti ali ne, ne vem, vsekakor pa kakšnega truda v tej smeri ni bilo opaziti. Je pa vprašanje ali bi mu (mu je?) sploh uspelo kaj takšnega, če bi (ali morda tudi je) to poskušal.

Vsak razpis bi moral imeti strokovno komisijo za oceno ponudb. V komisiji tega razpisa so bili trije ljudje, od kateri je en sam rekel (sicer pred pol leta, pa vendarle), da o omrežjih ne ve praktično nič, izkušnje enega iz področja omrežij so bolj kot ne iz prejšnjega stoletja, za tretjega pa ni javno znano, da bi imel kakšno referenco iz področja omrežij, razen morda kakšnega mini omrežja pri sebi doma. Je to *strokovna* komisija?! Sicer pa bojda naj bi razen cen malce podrobneje pogledali samo najcenejšo ponudbo, pa še to ne vsi člani komisije.

Zanimive so cene prispelih ponudb. Ne vem, kdo jih je tukaj objavil, vsekakor pa niso pravilne. Ampak niso daleč od resnice. Je očitno nekdo namerno napisal malce napačne podatke. Sem bil na odpiranju ponudb, a se sploh trudil nisem zapomniti si cen pod tisočicami. Do tisočice sta sicer tukaj v redu zapisani ceni ponudb Nila in Asteca (lahko da sta celo bolj točni, saj kakor pravim, ono pod tisočicami sem takoj pozabil), ponudba Sfere je bila 102 kEUR in nekaj, ponudba s&t pa menda dobrih 113 kEUR, če se prav spomnim.

Če od teh 102 kEUR od Sfere odštejemo 20 % DDV, preostanek razdelimo na 4 leta, potem na 12 mesecev, upoštevamo davke in prispevke, bi v primeru, če gre celoten denar za plačo enega samega človeka na Sferi, le ta imel okrog 975 EUR plače na mesec. No, tako slabo plačani še na univerzi nismo. Tudi mi nikakor ni jasno, zakaj bi nekdo, ki ima četrt toliko znanja, kot ga je potrebno imeti za upravljanje tako kompleksnega omrežja, za pičlih 975 EUR/mesec delal za nekega Resmana ali kogarkoli že, ki je lastnik Sfere, če pa takorekoč za prvim vogalom lahko najde boljše plačano službo, kjer bo delal za nekega transparentnega lastnika.

Je Sfera dobrodelna organizacija, ki bo sama plačevala vrhunske strokovnjake, ki bodo potem upravljali omrežje Univerze v Mariboru? Zelo dvomim. Kot vsaka gospodarska družba verjetno tudi oni v prvi vrsti stremijo k ustvarjanju dobička za svoje lastnike, kar pomeni, da bi za plače tistih, ki bi to delali, šlo še manj. Nemara celo precej manj. In nenazadnje so potem tukaj še materialni stročki, saj je za človeka potrebno imeti poslovne prostore, opremo, prostore ogrevati, čistiti, ...

A ne bi tako neobičajno nizkih ponudb na javni razpis v skladu z ZJN bilo potrebno celo izločiti?

Aleš

www.uni-mb.org

 
 
 

vzorni

Poslano: 08.10.2010   Ob: 14:13  Datoteka: Ni

Komentar:
Dajte no cisco IP telefonijo v novo nit!! Tu se ja govori o razpisu za UM omrežje!

www.uni-mb.org

 
 
 

insajder

Poslano: 12.10.2010   Ob: 00:13  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi resnicoljub

iz priloge sem razbral da je bil Gašparič povabljen in ni kar tako priletel. Kakor sem zapisal, naj vsak sam oceni midva sva vsak oceno podala.

Zanime me tvoj komentar na naslednje dejstvo: Mirko Orehek iz Iskratela za RCUM za 4000 EUR (brez razpisa) spiše analizo UM omrežja. Ali je še on metulj ki je zašel? Ali bi se ti zdelo bolj verjetno da ga je pripeljal Jože Gašparič?!

www.uni-mb.org

 
 
 

VMWareT

Poslano: 25.10.2010   Ob: 06:27  Datoteka: Ni

Komentar:
Gospod Aleš Časar,

prejšnji teden sem dobil potrjene informacije, da je pogodba z Sfero-IT sklenjena. Navedena cena (101.721,60) drži in je zapisana v pogodbi. Ne vem zakaj o njej polemizirate...
Glavna zanimivost pogodbe je, da je v njej kot podizvajalec naveden Tehnocenter UM, v katerem ste vi zaposleni.

Potemtakem sodelujete v celotni zgodbi in predvidevam, da ne zastonj?!? Kako imate potem obraz pisati v škodo firme, ki vam daje dodatek k vaši plači na univerzi oz. na Tehnocentru?

www.uni-mb.org

 
 
 

Triglav

Poslano: 25.10.2010   Ob: 16:16  Datoteka: Ni

Komentar:
Šele ko bodo odprte "Tajkunske zgodbe," bo javnost seznanjena, na kakšen način ožje vodstvo univerze preliva sredstva z univerze v podjetje Tehnocenter. In da tam zaposleni niso nič krivi, še najmanj pa dr. Aleš Časar. Glavni tajnik Brumen mu namreč ni hotel podaljšati delovne pogodbe na Računalniškem centru univerze, razen če podpiše pogodbo s Tehnocentrom. Tako je on pristal v Tehnocentru.

Simon Štrancar, prejšnji direktor Tehnocentra je raje odšel, ko je ugotovil, kaj se dogaja. Sploh pa so delavci Tehnocentra razkropljeni po celem rektoratu in se sploh prav ne ve točno, kateri od delavcev so zaposleni na Tehnocentru.

www.uni-mb.org

 
 
 

cisco

Poslano: 25.10.2010   Ob: 16:56  Datoteka: Ni

Komentar:
VMWareT je pozabil povdariti zanimiv detajl iz pogodbe ! Pogodbo je iz strani Sfere IT podpisal Simon Žunič. On sploh ni pooblaščen za zastopanje te firme , je le solastnik. Formalno nit ne more podpisat pogodbe !


Jasno: Renato Pulko ni podpisal pogodbe ker je njegova žena Katja Harej Pulko zaposlena na RCUM in RCUM je naročnik! Skrivalnice (alias korupcija) na univerzi v mariboru do konca in naprej !

www.uni-mb.org

 
 
 

Student

Poslano: 26.10.2010   Ob: 03:35  Datoteka: Ni

Komentar:
Za informacijo. Katja Harej Pulko je izvedla tudi predavanja na FERI: Vodenje projektov informacijskih sistemov, čeprav je uradno sploh nismo imeli na urniku (namesto Ivana Rozmana) in čeprav je na spletni strani FERI označena kot asistentka.

www.uni-mb.org

 
 
 

ales

Poslano: 28.10.2010   Ob: 14:38  Datoteka: Ni

Komentar:
Je že nekdo, ki se skriva za vzdevkom Triglav, povedal bistvene stvari. Res sem formalno zaposlen na Tehnocentru, a ne po svoji volji. Dobro, roke mi sicer nihče ni zvijal, da naj grem tja, mirno bi lahko tudi odšel iz UM. Ali bi Brumen v primeru, če bi sam nekoliko dlje vztrajal pri svojem, popustil in bi potem tudi uradno ostal na UM, pa verjetno nikoli ne bomo izvedeli. Vsekakor pa z največjim veseljem kadarkoli, lahko še danes, pridem tudi formalno nazaj na UM, če je le druga stran pripravljena na to.

Kako gre denar zame iz UM na Tehnocenter, ne vem. Načeloma bi sicer naj po neposredni pogodbi med UM in Tehnocentrom, ne bi pa niti najmanj bil presenečnen, če gre, morda tudi samo v kakšnem delu, po kakšni bolj zapleteni poti, npr. preko Sfere. Čim bolj dolga in zapletena je pot, tem več je možnosti, da kje na poti del denarja ponikne v ta ali oni žep.

Vsekakor pa ne v moj žep. Seveda moje delo ni zastonj. Kakor vsi ostali zaposleni tudi jaz dobivam svojo plačo, ampak to je to. Nobenih dodatkov ni ne od Tehnocentra, ne od Sfere, ne od koga tretjega.

Aleš

www.uni-mb.org

 
 
 


<< Dodaj komentar >>