tajkuni_main_logo univerza_v_mariboru_tajkuni tajkuni_rozman_kotnik_brumen
     
 

O PROJEKTU

Namen

Zasebnost uporabnikov

 

TAJKUNI

Ivan Rozman

Mitja Kotnik

Boštjan Brumen

 

SAJ NI RES, PA JE

Navodilo za vnos

Seznam

 

LISTA ODSTRELJENIH

Navodilo za vnos

Seznam

 

TAJKUNSKE ZGODBE

Navodilo za vnos

Seznam

 

OSTALO

Kontakt

Izjava maj 2011

Izjava za javnost

Članek v Žurnal24

Članek v Financah


  ČLANEK - SAJ NI RES, PA JE  
     
  Nabava pisarniškega materiala gre preko UNI Servisa. Nabavne cen so okoli 200% višje od lanskih. Pojasnilo rektorata - nižji stroški. Za koga??  
 
 
     
  KOMENTARJI  
 


<< Dodaj komentar >>

 
 

delavka

Poslano: 03.09.2010   Ob: 14:40  Datoteka: Ni

Komentar:
Isto je z čiščenjem.Več delamo za manj denarja potem pa rektorat dražje zaračuna fakultetam in ljudje so jezni na nas

www.uni-mb.org

 
 
 

bruc

Poslano: 09.09.2010   Ob: 15:54  Datoteka: Ni

Komentar:
Pozna kdo zgodbo z USB ključi, ki so jih podarile fakultete na informativnih dnevih? 4GB USB ključ je bil dejansko velik 128MB.
Je šla nabava čez UNI servis d.o.o.? Verjamem, da je bila cena res ugodna, vsaj za UNI servis :D

Nekaj o tem:
http://web.vecer.com/portali/blog/v1/default.asp?kaj=2&blog=univerza&id=43438

www.uni-mb.org

 
 
 

Prognozer

Poslano: 09.09.2010   Ob: 16:20  Datoteka: Ni

Komentar:
Samo ugibam: po moje je naročilo končalo pri Sferi-IT od koder se tajkuni napajajo s kešem, ali je šlo prek Uni Servisa ne bi vedu :D.

www.uni-mb.org

 
 
 

čstilka1

Poslano: 14.09.2010   Ob: 02:28  Datoteka: Ni

Komentar:
Sem čistilka in ni me sram tega povedat. Odkar sem zaposlena pri podjetju, katere solastnik in direktor Dolinšek je prijatelj Kotnika iz otroštva, ista vas se je spremenilo le to, da delamo več, pa ne zato ker bi več čistile, ampak ker so čistila čisto zanič, najslabša kvaliteta. Tudi ostal čistilni pribov, vključno s papirjem je dosti slabše kakovosti kot prej, sicer pa vam kakovost wc papirja včasih ostane v roki.
So pa baje računi za čiščenje v primerjavi z prej dosti višji, samo da to nihče na fakultetah ne upa na glas govorit, saj bi ga seveda kaj hitro zamenjali….
Imam pa manj dopusta, manjšo plačo, ni jubilejnih nagrad…..(lastniki pa si polnijo žepe)
Zato, če kdo lahko, naj da te cene z dokazili koliko je prej prišlo čiščenje na to mesto, ker to pa že diši po kriminalu ozroma je kriminal. Nič niso s tem prihranili, da smo šle čistilke pod čistilni servis, samo nekdo si bo napolnil žepe na račun nas nemočnih čistilk!
Ni me sram in ne bojim se mojih izjav, saj za tak denar lahko čistim kjerkoli v Mariboru.

www.uni-mb.org

 
 
 

računovodja

Poslano: 14.09.2010   Ob: 03:45  Datoteka: Ni

Komentar:
Poglejte, to je čisto prijateljsko darilo in se čisto strinjam z avtorji, ki so zapisali da tajkuni spreminjajo Univerzo v svoj s.p. Razlaga v alinejah:

1. Uroš Dolinšek od leta 2001 životari na svojem s.p. Za leto 2009 mu je uspelo s trgovino in preprodajo narediti 280.000 EUR prometa. O čiščenju na tem spju ne duha ne sluha

2. prijatelj Mitja Kotnik ga leta 2009 prepriča, naj naredi svoj d.o.o. in bo z njim lahko družbenik v veeeeelikem univerzitetnem deooju. Nastane BODO ČIŠČENJE d.o.o katerega edini lastnik je uradno Uroš Dolinšek. Kdo je solastnik prek notarske listine seveda lahko samo ugibamo. Morda ga celo ni, vendarle gre za dva prijatelja. In za prijatelje naredimo kako stvar samo zato ker so prijatelji. Skratka Dolinšek je zdaj poslovnež, ne več podjetnik

3. datum ustanovitve BODO ČIŠČENJE d.o.o. je 5.2.2009, osnovni kapital znaša celih 7.500 EUR. Promet za leto 2009 je 43.260 EUR

4. 22.10.2009 nastane veeeeelik univerzitetni doo, poseben je po tem, da ne nosi več UNI v imenu. Ne bom špekuliral zakaj je tako. V veeeelikem dooju dobi novopečeni poslovnež Dolinšek 74% delež. Kar neverjetno, zato ponavljam: BODO ČIŠČENJE d.o.o. ima v VPO d.o.o 74% delež, Univerza ima prek Uni Servisa 26% delež

5. v leto 2009 je VPO d.o.o. posloval samo dobra dva meseca in zaračunal za 86.600 EUR prometa. Moja prognoza je, da je promet iz točke 3. samo posledica faktur iz VPO d.o.o

Razumem čistilko, da ji ni vseeno ko čisti s slabimi čistili. Vendar naj tudi ona vsaj poskuša razumeti Uroša Dolinška. Vendrarle ga je prijatelj potisnil v čiščenje, ustoličil ga je za solastnika in dvojnega direktorja. Draga gospa čistilka, to ni enostavno, to je stres za malega espejevca! To je tako kot da bi vas čez noč določili za mesarico v klavnici. A si predstavljate??

www.uni-mb.org

 
 
 

plastični lonček

Poslano: 18.01.2011   Ob: 00:41  Datoteka: Ni

Komentar:
Moram povedati, da je glede čiščenja vse resnica, kar piše čistilka.Uroš nima pojma o čiščenju, zato si je poiskal g.Šaferiča, da mu vodi posel.Tudi Uroš je statist za podjetje V.P.O., ker je Kotnik potreboval nekoga, ki mu lahko zaupa za pranje denarja.Vprašanje pa je za tajnika univerze,katerega imena ne bom izrekel, ker mi gre na bru.....Kdaj je bil izveden javni razpis za čiščenje im kako to , da so ravno izmed treh ponudb(2 sta prispeli brez vsote ponudbe, ker so znesek napisali sami na univerzi) izbrali ravno BODO čiščenje d.o.o., ki se je registriralo na AJPESU februarja 2009, se pravi te dni ko bi naj univerza podala javni razpis.S.p.-jevec plastičnih vrečk, lončkov,nožkov za piknik si je odprl podjetje za čiščenje stavb,in bil ravno on izbran brez referenc, brez delovnih izkušenj na področju čiščenja......HA,HA,HA,,,,,,to vsak državljan vidi, čemu je bilo namen skleniti posel ravno s tem podjetjem.Brumen pa naj da že v javnost te dokumente o javnem razpisu in o prijavi drugih dveh čistilnih servisov in si naj s tem izpere laž v javnost.Mislim, da bi bil že čas, da se tudi delavci UNI gostinstva malo oglasijo in povedo kaj več o tem, kako ne plačujejo študentom in kako morajo vsi delati preko Študentskega servisa Pika com d.o.o.,od koder ne morejo izterjati dolga, ker je servis v navezi Račiča... To je res za kriminaliste, ta banda!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.uni-mb.org

 
 
 

čistilka

Poslano: 08.05.2011   Ob: 02:59  Datoteka: Ni

Komentar:
ja se strinjam z kolegico, samo dodala še bi da so tudi plače začele zamujat, da lani sploh nismo dobili pogodbe za dopust, da do letos sploh nismo vedli koliko dopusta imamo in koliko ga imamo??? 20 dni veste kaj je to.Ko smo se zaposlili pri VPO-ju smo morale prvo dat odpoved tam kje smo delale nato pa na novo napisat prošnjo, da so nas na novo sprejeli, ker so vedeli kaj se bo zgodilo ko nebo več na prestolu ROZMAN. Ko bi se nam morala povišat plača smo morale podpisat da se nam bo plača dvigovala do leta 2012. Ker nas je večina pogodbeno zaposlenih smo prvo morale podpisat da se strinjamo postopoma dvigovanje plač nato smo dobile podalšano pogodbo, če se ne bi strinjale ne bi nam podalšali pogodbe, da bi pa vsaj bil človeški odnos, ki ga g. Šafarič sploh ne pozna. Koliko pa sem slišala pa je bil g.Šafarič včasih zaposlen pri čistilnem servisu ISS pa so ga nagnali zaradi nepoštenosti in je ravno pravi za UNI inVPO.

www.uni-mb.org

 
 
 


<< Dodaj komentar >>