tajkuni_main_logo univerza_v_mariboru_tajkuni tajkuni_rozman_kotnik_brumen
     
 

O PROJEKTU

Namen

Zasebnost uporabnikov

 

TAJKUNI

Ivan Rozman

Mitja Kotnik

Boštjan Brumen

 

SAJ NI RES, PA JE

Navodilo za vnos

Seznam

 

LISTA ODSTRELJENIH

Navodilo za vnos

Seznam

 

TAJKUNSKE ZGODBE

Navodilo za vnos

Seznam

 

OSTALO

Kontakt

Izjava maj 2011

Izjava za javnost

Članek v Žurnal24

Članek v Financah


  TAJKUNSKA ZGODBA  
     
 

Divji zahod Univerze v Mariboru, imenovan Filozofska fakulteta in njen vodja, dekan dr. Marko Jesenšek

 
 
 
     
 

Spoštovani!
Na tole pismo me je napeljalo dejstvo, da se tukaj ukvarjamo s tremi tajkuni, ki krojijo politiko Univerze v Mariboru, nobeden pa ne imenja ostalih tajkunov, beri dekanov fakultet, ki so več kot ekzekutorji politike trenutne vladajoče garniture, nekateri so jih s svojo tajkunizacijo celo presegli. Že ptičice na veji čivkajo o nečednih poslih na Medicinski in Pravni fakulteti, toda neboden ni šel s svojo tajkunizacijo in strahovlado tako daleč kot dekan Filozofske fakultete, dr. Marko Jesenšek.

Ime dr. Marka Jesenška se je že nekakrat pojavilo v slovenskih medijih. Toda žal med ljudmi krožijo samo zgodbe o njegovem neprimernem odnosu do Študentk, nobeden pa ne govori o bistvu problematike na Filozofski Fakulteti Univerze v Mariboru. Poskušala vam bom zadevo vsaj malce podrobneje predstaviti.

Gre za človeka, ki je alfa in omega Filozofske fakultete. Gre za človeka, ki je s svojim zastraševanjem, grožnjami, spletkami in podobnimi metodami upeljal strahovlado na Fakulteti do tukaj, da zaposleni ne zaupajo več niti drug drugemu. Znan je tudi kot človek, ki z delovnega mesta odstrani vsakogar, ki se mu tako ali drugače zameri. Predlagam, da bi lahko na tej spletni strani naredili tudi listo odstreljenih posameznih fakultet. Na Filozofski fakulteti imamo takšnih primerov veliko. Sama vem, da je dr. Jesenšek gospodar življenja in smrti, saj ima izredno dobre povezave pri habilitacijski komisiji Univerze v Mariboru, kjer vsakega nesomišljenika zminira, kar posledično prinese odpustitev zaposlenega.

Znano je tudi da je dr. Jesenšku uspelo Fakulteto iz zavidanja vredne finančne situacije spraviti v neverjetne rdeče številke. Z izgovorom da gre denar v izvajanje novih Bolonjskih študijskih programov mu je uspelo iz Fakultete "izmolsti" neverjetne vsote denarja za osebne namene. Menim, da bi bilo potrebno o tem obvestiti tudi računsko sodišče, saj menim da je dotični primer še veliko hujši kot primer z Fakulteto za orhanizacijske vede v Kranju in njenim Dekanom dr. Jožetom Florjančičem, ki je bil zaradi finančnih malverzacij deležen velike medijske pozornosti in še vedno čaka na svoj epilog na sodišču.

Kot sem že omenila, fakulteta se nahaja v neverjetnih rdečih številkah, dr. Jesenšek pa je v zadnjih letih ustanovil kar nekaj privatnih raziskovalnih ištitutov, ki jih financira z denarjem Fakultete. Na njih zaposljuje izključno znance in ljudi blizu sebi, Inštituti pa se financirajo izključno z denarjem Fakultete. Pri tem velja omeniti, da ima dr. Jesenšek na sinovo ime registriran inštitut imenovan www.mislimtorejsem.si , na račun katerega mesečno nakazuje večje vsote denarja, kljub temu da inštitut ne dela ničesar. Na to je bilo opozorjenih že nekaj organov, a se do danes noben ni lotil preiskave. Zgodba zase je raziskovalni denar, ki ga Ministrstvo za visoko šolstvo nakazuje vsak mesec za raziskovalne skupine, a se zanj zaposleni morajo boriti, poznam celo primere kjer so ga zaposleni morali iztožiti. Denar po nakazilu na račun Fakultete izgine neznano kam. Še ena zanimiva zgodba je slovenistični dom, ki ga dr. Jesenšek gradi uradno "za študente slovenistike", nekje v bližini Pece, grajen pa je isključno z sredstvi Filozofske fakultete. Še ena omembe vredna stvar so potni nalogi dr. Jesenška, ki so včasih visoki tudi po nekaj tisoč Evrov. Vse to so stvari, ki veljajo za javno skrivnost, a si zaradi strahu nobeden na Filozofski fakulteti ne upa o njih spregovoriti. Bič Slomškovega Trga 15 je zelo dolg, dr. Jesenšek je pa na tem naslovu bolj zaščiten kot sveta krava.

Ozadje prijateljevanja dr. Jesenška z oblastnimi strukturami na Slomškovem trgu 15 seže v prvi mandat Rektorja dr. Rozmana. Kot prorektor za Mednarodno sodelovanje v prvem mandatu Rektorja je sodeloval pri številnih tajkunskih poslih, kar mu je sčasoma prineslo veliko obremenilnih informacij na račun Rektorja. Stvar je dr. Jesenšek izjemno dobro izkoristil, saj že nekaj let drži v šahu Rektorja Rozmana. Verjetno gre za edinega Dekana, ki se v nikakršnem primeru ne more znajti na listi odstreljenih. Stvari je dr. Jesenšek izjemno dobro izkoristil. Že štiri leta je avtor neverjetnih škandalov, spletk, podtikanj in miniranj na Filozofski fakulteti, Rektor pa vestno pred javnostjo skriva stanje na fakulteti. Na Rektoratu obstaja cela kopica prijav na račun dr. Jesenška, ki pa skrbno izginejo z obzorja, kajti Rektorju je jasno, da si v tem že tako kritičnem obdobju ne more privoščiti še konflikta z osebo, ki ima toliko obremenilnih dokazov na njegov račun. Upam, da je o zadevi obveščen tudi novi Rektor, dr. Rebolj, saj je skrajni čas, da se tajkunu iz Filozofske fakultete stopi na prste.

Sama lahko rečem, da takšnih spletk, podtikanj, miniranj in evidentne kraje državnega denarja kot smo ga deležni s strani dr. Jesenška, v vsem svojem življenju še nisem videla. Še enkrat poudarjam, upam, da je z težavo seznanjen tudi novi Rektor dr. Rebolj, ki je verjetno tudi že slišal, da je bil dr. Jesenšek na Filozofski fakulteti glavni lobist enega njegovih protikandidatov. Vsi gojimo veliko upanje v dr. Rebolja in Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru je verjetno prvi naslov, na katerem je potrebno uvesti red in normalne delovne razmere.

V upanju na čim večji odziv obiskovalcev in bralcev tega foruma vas vse skupaj lepo pozdravljam! Naj zapiha novi veter na Univerzi v Mariboru!

 
     
  KOMENTARJI  
 


<< Dodaj komentar >>

 
 

BB-King

Poslano: 10.02.2011   Ob: 23:50  Datoteka: Ni

Komentar:
Končno nekdo, ki se je lotil te tematike. Pohvala avtorju. Dekan dr. Marko Jesenšek je res tajkun, vsaj enakovreden če ne še večji od zasedbe, kateri je posvečena tukajšnja spletna stran.

www.uni-mb.org

 
 
 

Razmišljajoči

Poslano: 11.02.2011   Ob: 07:37  Datoteka: Ni

Komentar:
Najbolje bi bilo, da se spremenijo pravila volitev in da vsak dekan dobi samo dvoletni mandat. S tako spremembo bi bilo dosti manj možnosti, da prihaja do podobnih anomalij pri vladanju na fakultetah, kjer si posamezni dekani ustvarjajo svoje fevde in vnašajo strahovlado med svoje sodelavce.

Kaj nič ne pomislijo, da bodo že jutri enaki med enakimi in da se jim bo zgodil preobrat, kot se je oz. se bo zgodil na rektoratu? Kjer bo glavnega tajnika
Boštjana Brumna - mučitelja zamenjal Jure Marn - žrtev.

Brumen si verjetno ni nikoli predstavljal, da je tudi njegova moč minljiva. Igral se je boga nad ljudmi, sedaj pa je poražen, osovražen, brez pravih prijateljev, v zgodovino univerze pa bo zapisan kot član prvega tajkunskega Trikotnika.

Najpravičneje bi bilo, da ljudje kot so Jesenšek, Brumen, Kotnik, Rozman... zapustijo univerzo, saj so povzročili veliko trpljenja ogromno ljudem, univerzi pa materialno in moralno škodo in omajali njen ugled.

www.uni-mb.org

 
 
 

marko jesenšek

Poslano: 13.02.2011   Ob: 18:15  Datoteka: Ni

Komentar:
Težko je kar koli dodati na objavljeni sramotilni traktat, s katerim piska poskuša določiti nova ”demokratična ” merila ”akademskega načina sporazumevanja”. Tu ne gre več samo za vprašanje duha, ampak za sovraštvo, zaslepljeno in neuravnovešeno, zaradi katerega je piski vsakršno realno in razumsko razmišljanje onemogočeno in sprevrženo v pomilovanja vredno razkazovanje njene značajske in osebnostne neuravnovešenosti. Verjetno pa je vse premišljeno vodeno ”od zadaj”, od združbe na FF, ki želi s takimi ”cvetkami” prepričati sodelavce, da je na FF vse narobe, oblatiti dekana in ekipo, ki je štiri leta uspešno vodila fakulteto in tako ne izbirajoč sredstva zmagati na bližajočih se dekanskih volitvah. Prepričan sem, da ima to pisanje prav tak namen in ga zato tudi tako ocenjujem – gre za najnizkotnejše in akademskih krogov nevredno polivanje gnojnice, ki pa bo slej ko prej razkrilo vse negativne moralne lastnosti ”polivačev” in njihove združbe. Humanisti in družboslovci FF si zaslužimo poštene dekanske volitve, na katerih bodo vsi kandidati imeli enake možnosti, predvsem pa bodo imeli zagotovljeno prvo in najvišjo vrednoto, ki jo zagovarjamo na FF: pravico do kulturnega dialoga in argumentirane izmenjave mnenj, tj. akademsko sporazumevanje in izražanje svojih misli, ne da bi bili pri tem v naprej (anonimno) ožigosani, ozmerjani in dikvalivicirani. Verjamem, da si nihče izmed poštenih kandidatov za dekana FF ne želi tlakovati štiriletni mandat po poti, ki jo poskuša predstaviti piska na pobudo svoje združbe (spletkarstvo, podtikanje, miniranje..., je lastno prav tej združbi).
FF sem štiri leta vodil po svojih najboljših močeh, upošteval in spoštoval sem mnenja vseh, ki so želeli konstruktivno sodelovati pri prvih korakih novoustanovljene fakultete. Zaupal sem v skupno dobro vseh na FF, veselil sem se uspehov svojih sodelavcev in študentov, prizadeval sem si, da je FF postala pomembno središče humanističnega in družboslovnega dogajanja na univerzi, v mestu in širši regiji. Mislim, da nam je to s skupnimi močmi tudi uspevalo, saj je bilo uspehov v prvem štiriletju veliko, veliko več, kot smo ob ustanovitvi upali in načrtovali. Priznam, da se včasih tudi ni izšlo vse po željah in načrtih, vendar pa nikoli nisem počel ničesar takega, kar mi pripisuje piska v svojem pamfletarskem podtikanju. In ker imam glede tega čisto vest in podporo vseh tistih, ki v prenapetem predvolilnem času ne nasedajo provokacijam, piskine izmišljotine in blodnje odločno zavračam – počutim se razžaljenega in ponižanega, niste pa me prestrašili in uklonili, saj zagovarjam jasno vizijo uspešnega razvoja FF.
Marko Jesenšek

www.uni-mb.org

 
 
 

MissMT

Poslano: 14.02.2011   Ob: 06:59  Datoteka: Ni

Komentar:
Naše babice so nekoč rekle: "Ko mački stopiš na rep, zamijavka" ter "kjer je dim, je tudi ogenj". Verjetno gre za podobno stvar tudi tukaj.

Toda poznavajoč razmere na Filozofski fakulteti se ne bi čudila, če bi bila tako "piska" kot tudi zgornji odgovor njej ena in ista oseba. Lobiranja pred dekanskimi volitvami verjetno ne potekajo povsem po načrtih dekanom tajkunom iz klana trenutnega vodstva Univerze in predstavljanje samega sebe kot žrtev bi morda utegnilo imeti pozitiven učinek na njihovo (v tem primeru se ve čigavo) kampanijo pred volitvami. Nekateri so za zmago res pripravljeni storiti vse.

www.uni-mb.org

 
 
 

Lovec

Poslano: 14.02.2011   Ob: 22:09  Datoteka: Ni

Komentar:
"Eden" izmed komentatorjev je napisal, da je "težko" kaj dodati.
Pa najbrž ne bo tako, je zelo preprosto. Mogoče bi bilo pametno pokazati kakšne finančne podatke za fakulteto in njegovo plačo skupaj s potnimi stroški za kar nekaj let nazaj. Pa bo zadeva hitro razjasnjena in pisec demantiran.

Bojim se, da Rebolju ne bo uspelo resetirati "družinske" univerze v Mariboru.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 14.02.2011   Ob: 23:45  Datoteka: Ni

Komentar:
Strinjam se z razmišljujočim, ki pravi, da si posamezni dekani ustvarjajo svoje fevde in vnašajo strahovlado med svoje sodelavce. Ljudje kot so Jesenšek, Brumen, Kotnik, Rozman... bi naredili uslugo vsem s tem da zapustijo univerzo, saj so povzročili veliko trpljenja ogromno ljudem, univerzi pa materialno in moralno škodo in omajali njen ugled.

Do sedaj nisem čutil potrebe da se tako ali drugače vključujem v razprave na omenjeni spletni strani. Zdi se mi, da je spletna stran dobra. Nekateri podatki so verjetno resnični, drugi spet ne, toda najvažnejše je to, da lahko na spletni strani vsakdo izrazi svoje mnenje, kar je dobro. In vsekakor zelo demokratično. Na sodelovanje v tej razpravi me je napeljala neverjetna aroganca trenutnega dekana dr. Marka Jesenška. Kot je že rekel razmišljujoči, nekateri res mislijo da so nedotakljivi.

Absurdno je, da dekan personificira sebe s fakulteto, "L'etat, c'est moi", ali, sepravi v našem primeru, "fakulteta, to sem jaz!" Svobodno izražanje mnenja dojema kot napad na fakulteto, še več, to poskuša izkoristiti tudi za diskreditacijo svojih protikandidatov na prihajajočih volitvah. O tako pretkanem početju verjetno sploh ni potrebno izgubljati besed, toda čutim se moralno odgovornega, da pokomentiram nekaj navedenih tez.

"Tu ne gre več samo za vprašanje duha, ampak za sovraštvo, zaslepljeno in neuravnovešeno, zaradi katerega je piski vsakršno realno in razumsko razmišljanje onemogočeno in sprevrženo v pomilovanja vredno razkazovanje njene značajske in osebnostne neuravnovešenosti." (dr. Marko Jesenšek)

Zanimivo, da so za dekana ljudje, ki opozarjajo na krajo javnege denarja "sprevrženi" in "neuravnovešeni". Namesto da bi bralce prepričal v nasprotno, dokazal da je nedolžen in morda tudi pokazal kakšen dokument, ki dokazuje njegovo nedolžnost, se dekan rajši ukvarja z diskredidacijo piske. Res zanimivo.


"Zaupal sem v skupno dobro vseh na FF, veselil sem se uspehov svojih sodelavcev in študentov,..." (dr. Marko Jesenšek).

Prepričan sem, da se je dr. Marko Jesenšek zelo veselil "uspehov" svojih sodelavcev, predvsem tistih, ki jih je tako ali drugače odstranil ( dr. Birk, dr. Kramberger, mag. Margit Križnik, dr. Fištravec in še mnogi drugi). Pridružujem se mnenju, da bi bilo potrebno narediti tudi liste odstreljenih posameznih fakultet.

"Humanisti in družboslovci FF si zaslužimo poštene dekanske volitve, na katerih bodo vsi kandidati imeli enake možnosti, predvsem pa bodo imeli zagotovljeno prvo in najvišjo vrednoto, ki jo zagovarjamo na FF: pravico do kulturnega dialoga in argumentirane izmenjave mnenj" (dr. Marko Jesenšek) .

Res zanimivo, da prihajajo te besede iz ust dekana, ki si je prilagodil pravila za prihajajoče dekanske volitve, si sam sestavil komisijo za izvedbo volitev in komisijo za njihov nadzor. Govori se, da je zadeva spravila na noge številne zaposlene na fakulteti. Proces, kjer dekan razpisuje postopek za svojo lastno izvolitev so vse prej kot demokratični, gre za premišljen načrt, ki se ga ne bi sramoval tudi kakšen politkomisar iz obdobja naše polpretekle zgodovine.

"Mislim, da nam je to s skupnimi močmi tudi uspevalo, saj je bilo uspehov v prvem štiriletju veliko, veliko več, kot smo ob ustanovitvi upali in načrtovali." (dr. Marko Jesenšek).

Kot zunanji opazovalec se res vprašam, kateri so ti "uspehi", morda rdeče številke fakultete in nezdravi odnosi na njej. Ne, ne smem biti krivičen, moram priznati tudi prave uspehe. Slišal sem, da je dekan obljubil ustanovitev novih oddelkov (prioriteta je oddelek za kulturologijo in antropologijo, saj naj bi za ta študij vladal velik interes).

Dekanova skrb za študente je prav občudovanja vredna, če ne bi vedeli da ima zgodba tudi svoje ozadje. Dekan je pozabil omeniti, da bi njegovemu sinu, mini tajkunu mihi jesenšku ob tajkunskih poslih z inštitutom mislimtorejsem.si prav prišla tudi služba na Filozofski fakulteti, kjer bi lahko skupaj širila svoje tajkunske lovke. Posle bi bilo najležje izpeljati preko novonastalega oddelka, kjer bo sin tudi zaposlen. Tukaj tiči glavni vzrok za ustanovitev novih oddelkov. Govori se, da naj bi obstajal tudi "interes fakultete" za zaposlitev sinovega dekleta. Dekanu bi predlagal, da Filozofsko fakulteto kar spremeni v Jesenšek d.o.o., saj bo tako ali tako v kratkem služila kot družinsko podjetje.

Svoje sporočilo bi samo še zaključil z citatom iz enega najbolj znamenitih knjižnih del vseh časov. Dekanu, ki je slavist in je verjetno književnost zelo blizu, je predavanje svojim študentom in študentkam o Hamletu prav gotovo vsakoletna naloga in praksa. Eden od najbolj znanih citatov iz Hamleta namreč pravi: "Nekaj je gnilega v deželi Danski" In prav to se zdi kar pravšnji niz besed za opis trenutnega stanja na Filozofski fakulteti

www.uni-mb.org

 
 
 

antitajkun

Poslano: 17.02.2011   Ob: 00:10  Datoteka: Ni

Komentar:
Odgovor Marka Jesenška je popolno razočaranje. Nobenega zanikanja zapisanega, trkanje po prsih, moraliziranje, užaljenost,... Marko Jesenšek bi moral odgovoriti na vprašanja:

a. FF je v rdečih številkah. Je ali ni?
b. fakulteto zlorablja za pranje denarja prek privatnih inštitutov. Res ali ne?
c. isto počne s firmo svojega sina Miha Jesenška? Drži ali ne?
d. habilitacijske komisije zlorablja za obračun s "sovražniki". Drži ali ne?
e. gradnja doma pod Peco je potrebna in teče transparentno. Res ali ne?
f. njegovi računi za potne stroške so astronomski (stanuje v Piranu???). Ja ali ne?

Naštete očitke smo prebrali v glavnem zapisu, zdaj je čas da nanje odgovori.
Doslej je pa pojasnil le zgodbe o seksualnem šikaniranju študentk. Z izgovorom,
da je imitiral jezik iz Trubarjevega časa se je le dodatno osmešil... Držimo pesti,
da bo bolj uspešen pri točkah a,b,c,d,e,f...

www.uni-mb.org

 
 
 

MissMT

Poslano: 17.02.2011   Ob: 03:45  Datoteka: Ni

Komentar:
Ko berem nekatere stvari, ki so zgoraj navedene, sem dobesedno zgrožena. V deželi na sončni strani alp, točneje na univerzi v mariboru in filozofski fakulteti, smo deležni najnizkotnejših oblik korupcije, ki so značilne za države tretjega sveta.

Marko Jesenšek, njegova žena, sedaj še sin in dekle. Je kaj takega v normalnem svetu sploh možno? Slišala sem, da ima Jesenšek še mlajšega sina luko, ki študira medijske komunikacije na FERI. Dekanu predlagam, da naj ustanovi še oddelek za "Humanizem v medijskih komunikacijah", kjer bo zaposlil še mlajšega sina, in tako izpopolnil sliko o družinskem podjetju Jesenšek d.o.o., Koroška cesta 160, 2000 Maribor.

www.uni-mb.org

 
 
 

Lovec

Poslano: 17.02.2011   Ob: 05:59  Datoteka: Ni

Komentar:
Tu je kompletna ekipa brez "šefa".

http://www.mislimtorejsem.si/mostvo/

Zanimivo, da se je omenil Piran ... verjetno bi se dalo pridobiti posnetke iz Dars kamer, če je res šlo za "vsakodnevno" vožnjo od "doma" na delo.

Pojasnil itak ne bo.

www.uni-mb.org

 
 
 

MissMT

Poslano: 17.02.2011   Ob: 07:39  Datoteka: Ni

Komentar:
Prav zanimiva ekipa brez "šefa". Očitno je, da se je "šef" pridno učil pri izkušenejših tajkunih na Slomškovem trgu 15. Njegovo ime se ne kaže nikjer, svoje tajkunske posle spretno vodi iz ozadja. ("Vsaka podobnost s podjetji tipa Uni gostinstvo d.o.o. je zgolj naključna").

Zabaven si mi zdi predvsem mini tajkunov življenjepis. Po mojih podatkih je bil miha jesenšek vse prej kot blesteč študent, zato me predvsem zanima kakšne "kvalitetne usluge" prinaša fant s svojim "akademskim znanjem" fakulteti.

Morda ni slabo omeniti tudi gospo vido jesenšek. Gospa tajkunka je s svedlobno hitrostjo prelevila iz knjižničarke v ukm v predstojnico oddelka za germanistiko. Občudovanja vreden uspeh, če vemo kakšne težave imajo nekateri s svojimi habilitacijami na Univerzi v Mariboru. Predvsem jure marn bi imel kaj povedati o temu. Govori se, da prva dama fakultete izvaja neverjeten mobbing na oddelku, o čimer pričajo predvsem usode lektorice mag. margit križnik in dr. birka.

www.uni-mb.org

 
 
 

piska

Poslano: 17.02.2011   Ob: 16:39  Datoteka: Ni

Komentar:
Zaradi nenamenske porabe denarja, ki je bil namenjen raziskovalnemu delu na Filozofski fakulteti, je profesor Filozofske fakultete dr. Marka Jesenška nedavno ovadil Računskemu sodišču in ARRS.

www.uni-mb.org

 
 
 

volilec

Poslano: 17.02.2011   Ob: 17:47  Datoteka: Ni

Komentar:
Na Filozofski fakulteti bomo kmalu volili dekana. Kot član Akademskega zbora FF bom obkrožil kandidata z imenom

Nemarko

in priimkom

Nejesenšek

www.uni-mb.org

 
 
 

Antijesensek

Poslano: 17.02.2011   Ob: 19:50  Datoteka: Ni

Komentar:
Antitajkun, povsem se strinjam s tabo. Veliko razočaranje, da ne rečem žalost, ki je zabeležena v odgovoru dr. Marka Jesenška. Jesenšek že štiri leta ubira podobno taktiko, ko ga nekdo vpraša o nepravilnostih,začne hitro igrati vlogo žrtve, kar mu gre odlično od rok, istočasno pa že razmišlja, kako bo "sovražnika" v zakulisju odstranil, da ne rečem celo uničil. Nikoli pa ne postreže s kakšnimi konkretnimi podatki. Govori se, da je že nekajkrat na sejah senata insciniral situacijo, ter nato odgiral vlogo žrtve (pri čemer so "gledalci" predstave deležni celo solz dekana), češ da ga klani na fakulteti skušajo zmakniti. Žal je v svojih igricah tako dober, da mu mnogi nasedajo. Govori se, da je v preteklosti celo že pošiljal anonimke na svoj račun (!), (besede je celo potrdil nekdo zelo blizu dekanu, kar daje besedam še dodatno težo. Vsi ki poznajo situacijo na Filozofski fakulteti vedo, da je "dekanov klan" izredno poslušen in konsolidiran, informacije o spletkah ki se tam izvajajo, dobesedno nikoli ne pricurljajo v javnost, so v klanu strogo varovana skrivnost), in nato odigral vlogo žrtve, z besedami da ga poskuša konkurenca na zahrbten način zmakniti. Kot je že dejal nekdo od mojih predhodnikov, nekateri so pripravljeni za zmago storiti dobesedno vse.

www.uni-mb.org

 
 
 

pisec

Poslano: 17.02.2011   Ob: 21:07  Datoteka: Ni

Komentar:
Dr. Marko Jesenšek je 30. 12. 1998 v Večeru objavil članek poln besa in zlobe z naslovom Zeleno, ki te ljubim zeleno. V tem članku se je na nizkoten način lotil nekdanjega dekana Pedagoške fakultete UM akademika dr. Jožeta Pogačnika. Akademik dr. Jože Pogačnik je na njegovo sramotilno pisanje odgovoril v Večeru 12. 1. 1999 s člankom z naslovom Kakšen hrup je tam v daljavi?. Med drugim je zapisal:

''Ko se sprašujem, od kod takšen bes, ki je prekril pamet, se ne morem ubraniti misli, da zato, ker ga nisem suspendiral takrat, ko je prišla pritožba, da spolno zlorablja študentke,....''

Očitno imajo pritožbe na račun dr. Marka Jesenška zaradi neprimernega odnosa do študentk dolgo zgodovino.

www.uni-mb.org

 
 
 

ustrahovan

Poslano: 18.02.2011   Ob: 04:08  Datoteka: Ni

Komentar:
SPOLNO ZLORABLJA ŠTUDENTKE? Da je o tem pisal akademik Pogačnik že leta 1998? Objavite faksimile zapisa!

Takšen patron bi bil zdaj še enkrat dekan? Naj se pogleda v ogledalo in spokori vendar!

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 18.02.2011   Ob: 06:03  Datoteka: Ni

Komentar:
Njegova »bližnja srečanja« z študentkami so znana verjetno vsem, ki so bili kdaj blizu njega. Sam poznam kar nekaj primerov. Ne bi rad tukaj pral umazanega perila, toda da ne bo kdo rekel, da natolcujemo, bom postregel z enim primerom. Osebno poznam eno od jesenškovih študentk-ljubic, ki ji je ime karolina bucka. V času ljubezenske afere jo je jesenšek kot Prorektor za mednarodna vprašanja zaposlil v mednarodni pisarni Univerze v Mariboru, kjer je dekle zaposleno še danes. (Očitno v dekanov klan sodijo poleg družinskih članov tudi ljubice).

Takšnih primerov je še vsaj 3-4. Tudi primerov o spolni zlorabi. Primer, o katerem je govoril pokojni dekan dr. Pogačnik je bil znan vsem takratnim zaposlenim in je definitivno resničen. Dobra volja pokojnega dr. Pogačnika je v bistvu obdržala dr. Jesenška v službi, kajti prijave zaradi strahu pred omajanim ugledom fakultete ni prenesel v javnost, kar je bila po mojem skromnem mnenju velika napaka takratnega dekana. \"Poštenjak\" dr. Jesenšek pa se mu je \"oddolžil\" s tem člankom v Večeru. V času dekanovanja dr. Bojana Borstnerja smo bili tudi deležni pritožbe ene od študentk zaradi spolnega nadlegovanja, a tudi ta primer ni prišel v javnost. Verjetno je tukaj pomembno vlogo odigrala jesenškova naveza z rektorjem Rozmanom, saj je bil takrat jesenšek prorektor v njegovi ekipi. Vprašam se, do kdaj bo dr. Jesenšek nekaznovano lahko izkazoval svoje deviantno obnašanje? Je naša država res tako brez interesa in nesposobna, da stopi na prste tajkunu, ki ima očitno poleg tajkunskih poslov na glavi še veliko drugega (precej hujšega) masla?

Ko razmišljam o vsem tem, se spomnim na Sveto pismo in janezov evangelij, 13:36, v katerem Sveti Pavel na poti sreča Jezusa Kristusa. \"Quo Vadis, Domine\", ali \"Kam greš gospodar?\". Ob takšnem dekanu se vprašam, kam greš naša ljuba filozofska fakulteta?

Natančno branje Bibilije priporočam tudi dr. Jesenšku, saj je njegova morala po mojem skromnem mnenju več kot vprašljiva, da ne uporabim še kakšen hujši in "natančnejši" izraz.

www.uni-mb.org

 
 
 

Borec

Poslano: 18.02.2011   Ob: 19:08  Datoteka: Ni

Komentar:
Če smo že pri »dekanovem klanu«, ne gre prezreti tudi njegovo t.i. "wannabe" z oddelka, »ljubico-udarnico« dr. Mihaelo Kolrtnik. Z svetlobno
hitrostjo je dotična postala redna profesorica slavistike in senatorka
filozofske fakultete. Tajkunizaciji v režiji jesenškovega klana ni videti konca.

www.uni-mb.org

 
 
 

BStrojnik

Poslano: 18.02.2011   Ob: 20:25  Datoteka: Ni

Komentar:
Sem profesor na strojni fakulteti UM. Ko berem komentarje o dr. jesenšku, se mi odkrito povedano obrača želodec. Nerad posplošujem, ta univerza ima tudi veliko častnih in poštenih ljudi, toda zaradi ljudi kot je dr. jesenšek, nas veseljna javnost vse etiketira kot tajkune, ki jim ni do študentov, ampak samo do lastne denarnice. Velikokrat mi kakšen znanec pod nos pomoli kakšen podoben očitek. Besede me velikokrat globoko užalostijo, ampak ko vidim, kaj vse počnejo ljudje kot je jesenšek na mariborski univerzi, jim teh besed niti ne morem zameriti.

www.uni-mb.org

 
 
 

Opazovalec

Poslano: 19.02.2011   Ob: 19:12  Datoteka: Ni

Komentar:
Pravi đek je ta dekan, nimaš kaj. Polovico faksa ima za ljubice, drugo polovico pa vrti okoli malega prsta.

Dajte se malo zamislit. Vdihnite. In se vprašajte: čigave in kakšne agende se pred volitvami skrivajo za pisci teh vsebin?

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 20.02.2011   Ob: 02:50  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi opazovalec (Upam, da se za tem sporočilom ne skriva sam dekan), z veseljem ti odgovorim na vprašanje. Globoko sem vdihnil, se zamislil, in se vprašal predvsem glede agende tvojega pisanja. Naj te spomnim, namen te strani je zapisan v linku "O projektu-Namen", in če citiram,

"Temeljni namen spletnega mesta je Univerzo v Mariboru osvoboditi ljudi, ki so jo zavzeli in jo obvladujejo. Sekundarni namen je, da naj ti ljudje končno odgovarjajo za svoja dejanja. Navedeno smo strnili v slogan Univerzo akademikom, tajkune v zapor." (www.uni-mb.org).

Je v demokratični družbi, dva tisoč let po vzpostavitvi atenske demokracije preveč, če kaj takega pričakuješ od svojega dekana? Zaposleni na Filozofski fakulteti si zaslužijo, da lahko v duhu akademske svobode izrazijo svoje mnenje, brez da bi za to bili "odtstreljeni".

Je demokratično, če zaposleni ne smejo izraziti nestrinjanje z dekanom, ker bi to prineslo njihovo odpustitev? Je demokratično, če dekan organizira volitve sam sebi, in pri tem sestavi sam komisijo za potek in komisijo za nadzor? Da smo si na jasnem, dekanske volitve so tukaj sekundarnega pomena, kajti vprašanje je, če se bodo v danih razmerah sploh izvedle. Prvenstveno gre za to, da veseljno slovenijo opozorimo na nevzdržne razmere, ki vladajo na Filozofski fakulteti. Je demokratično, če ljudje v akademskem svetu, ki bi naj bili eni od stebrov družbe, v strahu pred izgubo službe prestrašeno bojijo govoriti? Je demokratično, če smo zaposleni vsakodnevno priča kraji javnega denarja? To je ključna agenda celotne zgodbe, in pri tem mislim da vsi govorimo isti jezik.

Vsi si samo želimo boljši jutri za vse nas. Je čas, ko so ljudje na to opozorili primeren ? Čas, da opozoriš ljudi na nepravilnosti, tajkunizacijo, strahovlado in korupcijo je vedno primeren. Tega se več kot očitno zaveda tudi novi Rektor Rebolj (njegova prva dejanja vsekakor kažejo na to), zato ima kot novi Rektor tudi vso mojo podporo in še enkrat lahko rečem, da sem se na predhodnih Rektorskih volitvah odločil za pravega kandidata. Sedaj si samo želim, da bi podoben "svobodni veter" zapihal tudi na naši fakulteti.

Trenutni dekan jesenšek ima vso možnost, da odgovori na vprašanja, ki so jih zastavili tukajšnji pisci in piske, ter jim "zaveže jezik" s kakšnim dokumentom, ki kaže na njegovo nedolžnost. Žal se to ne bo zgodilo. Še več, zaposleni pričakujemo v prihajajočih dneh pravi lov na čarovnice, ganljive predstave v režiji dekana, tuda brez kakršnih koli natančnih odgovorov.

Tajkunizacija Univerze v Mariboru je šla predaleč. Končno smo priča dogodkom, ki kažejo, da bodo šle stvari na bolje. Čas je, da gredo na bolje tudi stvari na Filozofski fakulteti.

Veliki rimski voditelj Julij Cezar je v enem od svojih znamenitih govorov dejal: "Acta, non verba", ali "ne besed, dejanja prosim". Dejanja, ki bodo pripeljala našo fakulteto ponovno na pravo pot, brez anomalij, strahovlade, tajkunizacije, in korupcije.

Vsem bralcem spletne strani želim lep vikend !

www.uni-mb.org

 
 
 

Slavistik

Poslano: 21.02.2011   Ob: 20:45  Datoteka: Ni

Komentar:
Opazovalec, ti si pa tudi en pravi patron.

Kdaj naj bi pa ljudje opozarjali na nepravilnosti če ne pred volitvami? Verjetno ne delaš na Univerzi v Mariboru, kajti v tem primeru bi vedel, da dekana zaradi nepravilnosti v vodenju fakultete »lahko zamenja samo rektor«. Misliš, da bi glede na tajkunske posle, ki jih ima jesenšek z rozmanom to bilo izvedljivo? Globoko vdihni, se zamisli, in nam posreduj odgovor.

Dekanske volitve so edini pravi čas, da na demokratičen način izberemo dekana, kot si ga fakulteta zasluži, brez intervencije rektorja ali ostalih tajkunov. Poštenega, iskrenega, dobrega, sposobnega. In če je nekdo kandidat za dekana, je edino pošteno, da se ljudi opozori, kakšnih metod se v vodenju fakultete poslužuje.

Svojega predhodnika prosim, da opazovalcu citira definicijo demokracije.

www.uni-mb.org

 
 
 

Opazovalec

Poslano: 21.02.2011   Ob: 22:54  Datoteka: Ni

Komentar:
Spostovani kolega BBKing,

brez skrbi, nisem dekan, sem eden izmed zaposlenih, tako kot vi. Z dekanom nimam osebnih stikov, za tiste po sluzbeni dolznosti pa lahko trdim, da so korektni. Mislim tudi, da je normalno, da v tako stevilcnem kolektivu pride do nesoglasij in nasprotujocih si mnenj. Tudi novi rektor se vam bo slej kot prej z nekim dejanjem zameril, ker ne bo po godu vam ali morda vasemu oddelku. Sicer pa ga pozdravljam in mu zelim cimbolj uspesno vodenje univerze. Pricakovanja so velika, o rezultatih bomo sodili cez nekaj let.

Osebno ne vidim potrebe, da bi se dekani in rektorji tukaj oglasal in odgovarjal na taksne in drugacne anonimne obtozbe. Obstajajo ustaljene poti, kjer lahko predavatelji in studenti stopim(j)o v stik z njimi. Mene ni se nihce zavrnil, niti ta dekan ne. Ce menite, da poti ne delujejo, in da je situacija res kriticna, se lahko obrnete tudi na nadzorne organe in organe pregona, ki niso vezani na univerzitetno okolje.

Imam pa obcutek, da vam taka pot ne disi. Z izjemno lahkoto udrihate ne samo po dekanu, temvec tudi po mnogih drugih, ki jih na tem forumu zapisujete z imeni in priimki ter jim ocitate to in ono. Ste jih morda pred objavo vprasali za komentar? Imate dovoljenje, da operirate z njihovimi osebnimi podatki? Od kod si jemljete pravico, da mlatite po ljudeh, brez da bi predstavili resne dokaze in se pod njih podpisali s svojim imenom in priimkom? Ste mar sodnik in bog v eni osebi? Spostovani kolega, spoznate se na filozofijo, zato si boste ustrezno sliko z odgovorom znali sami najti.

To je agenda opozicije, ki me skrbi.

Prijazno vas pozivam, da se zamislite nad nacinom, ki ga ubirate. Ni demokraticen, ni akademski, ceprav se za te vrednote zavzemate. Nepravilnosti, o katerih pisete, ne poznam, zato o njih ne zelim soditi, ne zanikati, ne potrditi. Ce obstajajo, si zelim, da jih obravnavajo ustrezni organi, in ne vi. Sporocam pa vam, da ste z nacinom, kot ste jih predstavili, izgubili kredibilnost pri mnogih, ki bi jih zadeva morda zanimala, ce bi jo predstavili na kulturen in korekten nacin.

Ce bo na volitvah na voljo izbira med sedanjim dekanom in populisti, ki jim je blizu biti toznik in sodnik v eni osebi, ze sedaj vem, koga bom izbral. Ne zelim si namrec vodstva, ki zmore le anonimno flancanje po forumih, ne zmore pa si v posten boj z legalnimi in legitimnimi sredstvi.

Ta zapis je namenjen prav vam. Vem, da tukaj ne boste priznali, da ste s svojo taktiko posteno zabredli. Vseeno, poskusite pogledati celo sliko. Ocenite svoj nacin komunikacije in argumentacije. Je vredna vasega akademskega naziva? Ne odgovarjajte mi s tem, kar delajo drugi. Vprasajte se, kaj delate vi.

Vest je tista, ki vas spremlja in klice na odgovornost. Ne tale spletna stran.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 22.02.2011   Ob: 01:01  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani kolega opazovalec!

Pa začniva še enkrat, bom citiral namen spletne strani, ki vam očitno še zdaj ni prišel do živega:

"Temeljni namen spletnega mesta je Univerzo v Mariboru osvoboditi ljudi, ki so jo zavzeli in jo obvladujejo. Sekundarni namen je, da naj ti ljudje končno odgovarjajo za svoja dejanja. Navedeno smo strnili v slogan Univerzo akademikom, tajkune v zapor." (www.uni-mb.org).

Vidim, da je prav vam blizu populizem in metode, ki jih uporablja trenutni dekan. Napad je najboljša obramba, in vidim, da se podobne metode poslužujete tudi vi. Populizem, užaljenost, a brez karšnih koli dokazov in dokumentov, ki bi vsem zavezali usta.

Tukaj se ne gre za to, kdo je tožnik in kdo je sodnik, vsi imamo pravico opozoriti na nepravilnosti. Če pa vas ne moti korupcija, tajkunizacija in ostalo, vaš problem. Mene moti. Tukaj ne gre za volitve. Gre za moralo in poštenje, ki pa pri vas očitno nista visoko na listi vrednot?

Dekanovo ljubezensko življenje me ne zanima, nisem navedel niti enega imena zaposlene na fakulteti, zato bi vas prosil, da prvo preberite komentarje ljudi, in šele nato odgovorite. Ni moja naloga, da o tem sodim, čutim pa se dolžnega opozoriti na tukajšnje anomalije.

Sprašujete če mislim da sem Bog in tožnik v eni osebi? Nikakor, sem samo državljan, ki opozarja na evidentne nepravilnosti. Vloga Boga in tožnika je pa očitno bližja vam, saj kolikor vidim na vsak način hočete diskriditirati demokratično izražanje mnjenja.

Ne vem, verjetno ste oseba, ki uživa na fakulteti zelo ugoden status, in se mu ni potrebno boriti z možnostjo, da bo njegov oddelek zaradi zamere dekana obsojen na uničenje. Zanima pa me, če bi bile vaše besede iste v primeru, da bi se našli na listi odstreljenih. Iz toplega domačega fotelja, z plačo na računu in vestnim lobiranjem za obstoječe vodstvo uživate verjetno marsikatero ugodnost in povsem razumem agendo vašega pisanja. Prav imate, vedno prihaja med zaposlenimi do nestrinjanja, toda če to nestrinjanje prinese posledično tudi "šikaniranje", imamo pa tukaj velik problem, ki ga očitno ne vidite, ali pa, kar se še bolj boljim, nočete videti.

Tukaj se sploh ne gre za to, kakšen "korekten" odnos imate vi z dekanom. Razen, če se tudi vi presonificirate z fakulteto v obliki, kot to počne dekan. Lepo da ste mu zvesti, morda celo tole pišete po njegovih navodilih, toda če vas ne moti spreminjanje fakultete v družinsko podjetje , potem res ne vem kje je ravno pri vas tista morala, o kateri govorite.

Se strinjam z vami, dekan ne potrebuje pisati na tej spletni strani, čeprav se je že enkrat odzval. Je pa dolžan, da na sledeča vprašanja, ki jih je postavil eden od piscev, odgovori na prihodnjem akademskem zboru:

a. FF je v rdečih številkah. Je ali ni?
b. fakulteto zlorablja za pranje denarja prek privatnih inštitutov. Res ali ne?
c. isto počne s firmo svojega sina Miha Jesenška? Drži ali ne?
d. habilitacijske komisije zlorablja za obračun s "sovražniki". Drži ali ne?
e. gradnja doma pod Peco je potrebna in teče transparentno. Res ali ne?
f. njegovi računi za potne stroške so astronomski (stanuje v Piranu???). Ja ali ne?

Če bi bila tako vi kot jaz zaposlena v družinskem podjetju, me sploh ne bi motilo. Vsak razpolaga in odgovarja za svoj lastni denar. Toda, naj vas opomnim, najin delodajalec se imenuje Filozofska fakulteta, zato sem sila občutljiv, ko vidim evidentno krajo javnega denarja.

Razumem da krugu ljudi, ki uživajo na fakulteti v krogu dekana številne ugodnosti in privilegije ni do sprememb (tukaj bi bilo dobro da bi igrala vlogo vaša vest, ne pa v pisanju), jaz in ostalih 20 piscev tukaj pa si želimo iskrenost in transparentnost na fakulteti. Z veseljem sprejmem vašo odločitev za dekana na volitvah. Predvidevam, da vam ta odločitev prinaša tudi veliko korist. Toda sam bi se počutil brez vesti ravno takrat, ko ne bi na nepravilnosti opozoril. In glede na odziv na moje pisanje, na srečo lahko rečem, da nisem pri tem edini.

Glede anonimnosti, žal imam še kar nekaj časa do pokoja, nisem pa še redni profesor, zato se opravičujem če vas je zmotila moja anonimnost, ampak žal se ne bi rad znašel v koži mag. križnikove ali dr. birka. Kolikor vidim se tudi vi niste podpisali, in s tem vsem piscem zavezali usta. Se morda bojite, da bi vas v primeru spremembe oblasti na fakulteti pometla metla kadrovskih menjav? Prav vaša anonimnost v meni vzbuja sum, da stvari ki jih pišete, pišete po navodilih (kar je na filozofski fakulteti bila že velikokrat videna zgodba).

Pravite da je opozicija zabredla? Njihov problem, jaz ne podpiram nobenega. Nobeno od imen, ki se omenja za kandidata na prihajajočih volitvah (dr. flere, dr. kante) iskreno rečeno ni moj favorit, daleč od tega. Kljub temu da mislite da "lobiram" za enega od njih. Edina stvar za katero lobiram, je iskrenost in poštenje. Ki pa je trenutnemu dekanu tuj pojem.

Še enkrat da povzamem, tukaj nisem ne sodnik ne tožnik, za to obstajajo, kot ste rekli, druge inštitucije (ki, med drugim, brez skrbi, že obravnavajo trenutnega dekana. Predvidevam, da niste tako naivni da ne bi vedeli da je to eden od razlogov, zakaj tako hiti(mo) z volitvami za dekana), kjer s(m)o prijavitelji brez skrbi uporabili svoja imena in priimke.

Moj tukajšnji namen ni v tem, da kogarkoli prepričam v nekaj. Je samo namen, da ljudi opozorim na nepravilnosti. Če vas te nepravilnosti ne motijo, prav, konec meseca boste obkrožili na listku trenutnega dekana. Toda če sem s tem pisanjem opozoril na tajkunizacijo vsaj enega zaposlenega na fakulteti, sem dosegel svoj namen. In predvsem svojo kredibilnost. In ne skrbite. Ljudje imajo oči, vidijo kaj se dogaja. To daje mojim besedam kredibilnost. Žal se pa ob enem vprašam glede kredibilnosti vaših.

In da za konec uporabim še vaše besede:

"Je vredna vasega akademskega naziva? Ne odgovarjajte mi s tem, kar delajo drugi. Vprasajte se, kaj delate vi." Strinjanje (ali, da bom bolj natančen, neobsojanje) z tajkunizacijo in krajo javnega denarja pod vprašaj postavlja predvsem vašo vest in vaš akademski naziv. In da vas še enkrat citiram, "Vest je tista, ki vas spremlja in kliče na odgovornost. Ne tale spletna stran". Zato, dragi kolega, kot ste že rekli, globoko vdihnite, in se zamislite.www.uni-mb.org

 
 
 

edendva

Poslano: 22.02.2011   Ob: 03:27  Datoteka: Ni

Komentar:
Kje ste zdaj, pisci zgornjega teksta.... pozvani od Opazovalca? Predstavite se in pokazite dovoljenja ljudi po katerih onanirate, da se strinjajo z uporabo njihovih osebnih podatkov na tem peskovniku. Ste jih vsaj poklicali in preverili zgodbe in kao dejstva ki jih omenjate, kot vam to pravi lastni kodeks tega portala (Naj ga vam BB King citira ko ma doktorat iz citiranja). Avtorica javi se, povej kako si delala po tem kodeksu. Si klicala tajkunske firme? Kaj pravijo? Nas zanima!

www.uni-mb.org

 
 
 

kaznovan

Poslano: 22.02.2011   Ob: 03:38  Datoteka: Ni

Komentar:
Vprašajte se, zakaj obstajajo take strani? Svoje bi morali storiti organi pregona... Svoje bi morali povedati akademiki. Pa niso. Osem let so raje bili tiho. Ves ta čas so Rozman Brumen Kotnik in kompanija govorili isto stvar: ovadite nas, če smo kaj storili narobe. Kam smo prišli? V tajkunsko močvirje, ko se UM smeji cela Slovenija!!!

Hvala Bogu, da imamo to spletno stran. Ljudje so prestrašeni in se ne želijo izpostavljati... Organi pregona v naši državi ne delujejo in so počasni. Kaj preostane? ... Padajo tudi nespodobne besede in njim se ne pridružujem. Da bi pa kdo kot je zgornji, ščuval proti takemu načinu komunikacije, ki v normalnih razmerah res ni vreden univerzitetnih profesorjev, pa je odveč. Naj se raje vpraša, čigavi talce in žrtve smo? Kaj nas je prignalo, da si upamo kaj povedati le na spletu in anonimno? Naj dekan Jesenšek odgovori na zastavljena vprašanja - ne rabi na tej oglasni deski, lahko na akademskem svetu, zboru delavcev.... Kjerkoli. Dolguje nam odgovore in to je bistveno!

www.uni-mb.org

 
 
 

Dominika

Poslano: 22.02.2011   Ob: 04:16  Datoteka: Ni

Komentar:
Še en pisec v slogu dekana. Užaljenst, zmerjanje drugih, toda dokazov pa od nikoder. Pisanje o stvareh, ki so vidne črno na belem imenuje »flancanje po forumih«. Da, za sankcije so pristojni državni organi, toda koliko ljudi fakulteti sploh ve, da je dekan jesenšek sploh ovaden? Koliko ljudi ve, katere tajkunske posle dekan sploh izvaja? Vse skupaj je strogo varovana skrivnost, kot tudi prijave na Rektoratu. Edino pošteno je, da se jih na to opozori.

Ali morda opazovalec in edendva mislita, da je inštitut mislimtorejsem.si prvoaprilska šala, in ne dejanski inštrument za pranje denarja? Je morda priimek fiktivnega vodje, miha jesenška, zgolj naključno isti kot priimek dekana? Je zgolj naključje, če je edina inštitucija s katero inštitut posluje, Filozofska fakulteta?

Pravi đek je tale opazovalec, še večji pa tale edendva.

Še bolj žalostno je pa to, da tudi jaz ugotavljam, kljub prvotni zadržanosti, da gre za pisanje po navodilih dekana

www.uni-mb.org

 
 
 

Grega

Poslano: 22.02.2011   Ob: 04:24  Datoteka: Ni

Komentar:
Opazovalec, kje je tebi pamet? 20 ljudi opozarja na to, da dekan odstrani vsakogar, ki se z njim ne strinja (imena odstavljenih najdeš zgoraj), ti pa govoriš o temu kako naj potrkajo dekanu na vrata, s sabo pripeljejo še študenta - upam da ne misliš predstavnika študentskega sveta, ki ravna vseskozi po navodilih dekana - in dekana »opozorijo« na to, da krade javni denar? Ne vem, ali ne delaš na tej fakulteti in ne poznaš razmer, ali pa pišeš tukaj po navodilih jesenška (bolj verjetno).

www.uni-mb.org

 
 
 

Anja

Poslano: 22.02.2011   Ob: 04:27  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani dekan, ki se skriva za imenom "edendva". Besedi onaniranje in peskovnik sta zelo pogosti v vašem repertoarju besed, zato drugič, ko se boste skrivali za drugim imenom, prosim bodite bolj previdni, kajti s temi potezami smešite tako sebe kot to spletno stran.

www.uni-mb.org

 
 
 

kaznovan

Poslano: 22.02.2011   Ob: 04:53  Datoteka: Ni

Komentar:
Še eno stvar dodajam... nekdo predlaga, da se omenjene prosi za dovoljenje, da so lahko omenjeni na tem forumu. Neumna in smešna zahteva!!! Bomo dr. Jesenška prosili, če lahko na anonimni strani pišemo o njem in ga omenimo?... Bi ga morale za dovoljenje vprašati študentke, ki jih je napadal in so spisale kasneje javno objavljeno pismo?

Sem proti pljuvanju. Žal ugotavljam, ... da na tej strani nisem izvedel čisto nič novega.... vse sem vedel že prej... morda je kaj izmišljenega, toda ne verjamem da za to priložnost.

www.uni-mb.org

 
 
 

kaznovan

Poslano: 22.02.2011   Ob: 04:53  Datoteka: Ni

Komentar:
Še eno stvar dodajam... nekdo predlaga, da se omenjene prosi za dovoljenje, da so lahko omenjeni na tem forumu. Neumna in smešna zahteva!!! Bomo dr. Jesenška prosili, če lahko na anonimni strani pišemo o njem in ga omenimo?... Bi ga morale za dovoljenje vprašati študentke, ki jih je napadal in so spisale kasneje javno objavljeno pismo?

Sem proti pljuvanju. Žal ugotavljam, ... da na tej strani nisem izvedel čisto nič novega.... vse sem vedel že prej... morda je kaj izmišljenega, toda ne verjamem da za to priložnost.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 22.02.2011   Ob: 05:21  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi edendva, zanimivo da je po tvojih besedah opozarjanje na nepravilnosti za tebe t.i. »onaniranje«. In, nisem še slišal, da mediji preden opozorijo javnost na nekega tajkuna v svojem časopisu/oddaji, pred tem prosijo za blagoslov očitnega kršitelja? Predvidevam, da so po tvojem italijanski časopisi polni avtoriziranih zgodb o voditeljih comorre ali cosa nostre (karikiram), ter raznih direktorjev podjetij ki na veliko izvajajo gospodarski kriminal, časopisi v ZDA pa polni avtoriziranih zgodb spolnih nadlegovalcev? Morda so tam tudi zabeležena njihova priznanja, kako kradejo javni denar? Ne, pardon, kaj takega je morda vidno samo na Filozofski fakulteti.

Zanimivo, kako konsolidirani so tukaj »dekanovi borci«, nobeden ne omenja pisma študentk (po njihovem je bila verjetno celotna stran imen izmišljena) ter obstoj fiktivnega inštituta, katerega lastnik je dekanov sin, dekan pa preko inštituta krade javni denar. Razen če misliš, da so avtorji te spletne strani ob enem tudi avtorji mislimtorejsem.si, in bogemu dekanu spet hočejo nekaj naprtiti?

Dragi edendva, ne bom omenjal tukajšnjega kodeksa, predvidevam da si sam sposoben še enkrat prebrati celoten kodeks. Tukaj nismo za to, da kogar koli kličemo in preverjamo (za to obstajajo mediji) ali komur koli sodimo (za to imamo pristojne inštitucije). Smo pa tukaj za to, da ljudi opozorimo na evidentne nepravilnosti, ki se dogajajo na Filozofski fakulteti. Očitno si prav ti tisti, ki nisi na »ti« z tukajšnjimi pravili.

Res je neokusno, da nekateri tukaj poskušajo naše opozorilo na korupcijo uporabiti kot material za igranje žrtve pred dekanskimi volitvami. Daleč si zabredla, draga Filozofska fakulteta! Tukaj nismo več priče tajkunizaciji, temveč »jesenškovizaciji«

www.uni-mb.org

 
 
 

Klinar

Poslano: 22.02.2011   Ob: 05:48  Datoteka: Ni

Komentar:
Piske in pisci, ne odmikajmo se od prvotne teme. Ostanimo pri tajkunizaciji in očitni kraji javnega denarja dekana dr. Marka Jesenška preko inštituta imenovanega mislimtorejsem.si in njegovih astronomskih potnih stroških! Dekan nam je kot državni uslužbenec dolžan podati odgovore na zastavljena vprašanja, kjerkoli, kadarkoli, zaposleni smo vedno pripravljeni prisluhniti. Prisluhniti dejstvom in dokumentom, s katerimi nas bo prepričal v svojo nedolžnost. Ne želimo si dekanovih dolgih predstav in dvournih govorov, samo odgovore na vprašanja a,b,c,d,e,f! Se mar piscem in piskam na spletni strani zdi, da pričakujemo od dekana preveč????????????????

www.uni-mb.org

 
 
 

Lovec

Poslano: 22.02.2011   Ob: 15:28  Datoteka: Ni

Komentar:
Zadeve so lahko zelo preproste.

Dokumente in podatke na plano pa bo vse razjasnjeno!

Pravljice o dobrih medčloveških odsnosih pri finančnih malverazacijah oziroma tajkunizaciji ne vzdržijo.

Gori so bila že večkrat postavljena sila preprosta vprašnja "tehnične" narave.

www.uni-mb.org

 
 
 

Antijesenšekdva

Poslano: 22.02.2011   Ob: 19:00  Datoteka: Ni

Komentar:

Kandidati za dekana Filozofske fakultete so znani:

prof.dr. Božidar Kante,

prof. dr. Darko Friš,

prof dr. Jana Goriup,

in (človek ne more verjeti)

prof. dr. Marko Jesenšek

www.uni-mb.org

 
 
 

Opazovalec

Poslano: 22.02.2011   Ob: 19:13  Datoteka: Ni

Komentar:
Niti tistih minimalnih lastnih pravil in kodeksa delovanja, ki ste si jih postavili na tem spletnem mestu, se ne držite (neakademski nivo komunikacije, sovražni govor, predvsem pa tole: sami ste napisali, da so vsebine, ki jih objavljate avtorji spletnega mesta preverjene in novinarsko obdelane).

BB in somišljeniki: vprašam še enkrat. Je kdo od blatnikov (vključno z avtorico članka) bil sposoben toliko kritičnosti in dobrega okusa, da je osebno preveril očitke, ki letijo vsepoprek po fizičnih in pravnih osebah, ki jih omenjate z imeni in priimki? Gre za ljudi, ki se ne potegujejo za nobeno funkcijo, nekateri sploh niso zaposleni na FF ali Univerzi. Z osebno preveril mislim na obisk in pogovor s temi osebami. Ali vsaj telefonski klic.

Odgovorite, prosim. Mislim, da je tudi to vprašanje zelo jasno in konkretno. Če so nameni avtorice čisti, naj odgovori. Enako velja za komentatorje, čeprav je od njih seveda kaj takega težje pričakovati. Morda od BBKinga, s katerim se sicer ne strinjam, je pa vsaj eden redkih, ki drži nivo komunikacije na približno kulturni ravni.

Vaš forum, vaši pisci, vaša pravila. Priložnost imate, da potrdite, da ste kredibilen in zaupanja vreden portal.

www.uni-mb.org

 
 
 

Pisatelj

Poslano: 22.02.2011   Ob: 21:50  Datoteka: Ni

Komentar:
Ne vem, zakaj nekatere tako zelo moti anonimnost. Saj smo tega vajeni na področju literature. Še vedno ni znano, kdo je pisatelj B. Traven.

www.uni-mb.org

 
 
 

bivsi dekan

Poslano: 22.02.2011   Ob: 22:32  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani!

Rekel bom samo, da sem nekdanji dekan fakultete, iz katere je nastala današnja filozofska fakulteta. Po kratkem razmisleku bo verjetno vsem jasno, kdo se skriva za mojim vzdevkom. Želel sem se držati pravil foruma in ne pisati svojega imena, čeprav mi skrivanje za nekakšnimi vzdevki ni v navadi.

Zmotil me je komentar, ki ga je podal pisec pod imenom Opazovalec. Ne zamerite mi na direktnosti, morda boste moje besede vzeli kot nesramnost, toda kakšna sebičnost izhaja iz vaših besed! Vaše besede »do mene je bil dekan vedno korekten« kažejo ves jad in trenutno bedo Univerze v Mariboru. Se pravi, ni važno, ali je dekan pošten, iskren, tajkun, spolni prestopnik, važno je, da je do vas osebno korekten? Ni važno, če ima privatni inštitut, ni važno da gre za krajo javnega denarja, važna je njegova korektnost do vas?

Kakšna sebičnost! Nekdo je omenil, da se cela Slovenija norčuje iz UM. In res je temu tako. Žal.

Vsem piscem in piskam pošiljam lepe pozdrave iz, kot je nekdo rekel, toplega fotelja, na srečo daleč od peskovnika UM.

www.uni-mb.org

 
 
 

Lovec

Poslano: 22.02.2011   Ob: 23:55  Datoteka: Ni

Komentar:
Normalno je, da bo vsak tajkun angažiral svoje somišljenike, ki bodo slepo kot ovčice branili vsako nepravilnost tajkunskih poslov in odločitev.

Argumenti? Glede Pirana celo njegov sin na enem izmed blogov piše, kako dobro se tam počuti, tako da obstoj nepremičnine na Primorskem ne more biti vprašljiv?

Sistem s potnimi stroški je pa v bistvu znan že dolgo. Še pred mnogimi leti, ko še ni bilo tajkunov, je na dvorišču ene izmed fakultet bilo parkirano dekanovo vozilo s primorskimi registracijami.
Seveda v tistem obdobju ni bilo mogoče imeti registracijo druge UE, če nisi tam imel bivališča. Dekan pa je mimogrede imel družinsko hišo v Mb.

Takšen sistem se je potem hitro prijel tudi drugod.

Zanimivo bi bilo torej videti Jesenškove potne stroške, saj je javni uslužbenec in te podatke bi morali videti.

Ampak verjamem, da je to le kapljica v morju tajkunskih poslov in oškodovanja premoženja.

To kar je nastalo iz UM je katastrofa in sramota za Maribor.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 23.02.2011   Ob: 00:25  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi kolega opazovalec!

Hvala na komentarju o nivoju komunikacije, trudim se, da povem vse, kot je nujno za visok nivo komunikacije.

Priznam, da tudi jaz cenim in spoštujem vaš pogled. Dan danes je težko najti človeka, ki je tako posvečen cilju kot ste vi, kljub temu da je več kot evidentno, da vaša zgodba »ne pije vodo«. Toda, zvesti ste sami sebi in svojim principom, kar je dobro.

Verjamem da prihajate iz akademskih krogov, zato me toliko bolj čudi, da postavljate vprašanja, na katera ste že dobili odgovor. Toda še zadnjič vam bom postregel z konkretnimi odgovori, nato bi vas pa prosil, da tukaj na licu mesta zaključimo z postavljanjem istih vprašanj.

Pa pojdimo postopoma:

a) Pojdite na spletno stran mislimtorejsem.si, in preverite, kdo je lastnik inštituta. Inštitut je fiktiven, edina inštitucija preko katere izvaja posle, je Filozofska fakulteta. Razen če mislite, da so avtorji uni-mb.org tudi avtorji spletne strani mislimtorejsem.si ?? Globoko vdihnite, in se zamislite.
b) Dekan je bil ovaden tako pri računskemu sodišču kot ARRS. Podatki so javni, če ste res tako željni dokazov, pokličite na Računsko sodišče RS, Tel. 01 478 58 91 in zahtevajte gospo Natašo. Ne bo vam podala podrobnosti, toda odgovorila vam bo, ali obstaja ovadba na ime dekana jesenška.
c) Glede ovadbe pri ARRS, tudi ta podatek je preverljiv, če želite, vam lahko posredujem kontaktne podatke vodje agencije, dr. francija demšarja, pri kateremu boste nato preverili avtentičnost podatkov. Zdi se mi smešno da vam moremo dokazovati več kot očitne stvari, toda z veseljem vam postrežem z dodatnimi podatki, če si to res želite.
d) Glede dekanovega šikaniranja zaposlenih, ki se z njim ne strinjajo, gre tudi za preverljiv podatek, navedel sem vam že prej nekaj imen: dr. birk (naj vam tudi on pove kaj več o sovražnem lobiranju dekana pri habilitacijski komisiji Univerze v Mariboru proti njemu), dr. kramberger, mag. margit križnik (naj vam ona pove kaj več o mobbingu na oddelku v režiji dr. vide jesenšek), dr. fištravec in številni drugi, ki so bili tako ali drugače odstranjeni. Če vztrajate, lahko pripravim celotno listo. Toda nisem prepričan, da vas to zanima. Kot pravite, vaši odnosi z dekanom so korektni. Vas morda zanima kako »korektni« so odnosi dekana z nesomišljeniki?
e) Dekan je državni uslužbenec. Njegovi potni stroški so preverljivi. Se vam mar zdi, da se dekan že desetletje vozi vsako jutro iz pirana, znam pa je po temu da je v svoji pisarni na fakulteti med prvimi? Ob enem je njegova žena prijavljena na naslovu v mariboru. Veliko naključje! Se pravi, na isto delovno mesto se vozi en zakonec iz pirana, drugi pa iz maribora? Kako si nato razlagate dejstvo, da zakonca jesenšek prideta skoraj vedno na delo skupaj? Mar dekan po prihodu iz pirana še zjutraj skoči po ženo? Ali, mar žena pobere jesenška ob cesti, ko je prištopal iz pirana? Zresnite se prosim. Razmislite. Sicer pa, nekdo je omenil tudi kamere DARS. Tudi to je način kako odkriti evidentne. Poleg tega pa, kako je dekan fakultete, katerega plača je javen podatek in je vse prej kot ogromna, sploh sposoben imeti precej veliko nepremičnino v trenutno najdražjemu slovenskemu mestu? Se vam zdi da iz gospodinjskih prihrankov? Menite, da je ta denar privarčeval tako, da je dr. jesenškova dvajset let kupovala samo pol štruce kruha in samo pol ducata jajc namesto celotnega na dan, in tako privarčevala milijonski znesek? Razmislite tukaj. Gre za elementarno matematiko. Gre za zelo preprosto računico. Verjemite, ni težko ugotoviti, za kaj se v zgodbi gre.
f) Prijava s strani študentk zaradi nadlegovanja s strani dekana dr. jesenška je bila objavljena v časopisih dnevnik in žurnal 24. V toku dneva bom z veseljem našel navedene članke, in vam jih posredoval. Če želite, lahko tudi pri enemu od teh časopisov pridobim listo imen študentk, ki so se pod prijavo podpisale,

Navedel sem vam dejstva kot ste zahtevali. Imate morda še kakšno dodatno vprašanje? Zanimivo se mi zdi, da cel čas govorite o tem preverjanju pri navedenih osebah. Lepo bi prosil, da bralcem te spletne strani navedete, kako ste si to zamislili? Da pokličemo dekana, ga vprašamo če je res nadlegoval študentke (kljub temu, da so o tem že pisali mediji) ter ga vprašamo, če je kradel javni denar? Naj to storimo v desetki, se z njim pozabavamo ob kavi, ga vprašamo za dovoljenje za pisanje o njegovih spolnih prestopkih in nato presedlamo k računalniku, in napišemo srca parajoč komentar? Lepo vas prosim.

Ko tole pišem, se vprašam zakaj je potrebno, da nekatere stvari moram pisati že tretjič. Zadeve so jasne. Preverljive. In ker gre za kriminalna dejanja, bi vas, dragi opazovalec, vprašal kje na svetu obstajajo mediji, ki za svoje pisanje o le teh potrebujejo tudi »blagoslov« kršitelja. Razmislite vendar. Bolj kot se ukvarjate z imeni, posvetite svoj čas razmišljanju o nepravilnostih na fakulteti. Razumem da ste si z trenutnim dekanom blizu. Razumem da bi imela sprememba oblasti morebiti za vas negativne posledice. Toda tukaj se ne gre ne za vas, ne za mene. Gre se za prihodnost filozofske fakultete. Midva pri tem nisva pomembna. Sva zaposlena na inštituciji, kjer se trudiva, da nudiva študentom kar se da kvalitetno izobrazbo. Ne dvomim, da to obadva počneva kvalitetno.

Prav, spoštujem da se z mano ne strinjate. Tudi jaz se ne strinjam z vami. Toda, odgovorite mi prosim, je tukaj sploh pomembno, kdo se na tej spletni strani strinja s kom? Verjemite, ni pomembno. Pomembno je samo, da se razčistijo jasne deviacije, ki se odvijajo na Filozofski fakulteti v režiji dekana.

Tudi sam nisem zagovornik omenjanja imen. Ne vem o katerih imenih, ki niso zaposleni na fakulteti in UM govorite. Morda ste zamenjali ta pogovor s kakšnim drugim na tej spletni strani. Tudi sam se jezim, da je nekdo omenil dr. Koletnikovo, ki je po mojem skromnem mnenju zelo dobra profesorica in njeno privatno življenje ne bi smelo biti tukaj omenjeno. Toda, če govorimo o kraji javnega denarja in spolnem nadlegovanju študentk, pa vsekakor zagovarjam dejstvo, da je o tem potrebno javnost obvestiti. Dragi opazovalec, zavedajte se, da se v inštitut mislimtorejsem.si izteka tudi vaš denar. Ste davkoplačevalec v RS. Mene to dejstvo moti. Če vas ne, prav. Vaš problem. Toda čutil bi se kot človek brez vesti, če ne bi o tem govoril. Organi pregona bodo opravili svoje delo. Verjetno počasi, a bodo. Do takrat je pa najmanj kar lahko ljudje storimo to, da opozarjamo na stvari, ki se dogajajo v »naši hiši«.

Če je za vas opozarjanje na vse anomalije v režiji dekana blatenje, prav. Prezrite v prihodnje to spletno stran. Uživajte v svojih korektnih odnosih z dekanom. Toda, zaključil bi samo z besedami, ki jih je uporabil dr. jure marn, ki ga mimogrede izjemno cenim v enem od svojih komentarjev na tej spletni strani: "ko so prišli po prvega soseda, si molčal. Ko so prišli po drugega soseda, si molčal. Kdo te bo branil, ko bodo prišli pote?".

www.uni-mb.org

 
 
 

Antijesensek

Poslano: 23.02.2011   Ob: 02:07  Datoteka: Ni

Komentar:
Pridružujem se mnenju bivšega dekana (Dekan, bravo! Vem kdo ste, pogrešamo vas!), ki pravi, da je največji problem individualizem zaposlenih. Velikokrat na hodniku zaposlene, kako govorijo da je dekan tako zelo prijazen. Je zaposlenim res dovolj samo dekanova (preračunljiva) prijaznost, v ozadju pa lahko veselo izvaja tajkunske posle? Ali zaposlene res skrbi samo za svojo zadnjico, da gre njim dobro, fakulteto pa naj nekdo če hoče ropa po mili volji?

www.uni-mb.org

 
 
 

Anonimna

Poslano: 23.02.2011   Ob: 22:04  Datoteka: Ni

Komentar:
Iz krogov blizu dekana je pricurljala informacija, da je bil v tem mesecu že pripravljen elaborat o ustanovitvi oddelka za kulturologijo in antropologijo. Prevedeno, mini tajkunu mihi jesenšku je odprta pot za zaposlitev na Filozofski fakulteti.

www.uni-mb.org

 
 
 

volilec

Poslano: 23.02.2011   Ob: 22:49  Datoteka: Ni

Komentar:
Upal sem, da Marko Jesenšek ne bo kandidiral. Žal se to ni zgodilo. Bilo bi prelepo. Imamo tri možnosti, da obkrožimo kandidata, ki mu je ime

Nemarko

in se piše

Nejesenšek.

Če bo šlo po sreči, bo Jesenšek izpadel že na Akademskem zboru.

www.uni-mb.org

 
 
 

Opazovalec

Poslano: 24.02.2011   Ob: 00:57  Datoteka: Ni

Komentar:
Kolega BB (in ostali somišljeniki),

očitno midva ne bova prišla skupaj. Mogoče sem se nejasno izrazil in bom ponovil: operirate z anonimnimi obtožbami, informacijami, ki jih sami niste preverili in dokazali; z obtožbami, ki to niso.

Zaenkrat še živimo v pravni državi. Če je nekdo dekana prijavil ali ovadil, to avtomatično še ne pomeni, da je kriv - kljub temu, da vi že vlečete zaključke. Če ima dekan pri svojih 50 in več letih stanovanje, to še ne pomeni, da je kriminalec. Če vam ni všeč njegov avto, še ni tajkun. Če se o njem napiše članek (sploh v tako kredibilnih časopisih in piscih, kot je bila to praksa), še ne pomeni, da je spolni vagabund. Če ima njegov sin podjetje, še ne pomeni, da je to fiktivna firma. Če je nekaj študentov nezadovoljnih z njegovimi predavanji, to avtomatično ne pomeni, da jih spolno nadleguje. Če neko stvar desetkrat ponovite, še ne postane resnica.

Enega samega dokaza o krivdi ni nikjer; samo ovinkarjenja. Da ne govorim ponovno o tem, koliko imen drugih ljudi je bilo navženih z obtožbami vred. Za njih se sprašujem, če ste jih vprašali o njihovi plati zgodbe? Zakaj jih sploh vlečete v ta vrtiljak? Brez težav pišete njihova imena, zase zahtevate anonimnost.

Vam bom ilustriral bolj plastično, morda bo jasneje, o čem govorim. Vzamem primer bivšega premiera, človeka, ki ga osebno ne maram in mi je antipatičen. O njem si pri sebi mislim vse to, kar si vi o dekanu. Vsi govorijo, da je trgoval z orožjem. Vsi časopisi pišejo, da je financiral brezplačnike za umazane igre. Vsi vedo, da je prejel podkupnine za posle z oklepniki. Po vaši argumentaciji je človek že kriv. Zame ni. Čeprav ga ne maram, si o tem ne želim soditi na taki ravni. Čakam na organe pregona, to je njihovo delo. Čakam na pravno državo. Če bodo nepravilnosti dokazane, ga bom lahko obsojal. Do takrat ne, čeprav ga ne maram.

Ne želim si živeti v državi, kjer si vsak vzame pravico biti sodnik in tožnik. Na osnovi govoric, člankov in sovražnega govora. Ne verjamem, da si takega okolja želite vi, čeprav ga soustvarjate.

Nisem v nobenem dekanovem klanu, kot mi je bilo očitano. Z njim imam korektne odnose - kar pomeni poštene, neizkrivljene, netajkunske če hočete. Z njim sem v stiku toliko, kot mi nalaga služba, nič več. Nekdo, ki se je podpisal kot bivši dekan, je na mojo opazko prilepil marsikaj. Ne bo držalo. Normalen odnos med sodelavci ni z ničemer pogojen. Z njim se v mnogih stvareh ne strinjam. Pa ga zato ne obrekujem po forumih.

In nisem njegov zagovornik. Sem zagovornik pravne države, nesovražnega govora, kulturnega dialoga in normalnega dekanskega predvolilnega boja. Če bodo vaše obtožbe dokazane kot resnične - in to z inštrumenti in organi, ki so za to usposobljeni-, bom brez problema obsodil tudi dekana.

Jaz obremenilnih podatkov nimam. Berem to, kar pišete, in sklepam na osnovi vaših argumentov. Še celo vašim ponižujočim pravilom tega foruma sem se podredil. Vse je anonimno in vsako mnenje je že dokaz. Vseeno poskušam razložiti svoj pogled na nastalo situacijo in komentirati pristop neke opozicije, ki mi je tuj. Mislim, da je tuj tudi akademskemu okolju na splošno.

www.uni-mb.org

 
 
 

Don Kihot

Poslano: 24.02.2011   Ob: 01:02  Datoteka: Ni

Komentar:
Da dodam še sam zadnjo novost, ki mi jo je uspelo izvedeti pri viru iz dekanove čvrste trdnjave.

Dekan jesenšek je ponudil prodekanski sedež in šestmestno vsoto (točen znesek nisem uspel izvedeti) oddelku enega od kandidatov na prihajajočih volitvah. V zameno pričakuje glasove slednjega kandidata. Dragi bralci, je res mogoče, da nekdo tako ravna z javim denarjem? Smo res tukaj priča podjetju Jesenšek d.o.o. ??

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 24.02.2011   Ob: 02:51  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi Opazovalec,

Ne bom odgovarjal po treh temeljitih pismih še četrtič eno in isto stvar. Če vi realnosti ne vidite, prav. Jo ne rabite. Nismo tukaj da bi prepričali vas.

Počnete ravno to, kar očitate drugim. Vsiljujete nam svoje mnenje. Prav, z dekanom imate korekten odnos. Imejte ga, blagor vam. Toda pustite ljudem, ki jih je odstranil, ponižal, prevaral, šikaniral, da tudi oni izrazijo svoje mnenje. Sedaj ste se vi postavili v položaj sodnika in tožnika. Branite ga z vsemi sredstvi, in kolikor vsi poznamo situacijo na naši fakulteti, vemo da to ne počnete brez koristi.

Oseba Bivši dekan je povedal tukaj bistvo. Dejansko gledate samo na svojo zadnjo plat in vaše tako opevane korektne odnose. Ste morda kdaj pomislili na tiste, ki so bili odstranjeni? Verjamem, da v tisti uri, ki jo preživite na fakulteti na teden, ne izveste vseh podrobnosti, ki bi jih morali. Se vam ne zdi da bi se morali vsaj pozanimati, preden tukaj mlatite prazno slamo? Ali pa so po vašem vsi odpuščeni zgolj naključno odpuščeni, in so se samo zarotili proti dekanu? Morda veste, da imamo v tem mesecu 9 novih zaposlenih na fakulteti, dekan pa govori da ni zaposlovanja do nadaljnjega? Mar veste, da so bili zaposleni z namenom, da glasujejo na akademskem zboru za dekana? Vse to so informacije, ki do vas ne pridejo. Dragi opazovalec, ali sploh veste kdo ima na fakulteti vse volilno pravico? Jaz ne vem. Dvomim da vi. Vse to je narejeno načrtno, po navodilih dekana, da ima volivce pod svojim okriljem. Začnite gledati okoli sebe. Se zanimati. In šele potem pišite tukaj. Osebno vsako govorico dvakrat preverim. In da vam rečem, tukaj gre res za pisanje bivšega dekana, noben se ni skril za ime nekoga.

Ne bodite sebični, dragi opazovalec. Če vas ne zanimajo usode vaših sodelavcev, ki so deležni šikaniranja, se vsaj vzdržite te poceni propagande na račun dekana. Postite, da o njihovih usodah obvestimo širno javnost. Sami teh težav nimate, ste v toplem fotelju. Ostanite tam, in ne omejujte pravice tistim, ki zaradi nestrinjanja z dekanom niso bili te sreče.

Absurdna je zgodba o človeku, ki je zaprosil dekana za majhen gradbeni posel, pa ga je le ta zabrisal iz pisarne, tukaj pa od vseh podjetij istega formata (v sloveniji je registriranih okoli 50, skoraj vsa so cenejša od podjetja mislimtorejsem.si), Filozofska fakulteta posluje naključno z sinovim podjetjem, ki je fiktivno? Poglejte v poslovnem registru, koliko poslov ima sklenjenih to podjetje, preden govorite. Ali vam moram tudi te podatke servirati jaz?

Niti si ne želim, da bi midva prišla kdaj skupaj v pogledih. Kajti če postavljate pod vprašaj 75 (!) podpisov študentk, ste z tem užalili mene, moje študente, mojo inštitucijo ter pokojnega dr. pogačnika. Se pravi, vsi smo lažnivci, samo vi in vaš dekan govorite resnico. Ne uporabljam na tem forumu grobih besed, toda malce se bom (ne zamerite mi) spozabil in rekel: sramujte se, če tako mislite! Sram naj vas bo, kako gledate na realnost. Vsak argument, ki vam posredujemo, spodbijate z nekim populizmom. Odgovarjate z argumenti, ki jih ni nobeden navedel.

Gospodično z poljske sem omenil, ker obstaja dokument, da jo je na rektoratu zaposlil sam jesenšek, dekleta pa so se v času prorektroskega položaja dr. Jesenška na rektoratu bali vsi, saj je vohunila in tožila zaposlene po navodilih samega jesenška. Ali gre po vašem tudi tukaj za zaroto ene inštitucije proti bogemu dekanu?

Kako ste naivni, dragi kolega. Morda mislite, da je dekanova nepremičnina majhno stanovanje? Preverite rajši, preden govorite, lepo prosim. Preden se smešite. Predvidevam, da je tudi vaša starost 50 let ali več. Vam je uspelo poleg prostora, kjer živite v tem času postaviti z profesorsko plačo tudi nepremičnino, vredno več kot milijon in pol evrov? Sedaj se tukaj vprašam, če je morda dr. jesenškova 20 let kupovala samo pol štruce kruha, na pol ducata jajc je pa pozabila, saj je kreditna rata previsoka, jajca se pa sproti dražijo? Ali pa je vaš argument ta, da jesenškovi obiskujejo karitasovo javno kuhinjo na Mariborski škofiji, saj ne vem kako bi drugače uspeli ob takšnih stroških nepremičnine sploh kaj jesti? Ali, pardon, mislite da je tisti klovn, ki zabava ljudi na Gosposki ulici z palico in krožnikom v rokah sam dekan, preoblečen v klovna? Pravijo namreč, da mu radodarni mimoidoči pogosto vržejo dvoeverske kovance. Na tak način bi v dvajsetih letih morda pridobil dodaten denar za nakup nečesa, vrednega milijonske vsote.

Vaša primerjava z našim bivšim premierom je povsem izven konteksta, čeprav delim z vami isti pogled nanj. Naj vam postrežem z drugim primerom. V začetku 20 stol je znameniti Al Capone teroriziral mesto chicago. Vsi so vedeli kaj se dogaja, toda mož se ni in ni znašel za zapahi. Sodstvo je bilo podkupljeno. Policija tudi. Celo viden je bil pri umorih. Toda nič. Na koncu je padel zaradi minorne utaje davkov, kajti dokazali mu niso ničesar. Mar moramo zaposleni molčati samo zato, ker dekan še ni obsojen, ali, ker si je podredil vse organe fakultete? Lepo vas prosim. Ne zatirajte naše svobode govora. Mar ne smemo opozoriti na stvari, pri katerih smo, za razliko od vas, priča?

Povejte mi, dragi opazovalec, kateri diktator bo priznal svojo krivdo? Nasprotno! Poglejte iranskega predsednika ahmadinedzada, kako te dni žuga libiji, da ubija lastno ljudstvo, sam je pa eden največjih kršiteljev človekovih pravic na svetu. Moram biti še bolj natančen? Vrniva se k iranu. Bi mar vedeli, kakšne kršitve človekovih pravic se tam dogajajo, če ne bi bilo anesty internationala in podobnih nevladnih organizacij? Mislite, da bi iransko sodstvo govorilo o kršitvah? Dragi opazovalec, razmišljajte dostojno svojemu akademskemu nazivu. Mi nismo sodstvo, smo pa »amnesty international« filozofske fakultete, ki opozarja na nepravilnosti.

In, ste slišali za znani primer mariborskega profesorja, ki je bil obtožen spolnega nadlegovanja? Proces je trajal deset let! Mar res mislite, da bomo samo čakali na sodne mline, nič opozarjali, dekan diktator bo pa veselo pustošil naprej? Dragi kolega, če vam še ni jasno, tukaj, na tej strani se je zgodilo – ljudstvo.

Dragi opazovalec, očitno vam kot družboslovcu ni jasen pomen inštitucije imenovane računsko sodišče, ker v nasprotnem primeru ne bi nikoli postavljali tako absurdnih vprašanj. To ni okrajno sodišče, kjer sodbo lahko sprožite zaradi sosedove jablane, tukaj morate ljudem postreči z številkami. Če je tam prijava, so tudi številke. In, zakaj, dragi opazovalec, tako strastno branite dekana, da nam niti ne pustite da ljudem povemo za to dejstvo. V ZDA so delinkventi, ki so sodno obravnavani objavljeni na javnih listah. In ljudje se strinjajo, da je temu tako. Tukaj nam pa poskušate preprečiti, da samo ljudem posredujemo splošno znane podatke.

Se pravi, trenutni dekan je tako nesrečen človek, da se ga je naključno prijelo toliko prijav?
Zato je tukaj ljudstvo, da opozori na nepravilnosti.

Dragi opazovalec. Povedali ste svoje bistvo. Sedaj pa že tretjič pišete isto. Podajte nam kakšen dokaz ali dokument v prid dekanu, in pogovor bomo nadaljevali. V nasprotnem je vaše tukajšnje pisanje brezpredmetno. Tukaj smo, da opozarjamo na nepravilnosti. In to tudi počnemo. Rečem pa, da me izjemno moti vaša sebičnost. Brigate se samo zase. Poskusite se poistovetiti z katerim od zaposlenih, ki jih je dr. jesenšek odstranil. Poistovetite se z mag. križnikovo, poistovetite se z dr. birkom. Ali, da potam še eno ime profesorja, ki ga je dekan nagovarjal, naj vloži prošnjo za napredovanje (habilitacijo), istočasno pa je na komisiji lobiral proti temu? Hočete, da vam podam še kakšno ime?

Sedaj pa še ključno vprašanje za vas, dragi opazovalec. Na eni strani imate trenutnega dekana. Na drugi ovadbe na računskem sodišču. Pri ARRS. Jeza odpuščenih. Jeza šikaniranih. 75 podpisov (ki ste jih vi imenovali »par študentk«), ki so se pritoževale nad dekanom. Mislite, da 100 ljudi laže, na vseh možnih poljih deviantnega početja, samo dekan pa govori resnico. Dragi opazovalec, zamislite se. Nismo sodišče. Smo pa »amnesty international« Filozofske fakultete, in na nepravilnosti bomo opozarjali. Ne podcenjujte našo inteligenco. Naše poštenje. Se vam res zdi, da je toliko nepravilnosti vezanih na dekana zgolj naključnih?

Morda imate v pravnem smislu celo prav. Trenutni dekan (še) ni pravnomočno obsojen. Toda, ali je ta papir res bistvo vsega? Kaj pa vaša morala, vaša vest, dragi opazovalec? Le ta je vredna več kot stotine pravnih sodb. S postavljanjem pod vprašaj avtentičnost izjav vse te kopice ljudi, ste užalili tako mene, kot vse ostale.

Vaša vloga je tukaj nejasna, razen tega, da več kot očitno pišete nekatere stvari na način, kot smo ga bili nekateri že deležni od ljudi, ki so ravnali po navodilih dekana. Kakor koli, želim vam srečo. Ampak vaša drža je izjemno sebična. Poskusite se postaviti v kožo šikaniranih. Tudi če se vas njihova usoda ne tiče. Ampak ne pozabite, "ko so prišli po prvega soseda, si molčal. Ko so prišli po drugega soseda, si molčal. Kdo te bo branil, ko bodo prišli pote?".


www.uni-mb.org

 
 
 

Sančo Pansa

Poslano: 24.02.2011   Ob: 17:13  Datoteka: Ni

Komentar:
Z Opazovalcem se nima smisla ukvarjati. Opazovalec je namreč Jesenšek. O tem nas prepriča primerjava stila pisanja in način razmišljanja.

www.uni-mb.org

 
 
 

Don Kihot

Poslano: 24.02.2011   Ob: 18:17  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi kolega Sančo Pansa, tudi pri nas na oddelku že nekaj dni govorimo, da se za imenom Opazovalec skriva sam dekan, dr. Jesenšek! Vidim, da nismo edini, ki sumimo na to. Preveč naključno bi bilo, da bi nekdo imel tako podoben način govora in razmišljanja. Šokiran sem nad metodami, ki jih ubira dekan.

www.uni-mb.org

 
 
 

Pedagog

Poslano: 24.02.2011   Ob: 22:17  Datoteka: Ni

Komentar:
Sem profesor na Pedagoški fakulteti UM. Spominjam se dogodka na seji Akademskega zbora fakultete iz katere je nastala Filozofska fakulteta. Vstal je profesor, ki je znan humanist in spregovoril. Težko je vstal, še težje stal, vendar ga to ni oviralo, da ne bi pogumno oznanil ''urbi et orbi'', da ga je sram, kar je zaposlen na Pedagoški fakulteti. Besede so me prizadele, vendar se zaradi prizanesljivosti do profesorja nisem oglasil. Profesor je bil skupaj z dr. Jesenškom in še nekaterimi vrsto let vnet in glasen zagovornik preoblikovanja Pedagoške fakultete in ustanovitve Filozofske fakultete. Spoštovane profesorice in profesorji Filozofske fakultete, je to tisto, kar ste želeli? Se sedaj nihče ne sramuje? Verjamem v prihodnost Filozofske fakultete. Ni še prepozno, še je čas. Otresite se dekana dr. Jesenška, kajti v nasprotnem primeru, bo v kratkem ugled vaše fakultete nižji od ugleda Kranjske Sorbone. Na tej fakulteti je bil več kot dvajset let dekan dr. Jože Florjančič-Floki, ki je bil nedavno obsojen. Boste čakali dvajset let? Je pa razlika. Flokiju so očitali marsikaj, vendar se ne spominjam, da bi ga obtoževali, da je spolni prestopnik.

www.uni-mb.org

 
 
 

Anonimna

Poslano: 24.02.2011   Ob: 23:09  Datoteka: Ni

Komentar:
Za imenom Opazovalec se vsekakor skriva dekan dr Jesenšek. Beseda vagabund ki jo je uporabil opazovalec, ni ravno pogosta v današnjem jeziku, naš dekan je pa znan tudi po temu, da neposlušne študente večkrat ozmerja z »vagabundi«. Naključje?

Opazovalec je dejal, »Če neko stvar desetkrat ponovite, še ne postane resnica«. Cenjeni sodelavci, se spominjate kolikokrat je z tem stavkom dekan dr. Jesenšek nagovoril na predzadnjem akademskem zboru odpuščeno mag. margit križnik? Še eno veliko naključje?

www.uni-mb.org

 
 
 

Anonimna

Poslano: 24.02.2011   Ob: 23:30  Datoteka: Ni

Komentar:
Gospod pedagog, tudi jaz sem nekoč delala na pedagoški fakulteti. Se še spominjate zgodbe, ko je bil dr. Marko Jesenšek obtožen za ponarejanje uradnega dokumenta, a je uspelo rektorju stvar skriti pred javnostjo?

www.uni-mb.org

 
 
 

antitajkun

Poslano: 25.02.2011   Ob: 01:27  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani,

1) Meni se, ko berem o domnevnih (pravim »domnevnih«, da mi kdo ne očita krivičnih obtožb) nečednostih dekana, sprevrača želodec. Vendar, roko na srce, na podlagi izkušenj z dekanom, nas verjetno prav nič zgoraj napisanega o njem več ne preseneča (žal je pač tako).

2) Postavljam si vprašanje: Ali je komentiranje dekanovega početja na tem forumu res »nedemokratično«, kot menijo nekateri komentatorji tukaj (npr. »opazovalec«)? Eden izmed kolegov je nekaj komentarjev nazaj dal odličen primer glede Al Capona, jaz pa bom ponudil še enega, novejšega – egiptovsko revolucijo pred dnevi poznavalci označujejo kot Facebook revolucijo. Elektronski mediji so namreč omogočili proteste in upor zoper diktatorja in njegovi vladavini, ker to ni bilo mogoče izvesti v javni razpravi, v soočenju z njim. Še ena nam bližja primerjava – poslanci praviloma niso preganjani za besede, ki jih izrečejo v državnem zboru (z redkimi izjemami, npr sovražni govor). Ne vidim, da bi kdo dekanu na tem forumu grozil, ali bil do njega »sovražen«. Opozarjanje in kritika vladajočih je temeljna značilnost moderne demokracije. Odziv nekorumpiranih elit na kritike v demokracijah je sila preprost: predložitev jasnih dokazov, ki kritike ovržejo. Res preprosta formula torej. Seveda je jasno, da dekan dokazov ne predloži in zakaj jih ne. Popolnoma racionalno. Z njegovega vidika in za doseganje njegovih ciljev je igranje žrtvenega jagnja mnogo bolj učinkovito. Moj odgovor na zgoraj zastavljeno vprašanje bi torej bil: da, izražanje mnenj na tem forumu (in drugih) je demokratično in veseli me, da se demokracija na FF vendarle nekoliko prebuja. Ali bo temu tako ostalo več kot naslednja dva tedna, bo pokazala prihodnost.

3) Tistim, ki so še vedno na dekanovi strani pa: veliko je že bilo navedeno glede literarnosti – zato bom sam spomnil še na stari dobro znan pregovor »Kjer je dim, je tudi ogenj«. In, če uporabim dekanove pogoste besede, na »ladji na kateri plujemo« (FF) se okoli kapitana valijo tolikšne količine dima, in to s toliko različnih (!) strani in smeri, da bo slepo vztrajanje na iskanju vira ognja, preden se pokliče gasilce, lahko morda celo končalo z zadušitvijo vseh potnikov na tej ladji (seveda so bili poklicani tudi gasilci, ki pa lahko gasijo dolgo časa). Seveda, dekanovi zagovorniki lahko kljub obilici »domnev« še vedno sklepajo, da gre za zaroto ljudi okoli njega (profesorjev, študentov, administrativnih delavcev, in večine tistih, ki so z njim imeli opravka…), ampak v tem primeru, je to res zarota desetletja in družno sodelovanje ljudi, ki se praviloma sploh ne poznajo in ki delujejo na različnih ravneh. Vsi pokvarjeni proti poštenemu dekanu? Pošten dekan proti vsem? Ne.

4) Na tem mestu prav tako pozivam k diskusiji o ostalih kandidatih, saj se prakticiranje demokracije na različnih forumih ne nanaša le na dekana, in zna se zgoditi, da bo prihodnost FF krojil eden izmed treh protikandidatov.

5) Za konec še ključno vprašanje za vse kandidate, ki bi jim jih ga veljalo javno postaviti in ki verjetno zanima vse zaposlene (ostalih, prav tako izjemno relevantnih vprašanj, ki so bila postavljena zgoraj, tu ne ponavljam):

1. Ali bo bodoči kandidat kot dekan v svojem mandatu ustanovil nov oddelek (kulturološko-antropološki, ali kaki drugi oddelek), kljub navideznemu životarjenju FF (po dekanovih trditvah se namreč ne ve ali in kako bo FF sploh preživela), in dejanskemu životarjenju oddelkov FF v času racionalizacije? Odpiranje oddelkov v tem času ne le ogroža delovanje FF, ampak tudi ponuja številne opcije za prekanaliziranje denarja v temne in javnosti nevidne ovinke, kot se je dogajalo v zadnjem mandatu. Da ne omenjamo, da bi na imenovanem novem oddelku bil predvidoma zaposlen dekanov sin (domnevno bo postal kar predstojnik oddelka, pa senator, pa morda se kaj…prodekan…kot rečeno, nič od tega nas več ne bi presenetilo).

2. Sedanjega dekana pa bi bilo smotrno pozvati k predložitvi originalnih plačilnih list za vse mesece v zadnjih štirih letih, iz katerih se bodo jasno videle postavke iz naslova potnih stroškov (sem prepričan, da so plačilne liste pripravljeni javno pokazati vsi zaposleni na FF, in ne vidim razloga, zakaj jih ne bi tudi on – seveda, če nima kaj skrivati). Poleg mesečnih potnih stroškov (Maribor ali Piran) nas seveda še posebej zanima pot na konferenco na Portugalsko in nazaj v Slovenijo, za katero si je domnevno podpisal potni nalog za osebni avtomobil, morda zaradi strahu pred letenjem. Vsaj približen znesek takšnega potnega naloga si lahko predstavljamo tudi brez dekanove izjasnitve.

3. Sedanjega dekana se še lahko povpraša ali FF sodeluje z inštitutom njegovega sina, in če ja, se naj dekana pozove, da predloži bilanco poslovanja z omenjenim inštitutom v zadnjih štirih letih. Gre namreč za trošenje javnega denarja in jasno je, da tukaj izgovori o »poslovnih skrivnostih« ne pridejo v poštev.

4. Sedanjega dekana je prav tako smotrno povprašati koliko ljudi je zaposlil konec leta 2010 in v začetku leta 2011, torej tik pred volitvami?

Drugih relevantnih vprašanj, ki so jih postavili že demokratični pogumneži pred mano, kot rečeno, ne bom ponavljal. Žal je to eden redkih forumov, kjer je možno razpravljati brez nevidne (a sicer zelo udarne) roke dekana.

Glede bližnjih volitev pa - upajmo na najbolje. Če dekanu uspe prepričati večino od cca 150 in več ljudi, večine doktorjev znanosti, o njegovi primernosti ponovnega vodenja FF…potem pa si takšno vodstvo morda res zaslužimo…Lahko pa se odločimo in rečemo: dovolj je bilo.

www.uni-mb.org

 
 
 

Opazovalec

Poslano: 25.02.2011   Ob: 06:53  Datoteka: Ni

Komentar:
BB King (in takozvana opozicija),

enkrat sem že pojasnjeval, da nisem dekan. Zdaj mi nekateri spet nestrpno podtikate identitete. Nisem prvi, ki se mu je to zgodilo na tem forumu. Vsak, ki se javi z vam nasprotujočim mnenjem, je takoj označen za dekana in pozvan, naj bo tiho.

Tu nisem zaradi njega. Imam svoj poklic, svoje raziskovalno delo, svoje objave. Tega mi ne vi, ne dekan ne morete vzeti. Tu sem, da opozarjam na neumnosti, ki jih počnete. Pravite, da ste AI te fakultete. Jaz sem potlej vaša (slaba) vest.

Zakaj me pozivate, naj objavim dokumente v prid dekanu? Saj ga ničesar ne obtožujem. To počnete vi. In zapletate se v lastnih argumentih. Nobenih novih spremenljivk ne vnašam v enačbo, zgolj komentiram vaše zapise. Že zdavnaj bi nehal, pa me vaša nerodnost tako veseli, da nadaljujem. Skupaj zabavamo našo fakulteto, ki se po pisarnah in kabinetih prebuja in hodi spat z branjem nebuloz te samozvane opozicije. To je vaših pet minut slave - na državne stroške - ko ljudje, namesto, da bi delali,

Tokrat nekaj detajlov za razmislek:

- Dve sodelavki ste kar čez palec označili za dekanovi ljubici, ki da sta to izkoristili in prišli na svoja delovna mesta, napredovali itd. Zdaj ste že omilili svoje mnenje. Za eno vam je celo žal, da se pojavlja v zgodbi. Peša vam konsistentnost, kolega BB.

- Končno ste nam zaupali, da ste podatke o tem, s kom posluje privatno podjetje, našli v Poslovnem registru. Na osnovi "najdenega" ste zaključili, da je podjetje fiktivno, da živi od ogromnih zneskov, ki mu jih nakazuje dekan in da gre nato ta denar v dekanov žep. Vzel sem si čas in šel v preverbo. Naj vas prijazno opomnim, da Poslovni register NE vsebuje podatkov o tem, s kom katera pravna oseba posluje, in kakšni so zneski posameznih transakcij. BB, od kod ste torej pridobili podatke na osnovi katerih zlivate gnojnico po ljudeh?

- Na to stran ste me vabili sami. Dobro ste poskrbeli za reklamiranje objave. Manjkalo vam je publike, pa ste pošiljali elektronsko pošto. Zdaj, ko smo se javili tudi tisti, ki mislimo drugače, vam to že ni všeč in nas pozivate k umiku. Dejali ste, da lahko tu svobodno izražamo svoja mnenja. Počnem zgolj to.

Toliko o verodostojnosti vaših izjav in o načinu vašega delovanja. Kako naj vam karkoli verjamemo? Svojo resnico podpirate z argumenti, ki se vam rušijo pred očmi; realnost pa si vsakič znova krojite po svojem metru.

www.uni-mb.org

 
 
 

Anica

Poslano: 25.02.2011   Ob: 08:17  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovane in spoštovani,

mnogi ugotavljate, da sta Opazovalec in dr. Jesenšek ista oseba. Pravite, da se to vidi v stilu govora in mišljenja. In po tem, da je Opazovalec edina oseba, ki ga še brani. Nekateri navajate prepoznavne fraze Opazovalca. Stvar je bolj preprosta, kot si mislite. Dr. Jesenšek se je v zgornjih komentarjih že javil. Nato je izginil in dobili smo Opazovalca. Lahko primerjamo besedišči prvega in drugega. Lahko zapišemo »konkordanco« rabe besed prvega in drugega. Berite spodaj. Rezultat?

ZA MENE NE OBSTAJA DILEMA, TO JE ISTA OSEBA.

Verjetnost, da bi se iste besede v takem obsegu (16 sem jih naštela) pojavljale pri dveh različnih piscih je zelo majhna. Besedišče komentarja dr. Jesenška je dolgo le 29 vrstic. Presodite še sami. Prosim kolegice in kolege, da pomagate narediti izbor mest, kjer Opazovalec zanika, da bi bil dr. Jesenšek. Ker ga »naša nerodnost zelo veseli«, se dajmo poveseliti še mi! Na primer dekan o sebi zapiše: »Z njim imam korektne odnose - kar pomeni poštene, neizkrivljene, netajkunske če hočete. Z njim sem v stiku toliko, kot mi nalaga služba, nič več.«

Čista zabava in veselje je brati, da ima dekan s sabo netajkunske odnose!

KONKORDANCA OPAZOVALEC = DR. JESENŠEK

Beseda: »zlivanje/polivanje gnojnice«
Jesenšek: 1krat
Opazovalec: 1 krat


Beseda »kulturni dialog«
Jesenšek: 1 krat
Opazovalec: 1 krat


Beseda »slaba/ vest«
Jesenšek: 1 krat
Opazovalec: 2 krat


Beseda »demokratičen« in izpeljanke
Jesenšek: 1 krat
Opazovalec: 1 krat


Beseda »sovražen« in izpeljanke
Jesenšek: 1 krat
Opazovalec: 1 krat


Beseda »akademski«
Jesenšek: 3 krat
Opazovalec: 1 krat


Beseda »argument« (in izpeljanke)
Jesenšek: 1 krat
Opazovalec: 5 krat


Beseda »sodelavci«
Jesenšek: 2 krat
Opazovalec: 1 krat


Beseda »ponižan«
Jesenšek: 1 krat
Opazovalec: 1 krat


Beseda »o/blatiti«/blatniki
Jesenšek: 1 krat
Opazovalec: 1 krat


Beseda »vodenje«
Jesenšek: 1 krat
Opazovalec: 1 krat


Beseda »vreden« in izpeljanke
Jesenšek: 2 krat
Opazovalec: 1 krat


Beseda »vrednota«
Jesenšek: 1 krat
Opazovalec: 1 krat


Beseda »anonimen« in izpeljanke
Jesenšek: 1 krat
Opazovalec: 2 krat


Beseda »vodenje«
Jesenšek: 1 krat
Opazovalec: 1 krat


Beseda »uspeh« in izpeljanke
Jesenšek: 5 krat
Opazovalec: 1 krat


www.uni-mb.org

 
 
 

Filo-zof

Poslano: 25.02.2011   Ob: 14:48  Datoteka: Ni

Komentar:
Intelektualni potencial mladega bbkinga je bil premalo. Na bojno polje so prišli nadrejeni.

www.uni-mb.org

 
 
 

neakademik

Poslano: 25.02.2011   Ob: 16:54  Datoteka: Ni

Komentar:
Naključno sem bil opozorjen na dogajanja na teh straneh in sem jih z zanimanjem prebral. Verjetno je zapisano mnogo resnic, polresnic, neresnic... O tem, kot nepoučen o teh stvareh, ne morem in ne mislim sodit, ampak človek ne more verjet, koliko "herojev" se je zbralo na enem samem mestu. Anonimno blatenje in polivanje gnojnice po ljudeh je podlo in nizkotno dejanje, ki vam, vrli akademiki, nikakor ni v čast!! Karte na mizo!

p.s. prava uganka je, katere vzdevke so si nadeli novi kandidati za dekana

www.uni-mb.org

 
 
 

Sančo Pansa

Poslano: 25.02.2011   Ob: 18:32  Datoteka: Ni

Komentar:
Vedno lepše. Jesenšek je postal najprej Opazovalec, ko je bil razkrinkan, pa se je prelevil v Neakademika. Mislim, da mu to ime dosti bolje pristaja.

www.uni-mb.org

 
 
 

Filo-zof

Poslano: 25.02.2011   Ob: 18:50  Datoteka: Ni

Komentar:
BBking je tudi utihnil. In seveda mu ni pri srcu, da se omenja njegova sestra dr. koletnikova. To mu ni šlo v koncept, je pa kljub temu odigral vrlo vlogo vojaka svojega oddelka. Laži in podtikanja prve vrste.

www.uni-mb.org

 
 
 

Ekonomist

Poslano: 25.02.2011   Ob: 22:57  Datoteka: Ni

Komentar:
Spomnimo se na nedavne rektorske volite. Med rektorskimi kandidati je bil tudi kronski princ dr. Marko Markl. Tako ga je imenoval dr. Bojan Borstner. Dr. Markl je dobil podporo sentov petih fakultet. Ni čudno, da je dobil podporo Senata Naravoslovne fakultete, saj je naravoslovec in na tej fakulteti predava. Prav tako ne preseneča podpora Senata Pedagoške fakultete, saj tudi na tej fakulteti predava. Dobil je podporo Senata Filozofske fakultete, kar je na prvi pogled presenetljivo. Dekan dr. Marko Jesenšek je imel pri zagotavljanju podpore dr. Marklu težave. Prvič se mu ni izšlo, ker se mu je Senat uprl in dr. Marklu ni izglasoval podpore. Na naslednji seji Senata so senatorji pod pritiski dekana popustili. Kaj ima dr. Markl, ki ni humanist in ni družboslovec, s Filozofsko fakulteto? Nič. Imata pa dr. Markl in dr. Jesenšek veliko skupnega. Pri tem ne mislim na ime. Dr. Jesenšek je bil prorektor za mednarodne zadeve in tudi dr. Markl še vedno skrbi za ta resor. Oba sta bila lojalna in zvesta podpornika rektorja dr. Rozmana. Tajkuni se pač podpirajo. Kronski princ je imel med rektorskimi volitvami močno podporo rektorja dr. Rozmana in šefa njegovega kabineta Kotnika, ki mu pravijo Vrtnar. Oba podpirata tudi dr. Jesenška. Pri tem je Vrtnar zelo aktiven. Ne pozabimo na manipulacije s študentskimi glasovi v času rektorskih volitev.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 25.02.2011   Ob: 23:54  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi prijatelji!

Veseli me, da sem dvignil te dni toliko prahu, da ste me včeraj tako pogrešali. Bil sem odsoten v tujini, zato se nisem utegnil javiti, ne pa zato, ker naj bi utihnil zaradi domnevne »vrhunske« retorike opazovalca.

Vidim, da je Opazovalcu (dekanu?) uspelo uporabiti še nekaj imen na tej spletni strani. Vsi patroni pišejo iste stvari, samo imena so drugačna. Naključje?

Ko sem si te dni dopisoval z Opazovalcem, sem mi je zdelo, kot da sedim v pisarni dekanata, ob enem od mojih dolgih pogovorov z dekanom. V dobri veri sem upal, da se motim. Toda uvidel sem, da je realnost še hujša kot sem si mislil.

Zdaj pa da razčistimo tole glede anonimnosti. Mi pisci, ki opozarjamo na nepravilnosti, smo povedali zakaj to počnemo. Strah pred šikaniranjem dekana je odigral svoje. Toda kaj pa vi, dragi opazovalec, neakademik ali filo-zof (vprašam se, kaj bo vaše četrto ime), česa se bojite vi? Na tej spletni strani so se pisale razne stvari o dr. marnu in dr. tičarju. Obadva sta nanje odgovorila. Natančno. In se podpisala. Z imenom in priimkom. Kaj pa naš dekan? Piše užaljeno pismo, brez da bi podal en dokaz da je nedolžen, sedaj pa sebi odgovarja z različnimi imeni sam sebi. Kako nizko je padla Mariborska Sorbona (Pedagog je omenil Kranjsko Sorbono. Mariborska, imenovana Filozofska fakulteta je padla še nižje).

Vidim, da sem mlad, in v službi oddelka. Prav zanima me, koga ima tukaj dekan v mislih. Koga bo sedaj obtožil naš preljubi trenutni dekan? Predvidevam, da ima že pripravljeno strategijo, kako bo blatil in polival gnojnico (da uporabim njegove besede, pisane pod štirimi različnimi imeni) po dekanskih protikandidatih, kolikor vidim, bosta sedaj v delu dekanska kandidata, dr. friš in dr. kante. Zanimiva dekanova strategija. In že videna.

Dragi sodelavci, sploh ne potrebujete preverjati podobnost dekanovih in Opazovalčevih besed. Samo poglejte potek njihovih pisem. Opazovalčeva prijaznost, prepričevanje, v zadnjem pismu pa agresivnost in užaljenost. Mar res mislite, dragi sodelavci, da na Filozofski fakulteti obstajajo ljudje, ki tako branijo dekana?

Še ena zadeva je pokazala svoje. Omenil sem poslovni register. Dragi opazovalec, mar nas imate za tako neumne, da mislite da bomo verjeli, da je naključni zaposleni šel za vas brskati po poslovnem registru? Kakšno podcenjevanje naše inteligence! Sramota! In, da še opozorim bralce te spletne strani na en važen podatek. Stvari, ki ste jih navedli glede poslovnega registra, vedo samo ljudje, ki podjetje imajo. Dobijo geslo, za preverbo poslovanja. Mar tukaj res kdo verjame, da geslo za pristop dekan deli po fakulteti naključnim zaposlenim? Kakšen avtogol, dragi Opazovalec! Vprašanje sem postavil zadnjič namenoma. In reakcija je bila točno takšna, kot sem jo pričakoval.

Dragi obiskovalci spletne strani, ste bili obveščeni o »kriznem sestanku« oddelka za slovenistiko v četrtek? Organiziran je bil ad hoc z namenom, da trenutni dekan »pouči« svoje »vojake« o dogodkih na uni-mb.org in strategiji obrambe.

Vidim, da dekanu ne diši omenjanje ljubic. Nas zaposlene vsekakor zanima, saj v težavah, ki jih imamo s habilitacijami vsi nesomišljeniki z veseljem prisluhnemo, na kakšen način uspejo nekateri drugi.

Opazovalec (ne vem s katerim od štirih imen naj ga naslavljam, morda z pravim?), pravi: »Zakaj me pozivate, naj objavim dokumente v prid dekanu? Saj ga ničesar ne obtožujem. To počnete vi. In zapletate se v lastnih argumentih«. Tako je, dragi kolega. Mi opozarjamo na nepravilnosti, ki jih dekan počne. Vi ga branite (oziroma, se branite). S kakšnimi dokazi? Nekoga braniš, ker z dokazi veš, da je nedolžen, ne pa ko ga obtožuješ, kot pišete, dragi kolega. Ravnokar ste se vi zapletli v lastnem argumentu.

Dragi obiskovalci, če bi bil dekan tako nedolžen, se na naša pisma ne bi odzival. Verjemite. V vodenju fakultete je vedno ignoriral stvari, ki se mu niso zdele vredne njegove pozornosti. Spomnite se samo zadnjega primera z lastno organizacijo dekanskih volitev. Opozorila je preslišal. Tukaj se nam javlja vsakodnevno, prav zabava nas, ko ugibamo katero ime bo uporabil naslednji dan. Še več, celo seje oddelka sklicuje, da »pouči« svoje zaposlene na oddelku. Še eno od slavnih naključij Filozofske fakultete?

Eden od dekanovih alter egov pravi, sramujte se, kaj pišete tukaj anonimno. Odgovarjam: Sramujte se vi, če je vaša edina obramba ta, da pišete pisma sebi v prid pod štirimi različnimi imeni. Razen če je vaš argument ta, da vas zaposleni tako malikujejo – podoben primer sem videl pri članih komunistične partije Severne Koreje, ki se celo učijo hoditi in govoriti kot to počne njihov vodja kim jong il – da uporabljajo tudi vašo dikcijo? Še enkrat bi prosil, ne podcenjujte naše inteligence!

Na koncu koncev, ko malce bolje razmislim, so vsebine naših pisem v bistvu sekundarnega pomena. Bistvo je to, da vidimo, da so se stvari začele premikati. Da ljudje, četudi anonimno, začenjajo govoriti. Govoriti resnico. Vsi imamo toliko zdrave pameti, da vemo, da tukajšnjih 60 pisem ni naključje. Naključje je pismo, dva, ne pa 60! Ne glede na dekanovo trenutno igranje žrtve, imamo vsi dovolj življenjskih izkušenj, da vemo, da ni ravno mogoče, da se celi svet zaroti proti eni samo osebi. Kjer je dim, je tudi ogenj, dragi kolegi

www.uni-mb.org

 
 
 

Opazovalec

Poslano: 26.02.2011   Ob: 09:21  Datoteka: Ni

Komentar:
BB King,

ne bo vas več naslavljal s kolega, ker si tega ne zaslužite. Jasno ste bili zasačeni pri laganju, podtikanju. Ne rabite sedaj obračati zgodbe in iskati izhodov.

S poslovnim registrom se je srečal vsak, ki je kdaj odpiral društvo; pa tudi vsak, ki ga zanimajo podatki o pravnih osebah. Register je javen in prosto dostopen. Ne potrebujete nikakršnega posebnega znanja. Nihče vam ne rabi odobriti dostopa. Enostavno se registrirate z emailom in to je to.

Očitno se za neumno podtikanje ne boste opravičili, zato je debata z vami nepredmetna.

Vsem ostalim ponovno sporočam, da nisem dekan. Lahko delate analize besedil, s katerimi smešite predvsem svojo inteligenco. Na koncu še veznikov ne bo nihče smel uporabljati, saj bo že označen za dekana. Mislim, da je vsem jasno, kakšni so vaši nameni. Ne zanimajo vas argumenti, tu ste zato da žalite ljudi in da držite zgodbo živo.

Te dni se je jasno izkazalo, zakaj smo proti takim anonimnim debatam. Nihče, niti sam ne morem izkazati svoje identitete. Lahko se podpišem s tem ali onim imenom. Lahko se tudi vi. Potem me boste obtoževali, da sem nekdo drug, in krog je sklenjen. Takšna pravila foruma ste zastavili, jih cel čas branili kot največjo pridobitev demokracije, in kot rezultat ste dobili človeka nevredno debato. Sami sebe ste pokopali, še med sabo se koljete, kdo je kdo. Lastna ideja se je obrnila proti vam.

Tu je tudi razlika med vami in tistimi, ki se s pomočjo interneta borijo za svoje pravice (zgoraj jih omenjate). Ti ljudje imajo poštene namene, legitimne cilje in svoje identitete ne skrivajo. Internet uporabljajo kot komunikacijski kanal, kot medij za soočanje argumentiranih idej. Ve se, kdo so ljudje, ki so sprožili revolucijo na spletu v Egiptu. Zato jim zaupamo in verjamemo. Za svojimi dejanji stojijo.

Spoštovani, novi načini komunikacije s sabo prinašajo tudi odgovornosti tistih, ki jih uporabljajo. Organizatorji tega foruma in tisti, ki ga še dodatno izrabljate za svoje ušive namene, ste na tem izpitu padli. Zadeva vam je ušla iz rok.

Zato vas pozivam in prosim: če imate čiste namene, če ste res to, za kar se zavzemate - lastniki foruma se predstavite z imeni in priimki. Uporabnikom pa omogočite avtentifikacijo. Da se bom lahko z imenom in priimkom predstavil jaz, vi, dekan in vsak, ki si želi kulturne razprave.

PS: zanimivo je tudi, da ste začeli cenzurirati nekatere objave. Ko sem popoldan preletel forum, sem našel nek (sicer neokusen) zapis, ki ste ga nato izbrisali. Bodite pošteni. Če brišete neokusne objave tistih, ki mislijo drugače od vas, brišite tudi svoje neokusne objave. Še en dokaz več, kako si predstavljate spletno demokracijo.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 26.02.2011   Ob: 15:22  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi kolegi!

Pa smo spet deležni »pozdrava« našega opazovalca, ki je samo zaposlen na Filozofski fakulteti, dekana pozna le bežno, kolikor mu nalaga delo, sedaj se je pa prelevil v fanatičnega borca za pravice trenutnega dekana, še več, deležni smo pravega jihada našega borca za poštenost!

Kakšno podcenjevanje naše inteligence! Dragi opazovalec (pisal bom z majhno začetnico, ker podcenjujete inteligenco tukajšnjih bralcev), zamislite se nad svojim pisanjem!

»Očitno se za neumno podtikanje ne boste opravičili, zato je debata z vami nepredmetna.« (Opazovalec). Ta stavek je pa vredno zabeležiti v anale. Zakaj, dragi opazovalec, naj bi se vam opravičil? Saj ste samo »neutralni« opazovalec? Saj samo opazujete, kaj ljudje pišejo? Ste se sedaj kar naenkrat personificirali z dekanom? Mar halucinirate, da ste on? Ne vidim drugega razloga, zakaj bi se drugače tako zavzemali za njega. Razen enega razloga, ki je viden vsem nam tukaj.

Seveda, vi kot neutralni opazovalec, ste se »samo registrirali, preverili pravila poslovanja in predvsem delovanja« poslovnega registra, samo zato, da ker ste tako željni pravice za osebo, ki jo komaj poznate. Da vas prijazno popravim, nisem mislil na registriranje z emailom, govoril sem o dostopu za podjetnike. Tam potrebujete odobritev same inštitucije. Ampak, zanimivo, o vsem ste se pozanimali, kljub temu da branite osebo, ki jo praktično ne poznate. Dragi šaljivi opazovalec, vaših pet minut slave je tukaj.

Imate morda kot »neutralni opazovalec« odgovore tudi za ostala koruptivna dejanja dekana? Tista, na katera bi radi odgovore vsi tukajšnji bralci? Vprašanja a,b,c,d,e,f dragi prijatelj! Tista, ki se jih veselo izogibate. Bomo v vašem jihadu za pravičnost na fakulteti (saj pravite da ste naša vest!) deležni tudi teh željenih odgovorov?

Predlagam, da združimo vse komentarje opazovalca in se zamislimo. Iz neutralnega opazovalca, ki je samo zaposlen na Filozofski fakulteti, dekana pozna le bežno, kolikor mu nalaga delo, se je opazovalec prelevil v velikega borca za pravice dekana, še več, v nekaterih stavkih celo govori v njegovem imenu. Naključje?

Človek se vpraša, če lahko Mariborska Sorbona pade še nižje. Vedno rečem sodelavcem, da je kaj takega mogoče. Danes zjutraj sem ugotovil, morda prvič odkar pomnim, da kaj takega enostavno ni mogoče.

»Lahko delate analize besedil, s katerimi smešite predvsem svojo inteligenco.«(Opazovalec).

Dragi kolegi, ki berete našo spletno stran, lepo bi vas prosil, da še vi poveste našemu opazovalcu (saj vemo komu), kako smeši SVOJO inteligenco, da ne rečem dostojanstvo, s tem, kar počne. Nekdo je omenil slavni pregovor, »Vsi smo na isti ladji«. Res je, trenutno smo. Toda sam se dolgoročno ne vidim na takšni ladji. Verjamem, da se nobeden od nas, razen velikega »neutralnega« opazovalca, na takšni ladji, koruptivni, polni laži in prevar, kjer so dotični (ali, je dotični) pripravljeni za zmago uporabiti vsako razpoložljivo sredstvo, vsekakor ne vidijo. Naša ladja vsekakor nikoli ne bo Jesenšek d.o.o.

In še nekaj. »Neutralni« opazovalec, ki se ga ne veže z dekanom nič, je začel pisati na naši spletni strani že pred šesto zjutraj. Občudovanja vreden boj za pravičnost! Če ne bi vedeli, da je naš dekan edini, ki ob tej uri že veselo koraka po Filozofski fakulteti. Še eno naključje? Dragi kolegi, želim vam lep vikend!

www.uni-mb.org

 
 
 

mislidaje

Poslano: 26.02.2011   Ob: 16:33  Datoteka: Ni

Komentar:
Ta gospod Marko Jesenšek , je pa zaščiten,kot naš gradbeni baron ZIDAR! KDAJ PA BODO MARIBORSKI IN SLOVENSKI TAJKUNI SEDELI??????????

www.uni-mb.org

 
 
 

MissMT

Poslano: 26.02.2011   Ob: 23:52  Datoteka: Ni

Komentar:
"The man. The legend. dr. Marko Jesenšek - Opazovalec."

Predlagam predsednici Akademskega zbora dr. Karmen Teržan Kopecky, da s temi besedami na naslednjem akademskem zboru nagovori dekana. Naš, kot je nekdo rekel, borec za djihad, si zasluži primerno spoštovanje.

Pokažimo mo ga.

www.uni-mb.org

 
 
 

MissMT

Poslano: 27.02.2011   Ob: 01:03  Datoteka: Ni

Komentar:
Da dodam še nekaj. BBKing je povedal bit celotne zgodbe. Sama se vprašam, ali ima dekan tukaj štiri alter ega, ali pa piše celotna zasedba Jesenšek d.o.o. tukaj? Vsak, ki je nevtralen, in ga samo zanima resnica, pomeni da ga zanimajo predvsem argumenti in dokazi. Zasedba Jesenšek d.o.o. pa konstantno svoje govore začenja z "Kakšne laži in podtikanja". Nevtralni zaposleni na fakulteti so tako prepričani v dekanovo nedolžnost, da uporabljajo tako ostre besede? Nisem prepričana.

www.uni-mb.org

 
 
 

epf-ovec

Poslano: 27.02.2011   Ob: 01:27  Datoteka: Ni

Komentar:
Z zanimanjem spremljam tole zgodbo... In se čudim, kakšno zapuščino je pustil dr. Ivan Rozman s svojimi tajkuni.

Kdaj so volitve dekana na FF?

www.uni-mb.org

 
 
 

Anonimna

Poslano: 27.02.2011   Ob: 02:42  Datoteka: Ni

Komentar:
Nekdo je dejal, da se je na tej spletni strani znašel naključno. Svoj drugi post končuje z stavkom: »Laži in podtikanja prve vrste«. Kako lahko nek naključni zaposleni pove kaj takšnega v prid dekanu? Je nek naključni tako prepričan v nedolžnost dekana, da piše tako ostre besede? Ne, kolegice in kolegi, takšnih ljudi na FF ni. Razen enega – trenutnega dekana!

Spoštovani epf-ovec, volitve so v tem mesecu, v Ponedeljek je pa prva predstavitev kandidatov. O kateri trenutni dekan sploh ni obvestil javnosti, seveda z namenom da jo obišče čim manj ljudi. Še več, sklical jo je prvi dan po počitnicah, in celo ob devetih zjutraj, da se izogne tudi tistim zaposlenim, ki niso iz maribora, in jim je nemogoče tako zgodaj priti v maribor in postaviti čim manj neugodnih vprašanj o njegovih tajkunskih poslih. Še en dokaz o spletkah in nečednih poslih trenutnega dekana.

Sliši se tudi, da s strani trenutnega dekana sledi hajka na pisce na naši spletni strani. Zanima me, kako bo to izgledalo. Bo mar dekan jesenšek izvedel racijo v slogu »Red scare« ali, Lova na čarovnice, ki so ga v ZDA izvedli v 50tih? Vsak nesomišljenik je bil obtožen za komunista in bil načrtno odmaknjen na politično margino. Ne bi se čudil, če se zgodi prav to.

Strinjam se z epf-ovcem, ki pravi da se čudi, kakšno zapuščino je pustil Rektor dr. Ivan Rozman s svojimi tajkuni. Filozofska fakulteta je več kot dobra slika takšne vrste delovanja. Tajkunizacija v vseh sferah vodenja in poslovanja.

www.uni-mb.org

 
 
 

filo-zof

Poslano: 27.02.2011   Ob: 05:01  Datoteka: Ni

Komentar:
Nekaj dejstev.

Ve se, kdo je s strani FF mastermind in agent provocateur tega portala: Vezjak the filozof, v prostem času strokovnjak za ta, ona in tretja področja v eni osebi.

Vezjak terorizira naš oddelek in si poskuša zaposlene, ki ga glasno ne podpiramo, podrediti svojim željam. Ima se za medijskega guruja.

Ne samo, da sedi v uredniškem odboru tega portala. Najdete ga tudi v zapisih te objave, kjer postavlja ulimate.

Njegov pomagač je Bregant, v prostem času "smetar". Nekdo piše, da se tukaj pojavlja kot "bbking", vendar ta informacija še ni preverjena. Osebno bi rekel, da je razlaga plausible; ali pa se za tem imenom skriva reaktivirani Fištravec.

Kmalu bomo zvedeli, kakšni sta vlogi Fištravca in tudi Godinove. Dokler ni zanesljivih podatkov, počakajmo.

Govori se, da je uredniškemu odboru izpod nadzora ušel administrator portala (ne ponudnik iz tujine, da ne bo pomote, ampak naš računalnikar), ki je baje mimo uredniškega odbora na portal namestil skripte, ki beležijo podatke obiskovalcev.

Namestite si torej ustrezne varnostne in protivirusne programe, bodite malo bolj previdn in se še naprej mirno sprehajajte po pagu.

****KOMENTAR UREDNIŠTVA****
Uporabnike obveščamo, da gre v zgornjih dveh odstavkih za neresnične navedbe. Anonimnost uporabnikov je v popolnosti zagotovljena. Dodatni protivirusni programi ali dodatna previdnost pri spremljanju ali objavljanju vsebin nista potrebna.
Tudi skrbništvo spletnega mesta je urejeno kot doslej.
********

Slišim še o aktivnosti Friša in Teržanove. Dvomim, da sta onadva sposobna organizirati nekaj takega kot je ta portal. Najbrž sta le pobrala, kar je bilo postavljeno in ponujeno v uporabo.

Na vse to opozarjam, ker imamo nekateri že čez glavo te situacije na filo oddelku. Žalosti me, da se je Kante (sicer pošten človek), pustil speljati tem ljudem in bo šel z njihovo popotnico na volitve.

www.uni-mb.org

 
 
 

filo-zof

Poslano: 27.02.2011   Ob: 21:06  Datoteka: Ni

Komentar:
Ne samo, da brišete kompletne objave, ki govorijo o stvareh, ki vam ne pašejo (videno vsaj 2x v tem threadu, ŽE OBJAVLJENI TEKSTI SO KAR NAENKRAT BILI IZBRISANI). Zdaj celo že posegate v samo objavo posameznikov. Koliko obstoječih objav ste na tak način že priredili svojim potrebam?

V ozadju strani so v nekem obdobju bili nastavljeni trojanski konji in phishing skripte. Zdaj, ko ste bili razkrinkali ste jih odstranili.

Uredniškem odboru je zadeva popolnoma zdrsela.

Še to: Janez, ti pa si sramota tej fakulteti in akademski sferi v obče.

www.uni-mb.org

 
 
 

Anonimna

Poslano: 28.02.2011   Ob: 01:22  Datoteka: Ni

Komentar:
Eden od študentskih predstavnikov v senatu FF je povedal, da mitja kotnik že izvaja pritisk na študentske senatorje, dekan jesenšek pa je k zgodbi dodal še 1500EUR nagrade. Zgodba se je bliskovito razširila med študenti. In je preverljiva. Vprašam se, od kod jesenšku 1500EUR po predstavniku? Mogoče iz gospodinjskih prihrankov, kot pravi BBking?

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 28.02.2011   Ob: 02:34  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi Filo-zof!

Naj te pomirim, tako kot vse ostale bralce in pisce te spletne strani, nobeden lokalni računalničar ni ušel izpod kontrole, kajti tudi ta računalničar, ki poleg azijskih ponudnikov vzdržuje to spletno stran, ni iz dežele na sončni strani alp. Tukaj si se malce slabo informiral.

Praviš, da se za mojim imenom skriva janez bregant? Kaj pa če sem tvoj sodelavec z oddelka, bojan borstner, BBking?? Njega se je vzdevek king držal za časa, ko je bil še dekan. Morda sem pa sam boštjan brumen, ki sem se spretno infiltriral v sovražno spletno stran in tukaj začel razgaljevati javnost?

Lepo da si se tako potrudil prestrašiti tukajšnjo javnost, toda malce si slabo zastavil celoten koncept. Sicer pa, že sam administrator te je opozoril, da pišeš laži in nebuloze. In naj te še prijazno popravim, dva posta, ki sta bila zbrisana, sta bila zbrisana zato, ker je nekdo poslal isti post dvakrat. In, da te prijazno popravim še tukaj, ne vem kdo ti cenzurira post?? Administrator je samo opomnil da pišeš laži, kar tudi počneš.

Naj te še prijazno opomnim, da tale tema ni namenjena obračunavanju s kolegi na oddelku za filozofijo, tukaj govorimo o tajkunskih poslih dekana jesenška. Če te moti kdo od sodelavcev, odpri nov topic, in veselo opozarjaj na vse nepravilnosti kolegov vezjaka in breganta. Tukaj bi te pa prosil da se držiš teme. Imaš vso možnost, da vesoljni javnosti dokažeš tudi kaj o nedolžnost dekana.

Lepo je videti, kako je naš Opazovalec rekrutiral še enega borca za jihad na oddelku za filozofijo. Predvidevam, da je ravno ta naš filo-zof tisti sel, preko katerega poskuša trenutni dekan jesenšek podkupiti enega od kandidatov na prihajajočih volitvah. Govori se, da sta v igri dva imena z oddelka, toda vsi ko smo na Filozofski fakulteti zaposleni, vemo o komu je govora. Dragi filo-zof, boš širni javnosti povedal tudi to, da ti je bila s strani trenutnega dekana ponujena funkcija prodekana v primeru njegove ponovne izvolitve? Bodi natančen še tukaj, če že blatiš svoje sodelavce iz oddelka. Povej jim, da to ne počneš zastonj.

Dragi filozofček, lepo je ko vidim, kako ti je kolega Opazovalec naredil listo imen, ki jih tukaj moraš navesti. Ampak, malce si pihnil mimo. Slabo spremljaš slovenske medije, če se ti zdi, da je moj stil pisanja enak kolegu vezjaku ali kolegu bregantu. In, se ti zdi da dotična kolega vesta toliko podrobnosti o tajkunskih poslih dekana? Nimaš za seboj toliko iskušenj, da bi vedel, da mora biti to nekdo, ki pozna dekana malce bolje?

Zanimivo, kako je naš filozofček, ki očitno ne pride do izraza na svojem oddelku, dobil je pa krila po »spodbudi« v obliki prodekanskega sedeža v »vladi« tajkuna jesenška, in kako sedaj blati svoje sodelavce na oddelku. Naj te samo še opozorim, dekan zelo rad pozabi na svoje obljube, in kaj hitro se lahko zgodi, da se boš kljub svoji vlogi borca za jihad dekana jesenška pristal na politični margini fakultete. Prijazno ti svetujem, da se zamisliš tudi nad tem scenarijem.

Iskreno rečeno, ne bi se čudil, če v tej debati sodelujeta tudi dr. fištravec in dr. godina. Se ti ne zdi, dragi filo-zof, da imata marsikaj za povedati? Da imata za povedati kako sta bila šikanirana pri habilitacijah, ker sta se uprla trenutnemu dekanu? Omenil si tudi friša in teržanovo. Če si res zaposlen na Filozofski fakulteti, se pozanimaj, kaj sta tudi tadva štiri leta preživljala v režiji trenutnega dekana. Obadva dobro poznam, in lahko rečem da kljub temu, da morda s svojim pristopom komu nista všeč, gre za dva izjemno poštena človeka in pravo nasprotje trenutnemu dekanu. Enako lahko rečemo tudi za dr. kanteta, ki pa na žalost, kolikor vidim, v te volitve tudi ni šel povsem brez računice.

Moram priznati, da sem malce zmeden, ko berem pisma našega filo-zofa. Nisem še povsem prepričan, ali je sam postal takšen borec za jihad, ali pa je samo sel, ki pošilja na našo spletno stran zgodbe v režiji trenutnega dekana.

Toliko za tokrat. Vse sodelavce bi samo še pozval, da naj pošiljajo vse novosti, ki jih imajo v zvezi z tajkunskimi posli dekana dr. jesenška. Naj širna javnost vidi, kje je pristala Mariborska Sorbona. Na smetišču akademskega sveta naše države ali še nižje? Besede Opazovalca in Filo-zofa, ljudi ki v strahu pred tem, da bodo odgovarjali za svoje tajkunske posle širijo še zadnje obupne dezinformacije, in poskušajo prestrašiti zaposlene na Filozofski fakulteti, da ne spregovorijo o vsej strahovladi in finančnih malverzacijah, ki smo jih na naši Filozofski fakulteti deležni. Dragi sodelavci, želim vam uspešen pričetek tedna!

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 28.02.2011   Ob: 07:00  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi prijatelji!

Da vam pred spanjem sporočim še eno zelo zanimivo novico, ki je pricurljala v javnost. Konec preteklega tedna je prišlo do pomembnega kriznega sestanka na rektoratu, kjer se je delala priprava strategije za podreditev stavbe na naslovu Koroška cesta 160!

Kandidatka (mimogrede, edina, ki je sploh oddala kandidaturo, se pravi, zmaga ji je zagotovljena) Pedagoške fakultete na prihajajočih dekanskih volitvah je, poglejte to naključje, sama dr. Janja Čerčinovič – Rozman, žena trenutnega rektorja dr. Ivana Rozmana, »Kronski princ«, ki je prisostvoval sestanku v imenu Filozofske fakultete pa je bil sam dekan in član tajkunske zasedbe, dr. Marko Jesenšek! Rektor Rozman je krenil v izrazito ofenzivo, kjer bo poskušal preko svojih tajkunov povzročati težave pri samem delovanju novega rektorja dr. Rebolja. Govori se, da bo dr. Jesenšek deležen izrazite podpore na prihajajočih dekanskih volitvah, še več, govori se, da bodo poleg študentov senatorjev pritiska deležni tudi ostali senatorji, predstavniki oddelkov.

Rektor v odhodu si je verjetno rekel, bitka je izgubljena, toda vojna ni! Očitno bomo deležni poskusa manipulacije iz ozadja trenutne tajkunske zasedbe tudi sedaj, ko prihaja na prestol novi Rektor, dr. Danijel Rebolj!

www.uni-mb.org

 
 
 

študent

Poslano: 28.02.2011   Ob: 18:40  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani BB-king, pri vaši zadnji objavi bi opozoril na en nesmisel, ki ste ga objavili. Pravite, da je ga. prof. Janja Črčinovič Rozman edina kandidatka za dekana PEF in ji je s tem zmaga zagotovljena? Kako pa to veste, če je rok za oddajo kandidatur 28.2.2011 do 12. ure? Kaj pa če bo še kdo v zadnjem trenutku oddal kandidaturo? Menim, da bi z vašo objavo morali počakati do trenutka, ko bodo uradno objavljene kandidature, torej, enrat danes po 14. uri.

www.uni-mb.org

 
 
 

Pedagog

Poslano: 28.02.2011   Ob: 19:42  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani BB-King,

dobro pišete in dobro je, da pišete, toda glede dekanskih volitev na Pedagoški fakulteti niste imeli prav. In dobro je tudi to, da niste imeli prav. Iz zanesljivih virov vem, da soproga rektorja v odhajanju, če je kandidirala, zagotovo ni edina kandidatka.

www.uni-mb.org

 
 
 

Sančo Pansa

Poslano: 28.02.2011   Ob: 21:56  Datoteka: Ni

Komentar:
Je že znano. Kandidat za dekana Pedagoške fakultete je en sam in to ni dr. Janja Črčinovič Rozman.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 01.03.2011   Ob: 01:24  Datoteka: Ni

Komentar:
Draga kolega Študent in Pedagog, hvala na popravku! Veseli me, da sta me prepričala v nasprotno. Informacijo o srečanju na Rektoratu sem dobil od osebe, ki dela na Rektoratu, blizu Rektorja, in mi je povedala nekaj podrobnosti. Očitno se je dr. Janja Čerčinovič – Rozman, ki je mimogrede ne na svojo akademsko reputacijo dokaj »realna« ženska, vseeno uvidela, da bi bilo kaj takega preveč očitno. Naj povem, da je bil prvoten načrt za dr. rozmanovo kronski položaj na novoustanovljeni glasbeni akademiji v velenju (tukaj je prišlo do prvega konflikta z dr. festičevo), toda po negativnem odgovoru s strani Ministrstva glede ustanovitve, je bil načrt Rektorja »napad« na Pedagoško fakulteto ter njegov osebni na FERI. Zaradi tega je bil tudi rahlo stisnjen v kot trenutni dekan forstnarič. Se opravičujem glede izjave, da ji je zmaga zagotovljena, moram bi počakati do danes zjutraj. Toda, po vsem kar smo do sedaj videli v režiji tajkonov, sem pričakoval, da bo temu tako. Glede na dosedanje tajkunske posle se mi je to zdel normalen potek dogodkov. Ampak, kolega Študent, se še enkrat opravičujem, napisal sem nesmisel, moral bi počakati do danes ob 14:00. In da priznam, veseli me, da sem se v tem zmotil.

Še enkrat se opravičujem za svojo izjavo, vendar me ob enem zelo veseli, da ste me prepričali v nasprotno. Očitno tajkunske lovke trenutnega vodstva le niso neskončne in da bo počasi res zapihal nov veter.

Sedaj samo še čakam burno reakcijo Opazovalca in Filo-zofa, ki bosta poskušala zaradi tega pisma najti opravičilo za dogajanja in postaviti pod vprašaj verodostojnost podatkov o dogajanju na Filozofski fakulteti. Toda vsi vemo, da Pedagoška fakulteta ni Filozofska fakulteta, in da tamkajšnji odnosi niso niti približno tako nezdravi kot odnosi v kraljestvu dekana jesenška. Vsak zaposleni vidi, da je razlika evidentna. In tisti, ki smo zaposleni, vemo, da so navedbe glede dekana resnične.

Kolega Pedagog, opravičujem se tudi vam, ob enem pa moram priznati, da se mi zdite izjemno zanimiv sogovornik. Škoda, da nisva zaposlena v istem »kraljestvu«, ne dvomim da bi med nama tekel še marsikateri zanimiv pogovor!

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 01.03.2011   Ob: 01:53  Datoteka: Ni

Komentar:
Naj še spregovorim nekaj besed o farsi, imenovani predstavitev kandidatov za dekana danes v amfiteatru Filozofske fakultete. Dekan jesenšek je dobil nešteto vprašanj o svojem tajkunskem delovanju, nekatera so bila zelo natančna. Toda, mislite da smo dobili na kakšnega odgovor? Ne, dragi kolegi, dekan jesenšek je odigral vlogo »francoza«, in spretno preslišal vsa vprašanja, ki mu niso dišala. Nekdo od poslušalcev je lepo rekel, »So vprašanja, ki jih trenutni dekan ne želi slišati«.

Izjemno me je zmotil komentar dr. Jesenška, ki je na vprašanje dr. Krajnc – Tavčarjeve o legalnosti volitev in predvsem dejstvu, da si je volitve razpisal sam, odgovoril, da si sam volitev ni razpisal, da je samo dobil v podpis tisto, kar je pripravila pravna služba fakultete. Prosim?????? Se pravi, dekan ne ve, kaj podpisuje? Oziroma, referentke na fakulteti »prisilijo« dekana, da podpiše kar one želijo? Morda so ga pa na Rektoratu tudi »prisilili«, da sam sebi razpiše volitve, sam se je pa neznansko upiral? Še ena igra v režiji trenutnega dekana.

Poleg tega se je dekan izjemno zavzemal za pravico študentov glede volilne pravice na prihajajočih volitvah, ki na Filozofski fakulteti ni dobro formulirana v statutu. Dekan je goreče branil »pravice študentov«, ker naj bi bilo najbolj demokratično, da tudi oni volijo dekana.

Poteza dekana bi bila vredna občudovanja, če ne bi vedeli, da ima zgodba tudi svoje ozadje. Seveda ima zgodba ozadje v tem, da dr. Jesenšek želi manipulirati z glasovi študentov, ki so jih po navodilih z Slomškovega trga 15 (še ena zadnjih akcij »vrtnarja« kotnika) že enoglasno »podarili« zavezniku tajkunskega tria, tajkunu jesenšku. Vsaka podobnost z preteklimi Rektorskimi volitvami in vlogo Študentov v njih je »zgolj naključna«.

Lepo je dejal eden od kandidatov, ki je rekel, da kako lahko študenti volijo dekana, nato pa še študentski svet potrdi s svojo komisijo rezultat volitev. Se pravi, študentje še enkrat potrdijo svojo odločitev? Neverjeten potek dogodkov, mogoč samo za Filozofsko fakulteto.

Danes sem izvedel še en zanimiv podatek. Seja komisije za pregled kompetentnosti volilnih upravičencev (Se pravi, kdo sploh so študentje, ki volijo) s strani študentov (Se pravi, dekan že ve, da bodo Študentje na volitvah tudi soodločali?) je razpisana za naslednji torek, se pravi en dan za akademskim zborom (!), ko bodo člani Akademskega zbora glasovali za svoje kandidate na dekanskih volitvah! Neverjetno!

Predstavitev kandidatov za dekana, ki je bila organizirana (namenoma s strani trenutnega dekana) ob 9.00 zjutraj, zaradi česar je bila udeležba mizerna (verjetno niti ni bilo za pričakovati, da bodo uspeli na predstavitev tako zgodaj priti zaposleni iz ljubljane in vse slovenije, eni celo iz tujine) je bila še en dokaz, kako nizko je padla Filozofska fakulteta. Toda (kar je najhujše, saj se tega tudi zavedamo) lahko bi rekli, »Nihil novo sub sole«, ali, nič novega pod soncem. Vse skupaj že videna zgodba.

www.uni-mb.org

 
 
 

Lovec

Poslano: 01.03.2011   Ob: 02:47  Datoteka: Ni

Komentar:
Kljub vsem zgodbam pa me vseeno zanimajo plačilne liste Jesenška in predvsem obračun potnih stroškov Piran-Maribor-Piran...

Dajmo prvo to pogledat, potem bodo domine same padle.

Opazovalec: boš pokazal papirje?

www.uni-mb.org

 
 
 

rektoratOR

Poslano: 01.03.2011   Ob: 03:58  Datoteka: Ni

Komentar:
Tajkune je treba razkrinkat, tako kot smo naše, je treba tudi vašega. S tem namenom objavljam podatke o potnih stroških dr. Marka Jesenška. Sem dodala še bruto plačo. Videno na lastne oči!

- avgust 2010: bruto 4.655,97; potni stroški: 26,49

- september 2010: bruto 4.658,11; potni stroški 26,49

- oktober 2010: bruto 4.655,98; potni stroški 26,49

Nepravilnosti ni tukaj. Opozarjam - gre le za mesečna izplačila potnih stroškov pri plači. Podatke o potnih nalogih (morebitnih) še naj kdo priskrbi ...

www.uni-mb.org

 
 
 

Lovec

Poslano: 01.03.2011   Ob: 15:35  Datoteka: Ni

Komentar:
Škoda, da se ne da videti starejših, ko je bila to ustaljena praksa.

www.uni-mb.org

 
 
 

B.B.

Poslano: 01.03.2011   Ob: 15:51  Datoteka: Ni

Komentar:
Dekana dr. Jesen-ška alias Opazo-valca alias Filo-zofa se loteva panika. Volitve se bližajo in zadeve mu kljub podkupovanjem, ovaduštvu, grožnjam, manupulacijam ... polzijo iz rok. Strah pred izgubo diktatorskega stolčka ima veeellliiikkkeee oči. Povsem akademsko pisanje in legitimna vprašanja na tem forumu je spremenil v blatenje, žaljenje, grožnje..., vse v njegovem stilu.

Vse svoje sile je usmeril v odkrivanje piscev na forumu, namesto, da bi preprosto, z dokazi, odgovoril na večkrat postavljena vprašanja:

a) b) c) d) e) f)...

Koliko ljudi na fakulteti bo še »odstreljenih«, kot so bili dr. Fištravec, dr. Vuk Godinova, dr. Birk, mag. Križnikova...

Zbudi se, Filozofska fakulteta!

www.uni-mb.org

 
 
 

Dulcinea

Poslano: 01.03.2011   Ob: 16:37  Datoteka: Ni

Komentar:
Če kdo misli, da bomo na Oddelku za slovanske jezike in književnosti vsi glasovali za Jesenška, se moti.

www.uni-mb.org

 
 
 

medicinec

Poslano: 01.03.2011   Ob: 18:24  Datoteka: Ni

Komentar:
To, kar se dogaja na Filozofski fakulteti, je samo odraz bolne mentalitete, ki jo je s svojimi dejanji v univerzitetne pore infiltriral "Trikotnik". Taka patološka stanja posameznika, kot je sadizem, je znani slovenski psihoanalitik označil kot deviacijo, zaradi katere bi morali budno spremljati njihovo delo na univerzi, še posebej zato, ker so v stiku z mladimi. Ali jih celo ne pripustiti blizu k delu, kjer so komurkoli nadrejeni.

Vsi se soočamo s svojimi zablodami in temnimi plastmi osebnosti, zato bo tudi vodilno trojico univerze in vse tiste dekane, ki so se tako nizkotno poigrali z usodami sodelavcev, slej ko prej doletela boleča izkušnja. Ali pa jih je že?

Čaka nas maj, po dolgih čakajočih letih, najlepši mesec na Univerzi v Mariboru. Sodelavci, potrudimo se izbrati in izvoliti vodilne ljudi tudi na fakultetah, ki bodo nosilci novega - dobrega, prijaznega in srčnega.

www.uni-mb.org

 
 
 

Sančo Pansa

Poslano: 01.03.2011   Ob: 21:58  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovana kolegica Dulcinea, čestitam. Rešujete čast Oddelka za slovanske jezike in književnosti.

www.uni-mb.org

 
 
 

Volilec

Poslano: 01.03.2011   Ob: 23:52  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovane kolegice in kolegi,
preberite si v današnjem Večeru na strani 19 članek z naslovom ''Neznanska naglica'' dekanskih volitev.

www.uni-mb.org

 
 
 

Lovec

Poslano: 02.03.2011   Ob: 16:06  Datoteka: Ni

Komentar:
Baje da Jesenšek vozi luksuzno osebno vozilo (nek SUV).

Za kakšno vozilo gre?

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 02.03.2011   Ob: 21:01  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi kolegi!

Prišel sem do zelo zanimivih podatkov. Preverjenih, po pogovorih z zaupnimi viri.

Da potešim vašo radovednost, v primeru Opazovalca gre res za dekana Jesenška (kakšna nizkotnost, spletkarjenje, laži, da ne rečem primitivizem trenutnega dekana), Filo-zof je pa nihče drug kot SEL TRENUTNEGA DEKANA, deklica za vse, človek ki je pripravljen lizati tla za to, da ugodi tajkunu jesenšku, MLADEN KRALJIĆ !!!!!!!!!!!!! Predlagam kolegom z oddelka za Filozofijo, da se zamislijo nad tem, kar se jim dogaja na oddelku. Je res človek kot je on oseba, ki bo krojila dogodke na vašem oddelku in vanje posegala? Smešno, da ne rečem že žalostno. Apeliram na kolega vezjaka, breganta, fištravca in vesno vuk godina, ki so bili tukaj izzvani, da tudi oni podajo komentar na nizkotno podtikanje "tajkunovega sla". Je "tajkunov sel" res oseba, ki se lahko norčuje iz tako uglednih ljudi iz akademske sfere??

Se morda tajkunov sel boji, da bo izgubil še zadnji kotiček na Koroški cesti 160, ki mu je preostal? Čudna so pota gospodova, dragi kolegi!

www.uni-mb.org

 
 
 

Lovec

Poslano: 02.03.2011   Ob: 21:20  Datoteka: Ni

Komentar:
Če je to res, bi bilo zanimivo ugotoviti, ali sta pisala po forumu v službenem času.

www.uni-mb.org

 
 
 

Skeptik

Poslano: 02.03.2011   Ob: 21:35  Datoteka: Ni

Komentar:
Po naravi sem skeptik, zato sem šel sem v Univerzitetno knjižnico in se sam prepričal. Vse, kar je zapisal kolega Pisec je res. Akademik dr. Jože Pogačnik je 12. 1. 1999 v Večeru objavil članek, v katerem lahko preberemo:

''Ko se sprašujem, od kod takšen bes, ki je prekril pamet, se ne morem ubraniti misli, da zato, ker ga nisem suspendiral takrat, ko je prišla pritožba, da spolno zlorablja študentke,''

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 02.03.2011   Ob: 21:53  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi lovec,

Besede je v družbi baje izrekel sam tajkunov sel, češ da je \"svinjarija, kar počnejo trenutnemu dekanu\". Se strnjam, zanimivo bi bilo ugodoviti, če sta to počela v službenem času.

Da odgovorim še na tvoje drugo vprašanje, avto dr. Jesenška je luksuzni Audi A8, natančneje 4.0, z praktično vso dodatno opremo (sem se natančno pozanimal), vreden nekje med 100.000 in 120.000 EUR. Je mogoče, da ima lahko nekdo z plačo javnega uslužbenca takšen luksuzen avto? In, poleg tega je še lastnik nepremičnine v trenutno najdražjem slovenskem mestu? Gre za elementarno matematiko. Zamislite se!

Dragi kolega skeptik, zadeva je, kot si videl povsem resnična. Glede na velik ugled, ki ga je užival pogačnik, lahko verjameš, da si človek kot je on kaj takega ni izmislil. Lahko ti pa tudi zagotovim, da je bila še ena prijava za dekanovo spolno nadlegovanje v času dekanovanja bojana borstnerja! Neverjetno, kako močne so tajkunske naveze, ljudje kot je jesenšek ne odgovarjajo tudi za najhujše prestopke!

www.uni-mb.org

 
 
 

Pedagog

Poslano: 02.03.2011   Ob: 22:22  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani BB-King,
pogrešal sem vas in veseli me, da ste se vrnili. Strinjam se z vami. Res so nedoumljiva pota Gospodova.

www.uni-mb.org

 
 
 

Lovec

Poslano: 02.03.2011   Ob: 22:32  Datoteka: Ni

Komentar:
Še bolj zanimivo pa to, da je Opazovalec napisal "da je do njega dekan bil vedno korekten".

Torej se je do sebe obnašal korektno?

Že ta banalni primer, da se je očitno tajkun skrival za imenom Opazovalec, kaže na to, da je FF Maribor divji zahod.

Glede avtomobila pa je zanimivo, da Audi dela tako nekvalitetne in drage izdelke, saj si je novega kupil leta 2004. (slogan: prednost v tehniki).

Ja krasno, očitno mu ni bilo problem odšteti 100.000 EUR kot praviš BB-King, pa najbrž mu je še precej ostalo za sproti za vsakodnevno življenje.

Takšne anomalije in razsipništvo v visokem šolstvu bodo nekoč tudi privedle do tsunamija, ker je več kot očitno, da velike količine davkoplačevalskega denarja romajo v napačne roke in za napačne namene.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 03.03.2011   Ob: 03:04  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi kolegi!

Zadnja »cvetka« v režiji tajkuna jesenška je prihajajoči Akademski zbor, ki bo prihodnji ponedeljek. Tam bomo zaposleni volili za svoje dekanske kandidate. Verjetno se vsi vprašate, zakaj z volitvami tako hitimo. In, zakaj je datum volitev prav prihodnji ponedeljek ?? Razlog datuma je v temu, da je to ZADNJI DAN PREDEN ŠTUDENTSKIM ELEKTORJEM POTEČE MANDAT. Mandat študentov, ki jih kontrolira trenutni dekan. Nisem še izvedel kako jih je podkupil, govori se o denarju. Do konca tedna bom o tej stvari izvedel se več, dobim se z enim od predstavnikov. Prihodnji torek dobi študentski svet novo zasedbo, za katero bi dekan jesenšek potreboval čas, da si jih podredi. Morda mu to niti ne bi uspelo. To je glavni razlog temu, da bodo volitve ravno v ponedeljek.

Apeliram na zaposlene, da naredimo vse, da do volitev v ponedeljek ne bo prišlo! Volitve bodo zaradi študentskih glasov nelegalne, da ne rečem moralno povsem sporne. Ni važno kdo je vaš kandidat, spoštujem odločitev vsakega, toda poskusimo s skupnimi močmi preprečiti prevaro, ki nam jo pripravlja trenutni dekan! Ne dovolimo, da bodo kupljeni študentski glasovi (29 glasov), mimogrede, na večini fakultet študenti sploh nimajo volilne pravice, samo pravico veta, tisti, ki bodo odločili, kdo bo naš (ponovni) dekan. To bi bila prevara stoletja, bodimo pošteni do sebe in tega ne dopustimo! Ne dovolimo tajkunu jesenšku, da nas ima za norca!

www.uni-mb.org

 
 
 

Sančo Pansa

Poslano: 03.03.2011   Ob: 17:22  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani kolega BB-King, verjetno ste že ugotovili, da je dr. Karmen Teržan Kopecky Akademski zbor prestavila.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 03.03.2011   Ob: 21:45  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani kolega Sančo Pansa!

Z veseljem sem (glede na dosedanje izkušnje na naši vse prej kot prijazni fakulteti) sem po dodatni preverbi videl, da je predsednica Akademskega zbora Filozofske fakultete, dr. Karmen Teržan Kopecky volilno sejo za dekana prestavila. Ne moram sploh opisati, dragi kolegi, kako zelo me je razveselil ta podatek! Končno so ljudje začeli gledati. Končno ljudje začenjajo opažati, v kajkšno prevaro stoletja jih drenutni dekan želi upeljati! Sedaj pa predlagam vsem, da budno spremljajo dogodke glede novih študentskih elektorjev, ki bodo vsekakor deležni pritiska z rektorata in predvsem z strani (sedaj že zelo živčnega) trenutkefa dekana jesenška! Ne dopustimo, da bomo spet upleteni v prevaro v režiji dekana jesenška!

Prilagam še pismo predsednice Akademskega zbora, ki jasno kaže kakšno prevaro je s pomočjo svoje pravne službe želel izvesti trenutni dekan.

*********************************************************************

Spoštovane članice in člani Akademskega zbora, spoštovani študenti,

kot ste ugotovili že sami, se je na naši fakulteti razmahnila široka debata o tem, kakšna je zakonska oz. pravna podlaga, ki bi študentom dajala volilno pravico na dekanskih volitvah posamezne članice univerze.

Mnenje nekaterih in moje osebno mnenje je bilo ob prebiranju Statuta UM, da študentje nimajo take pravice. Zakon o visokem šolstvu se o tem ne izreka, v svojem 21a. členu prepušča sodelovanje študentov v Akademskem zboru posameznim statutom, saj pravi: »Akademski zbor članice univerze oziroma samostojnega visokošolskega zavoda sestavljajo vsi visokošolski učitelji, znanstveni delavci in visokošolski sodelavci. Pri njegovem delu sodelujejo tudi predstavniki študentov tako, da je njihovo število najmanj ena petina članov akademskega zbora. Način njihovega sodelovanja se določi s statutom.«

Poglejmo torej statut Univerze v Mariboru, ki v 310. členu prvi odstavek nedvoumno pravi:»Akademski zbor članice univerze sestavljajo vsi visokošolski učitelji, znanstveni delavci in visokošolski sodelavci.« V četrtem odstavku pa beremo: »Volitve, ki jih izvaja Akademski zbor članice, so tajne. Volilno pravico imajo člani Akademskega zbora članice, ki so določeni v prvem odstavku tega člena.«

Po dikciji tega člena študentje niso člani Akademskega zbora, ki bi bili navedeni v prvem odstavku in bi imeli volilno pravico kot člani.

Mogoče bo kdo oporekal, češ takšno pravico jim dajejo statutu podrejeni dodatni akti, morda akt z imenom »Pravilnik o postopku za oblikovanje in delovanje Akademskih zborov članic Univerze v Mariboru«, ki podrobneje ureja način delovanja in pristojnosti AZ. No, ta se o volilni pravici ali udeležbi študentov ne izreka, drugih aktov v tej zvezi pa ne poznam. Očitno pa konflikt med tem Pravilnikom in Statutom ne obstaja, zaradi česar sta smisel in vsebina 310. člena Statuta neposredno zavezujoča in nedvoumna.

Vse to je moje osebno mnenje, izgrajeno na podlagi nekaterih pravnih mnenj, ki sem si jih pridobila, in tudi kolegic in kolegov. Pravna služba na naši fakulteti je presodila drugače in študentom pripisala volilno pravico, na uradno mnenje pravne službe UM in dodatna pojasnila prodekana študenta pa še čakam. Prav tako je treba odpraviti vse dileme, ki se nanašajo na volilno listo učiteljev. Zaradi vsega naštetega in ker kot predsednica AZ za morebitne kasnejše zaplete in pritožbe ne želim prevzeti odgovornosti, sem se odločila za preklic razpisane volilne seje. Menim, da si je potrebno vzeti čas za trezno presojo, saj nas ne preganjajo nobeni roki, ker zdajšnjemu dekanu poteče mandat šele julija letošnjega leta.Pomembneje se mi zdi, da odpravimo vse dileme, ki se nanašajo na volilno listo ter način glasovanja, si pridobimo obvezujoča pravna mnenja, konsenz vseh dekanskih kandidatov in nato volitve izpeljemo na način, ki ne bo dopuščal dvomov ali odpiral poti za morebitne sodne postopke.Volilna seja AZ bo v sredo, 23. marca 2011.Z upanjem na razumevanje in prijaznimi pozdravi,red.prof. dr. Karmen Teržan Kopecky

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 04.03.2011   Ob: 01:06  Datoteka: Ni

Komentar:
Morda dobro da še enkrat opozorim na problematiko podkupljivosti predstavnikov študentskih svetov posameznih fakultet in Študentskega sveta Univerze v Mariboru. Vsi poznamo zgodbe o »darilih« v obliki prenosnikov, ur, na zadnjih rektorskih volitvah pa celo denarja, kar je po mojem skromnem mnenju škandal brez primere. Podobne zgodbe so se v preteklosti že odvijale na posameznih fakultetah, in rad bi poudaril, da tudi naša fakulteta (na žalost) pri temu ni izjema, v režiji trenutnega dekana jesenška pa bi morali tudi tokrat študentje odigrati pomembno vlogo na dekanskih volitvah, ali tudi bolje rečeno prevari stoletja.

Zaposlene na fakulteti bi prosil, da naj se zamislijo tudi nad vlogo prodekana študenta marka luka, o čigar vlogi na fakulteti govorijo že praktično vsi. Gre za podaljšano roko dekana jesenška, preko katerega izvaja jesenšek v zakulisju svoje umazane posle. To je na svoji koži občutila mag. Margit Križnik, saj je Luk po navodilu jesenška insciniral računalniško anketo, v kateri je križnikova bila negativno ocenjena in posledično tudi odpuščena. Podobnih primerov je še nekaj, dekanu jesenšku pa seveda zelo odgovarja, da se lahko skrije za podpisom prodekana študenta. Prodekan luk je tudi podaljšana roka jesenška v »rekrutaciji vojakov« med študenti. Govori se, da je imel jesenšek že pripravljeno podkupnino za študente, ki naj bi sodelovali na volilnem Akademskem zboru prihodnji ponedeljek.

Dragi kolegi, se vam ne zdi da gre tukaj za izjemno umazano dejanje, da ne rečem že pravo korupcijo, saj kako lahko študent, katerega naloga je, da opozarja na nepravilnosti na fakulteti, v njih celo tudi sam sodeluje?

Sedaj me predvsem zanima, kakšna bo reakcija dekana. Možnosti sta dve. Ali bo poskušal izsiliti podaljšanje mandata trenutnim študentskim svetnikom, ali pa bo po torkovi »menjavi ekipe« šel v akcijo, da si podredi nove študente.

Apeliram na vse kolege, da budno spremljajo tudi ta del dogajanja na Filozofski fakulteti. Naši študenti so naša prihodnost in ne smemo dovoliti, da jih ljudje kot je jesenšek začnejo izkoriščati v svojih nečednih poslih. Tukaj morda ne bi bilo slabo da se vsi slupaj zamislimo, in spomnimo na znametite besede slavnega ameriškega pisatelja Ralpha Walda Emersona, ki je nekoč dejal: »Denar (pre)pogosto stane preveč«.

www.uni-mb.org

 
 
 

anonimnež

Poslano: 04.03.2011   Ob: 06:23  Datoteka: Ni

Komentar:
BBking ne vem, od kod vam informacija, da bi naj članom študentskega sveta v bližnji prihodnosti potekel mandat. Trenutna sestava ima mandat do prihodnjih volitev v študentske svetove članic UM, ki so po navadi vsako leto meseca novembra in to velja za vse fakultete. K večjemu je možno, da mandat poteče predstavnikom študentov v Senatu FF ali v akademskem zboru, če je temu res tako, pa ne vem.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 04.03.2011   Ob: 06:48  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani kolega anonimnež, se opravičujem za nejasnost, to sem tudi mislil v našem primeru Filozofske fakultete. Študentski svet UM nas trenutno niti ne zanima, govoril sem glede tega nasplošno. V našem primeru so problematični predstavniki v Akademskem zboru (tem poteče mandat v ponedeljek, lahko preverite) ter v senatu, saj z njimi manipulira dekan jesenšek. Na te opozarjam v mojem pismu. Se opravičujem, če nisem napisal vse skupaj bolj jasno.

Če ste že omenili volitve novembra, lahko rečem, da sam na njih polagam veliko upanje. Univerza v Mariboru ima veliko dobrih in poštenih študentov, lahko rečem da je takih velika večina, zato upam, da bo tudi med študentskimi funkcionarji zapihal nov veter, saj študenti so tisti, ki z svojim prispevkom pripomorejo k boljši in kvalitetnejši univerzi, ne pa da so samo orodje v roki tajkunske trojke, kot je bilo do sedaj. Lahko samo še rečem, da se je jesenšek o manipulacijah učil na pravem naslovu.

www.uni-mb.org

 
 
 

TIGRICA

Poslano: 04.03.2011   Ob: 08:02  Datoteka: Ni

Komentar:
Ta teden smo na fakultete prejeli gradivo o spremembah Statuta UM.

Vodilni na UM verjetno želijo še zadnje dni svojega mandata podtakniti spremembe, ki bi lahko preprečile novemu rektorju prof. dr. Rebolju, da odloča o pomembnih zadevah.

In očitno se "trikotniku" zelo mudi s sprejetjem teh predlogov, saj so še isti dan, ko je bil sestanek Statutarne komisije, gradivo pošiljali na šole.

Ker naj bi predlogi sprememb bili v javni obravnavi samo 10 dni, je nujno potrebno skupaj stakniti glave in onemogočiti zlorabo tega za nas pomembnega akta.

Sodelavci, ne dovolimo, da nam trije ljudje krojijo usodo in nam še v njihovih zadnjih tednih vladanja podtaknejo kukavičje jajce.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 04.03.2011   Ob: 08:22  Datoteka: Ni

Komentar:
Draga kolegica tigrica,

Hvala za izjemno pomembno informacijo! Si zaposlena na FF? Predvidevam, da je bil na obisku na Slomškovem trgu 15 prejšnji teden tajkun jesenšek obveščen o vseh podrobnostih kako izvesti prevaro. Kaj predlagaš da naredimo? Poskusimo obvestiti čim več zaposlenih o tem poskusu nove prevare stoletja?

www.uni-mb.org

 
 
 

Volilec

Poslano: 04.03.2011   Ob: 15:48  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštvane kolegice in kolegi,
preberite si v današnjem Žurnalu24 članek z naslovom ''Divji zahod na filozofski''.

www.uni-mb.org

 
 
 

Gradbenik

Poslano: 04.03.2011   Ob: 16:14  Datoteka: Ni

Komentar:
Čuden patron je ta vaš Jesenšek. Namesto, da bi s položja dekana odstopil, ponovno kandidira.

www.uni-mb.org

 
 
 

TIGRICA

Poslano: 04.03.2011   Ob: 16:29  Datoteka: Ni

Komentar:
Vse pomembne organe na UM: komisijo za statutarna vprašanja, komisijo za habilitacije, senat in komisijo za sistemizacijo vodita prof. dr. Rozman in doc. dr. Brumen. Ker v vseh komisijah, ki so »požegnale« toliko nepravilnosti, sedijo ljudje, ki samo dvigujejo roke, se bomo pač sami organizirali, da preprečimo »trikotniku« nadaljnje rušenje univerze.

Ne vemo, ali sta naš novi rektor prof. dr. Rebolj in naš novi glavni tajnik prof. dr. Marn sploh vabljena na vse te organe. Zato bi bilo treba poleg njiju takoj obvestiti Odvetniško pisarno Kac, ki zastopa tudi Medicinsko fakulteto v domnevno koruptivnih postopkih izgradnje Medicinske fakultete. Vsi omenjeni in prof. dr. Marn, ki je tudi pravnik, bodo že prepoznali nakane sprememb statuta.

Očitno bi si s spremembami Statuta UM želel »trikotnik« utrditi svoje pozicije in si tlakovati pot še v mandat novega rektorja in novega glavnega tajnika. Zato moramo odslej budno spremljati vsako njihovo dejanje, saj so sedaj v »smrtnem krču« za svoje pozicije in privilegije.

www.uni-mb.org

 
 
 

Zaskrbljen oče

Poslano: 04.03.2011   Ob: 16:31  Datoteka: Ni

Komentar:
Na pisanje o vašem dekanu me je opozoril prijatelj, ki je univerzitetni profesor. Imam hčerko, ki je v tretjem letniku gimnazije. Po maturi bi se rada vpisala na Filozofsko fakulteto v Ljubljani. Prepričeval sem jo, naj se vpiše na vašo fakulteto, tudi zaradi stroškov. To ne bom več počel. Ne želim, da hčerka študira na fakulteti,ki jo vodi človek, ki ga že deset let obtožujejo, da je spolni prestopnik.

www.uni-mb.org

 
 
 

Sokol

Poslano: 05.03.2011   Ob: 00:02  Datoteka: Ni

Komentar:
Še ene pomembne volitve so pred nami. To so volitve članov Senata Univerze v Mariboru. Članom Senata UM poteče mandat 23. 5. 2011. Trenutno predstavljata Filozofsko fakulteto v Senatu UM dr. Majda Pšunder in dr. Marko Jesenšek.

www.uni-mb.org

 
 
 

Skeptik

Poslano: 05.03.2011   Ob: 00:24  Datoteka: Ni

Komentar:
Večkrat je bilo že omenjeno, da je Miha Jesenšek lastnik inštituta COGITO, ERGO SUM. Zlobni jeziki govorijo, da njegov oče dr. Marko Jesenšek vlaga fakultetni denar v hišo, na kateri bo napis COITUS, ERGO SUM.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 05.03.2011   Ob: 06:39  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovana kolegica tigrica!

Vsekakor je o poskusu prevare potrebno obvestiti novo vodstvo. Kolikor vem, tako novi rektor dr. rebolj kot novi glavni tajnik bereta našo spletno stran, lahko pa ju kontaktiramo tudi preko emaila. Podobno lahko storimo tudi z odvetniško pisarno kac, kolikor vem je boris kac izjemno zainteresiran za vse podatke v zvezi z tajkunskim triom, ki mu že ves čas otežuje delo. Draga kolegica, kaj predlagate vi?

Spoštovani zaskrbljeni oče!

Povsem razumem vašo skrb, tudi jaz ne bi želel, da moja hčerka obiskuje inštitucijo, katere dekan je večkratni spolni prestopnik. Lahko vam zagotavljam, da na Filozofski fakulteti dela veliko dobrih profesorjev in velikih strokovnjakov, toda kot vemo, riba smrdi pri glavi, zato moramo zaposleni narediti vse, da bo na naši fakulteti zapihal nov veter. Ampak, povsem razumem vašo skrb, kajti ne vem če je še kje v svetu podobna slika, kjer inštitucijo vodi spolni prestopnik.

Spoštovani kolega sokol!

Zahvaljujem se vam, da ste opozorili na izjemno pomembne volitve. Govori se, da je tajkunski trio vse moči usmeril v napad na senat UM, kjer bodo, če jim načrt seveda uspe, preko svojih marionet vplivali in oteževali delo novemu vodstvu univerze. Podobnih načrtov za oteževanje dela novemu vodstvu je še nekaj.

Čas je, da se predvsem mi na Filozofski fakulteti zamislimo nad tem, kdo nas v senatu univerze predstavlja. Trenutna predstavnika, predvsem dekan jesenšek, predstavljata katastrofalno sliko za fakulteto. Dekan jesenšek izkorišča svoj položaj za miniranje in šikaniranje sodelavcev nesomišljenikov, dr. majda pšunder pa je tudi znana kot marioneta dekana jesenška.

Morda ne bi bilo slabo če nekaj besedic spregovorimo tudi o dr. pšundrovi. Gre za egzekutorico politike trenutnega dekana jesenška, ki zvesto sledi vsem njegovim navodilom. Kot ( na srečo sedaj že) bivša predsednica Akademskega zbora Filozofske fakultete je zvesto skrbela, da so bila za dekana neugodna vprašanja in točke dnevnega reda umaknjena iz obzorja, zvesto pa je tudi vseskozi skrbela, da se dekan ni znašel v kakršnem koli zanj kočljivem trenutku.

Svoj obraz je pokazala tudi na predstavitvi dekanskih kandidatov prejšnji ponedeljek, kjer je poskušala prekiniti vsakogar, ki je jesenšku postavil neugodno vprašanje, ob enem pa smo bili cel čas deležni njenih pokroviteljskih komentarjev v prid dekana jesenška. Slednje je pripeljalo do zanimivega besednega dvoboja z dr. godinovo.

Tudi tukaj apeliram na sodelavce, da dobro razmislijo glede teh volitev, in izberejo kandidata za senat UM, ki bosta svoj položaj koristila za dobrobit Filozofske fakultete, ne pa za svoj lastni interes in še eno orodje v rokah za šikaniranje nesomišljenikov. Čas je, dragi kolegi, da se tudi tukaj zganemo in nekaj naredimo!

www.uni-mb.org

 
 
 

Skeptik

Poslano: 07.03.2011   Ob: 19:24  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani BB-King, strinjam se z vašo oceno delovanja dr. Majde Pšunder, vendar ne verjamem, da bo kandidirala z sedež v Senatu UM. Dr. Majda Pšunder se pri svojih 75 letih dobro drži, vendar mislim, d je tudi sama ugotovila, da je napočil čas za upokojitev.

www.uni-mb.org

 
 
 

Skeptik

Poslano: 07.03.2011   Ob: 21:26  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani BB-King, zapisali ste, da je bila prijava za spolno nadlegovanje dr. Marka Jesenška tudi v času dekanovanja dr. Bojana Borstnerja. Ste prepričani? Se niste morda zmotili glede imena?

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 08.03.2011   Ob: 02:21  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani kolega skeptik,

Hvala za vprašanje. Me veseli, da se strinjava glede dr. Pšundrove. Mislim, da jo v podobni luči vidi tudi večina ostalih zaposlenih na fakulteti. Lahko rečem, da je v zadnjem času še precej poglobila negativno sliko o sebi med zaposlenimi na Filozofski fakulteti s svojim obnašanjem, toda zdi se mi dokaj razumna ženska, in tudi sam mislim, da se počasi zaveda, da je napočil čas za pokoj.

Sam se po svoje čudim njeni predanosti trenutnemu dekanu, kajti ne deluje mi kot oseba, ki bi lahko sodelovala v jesenškovih tajkunskih poslih. Verjetno gre v tem primeru bolj za jesenškovo manipuliranje z zaposlenimi, ki z verbalnimi spretnostmi vedno zna »očarati« starejši del ženske populacije na Filozofski fakulteti.

Pšundrova ima o sebi izjemno visoko mnenje (ne glede na dejstvo, da je dolga leta delala kot vzgojiteljica v vrtcu z otroci delavcev) zato predvidevam, da je v tem primeru dovolj le jesenškovo manipuliranje z konstantnimi komplimenti. Škoda, kajti s svojim početjem in zvestem sledenju dr. jesenšku je naredila veliko škode tako Filozofski fakulteti kot tudi svojemu osebnemu imidžu.

Kar se tiče prijave v času dekanovanja dr. Bojana Borstnerja, lahko rečem, da mi je informacijo zaupal eden od prodekanov iz njegove »vlade«. Zgodilo naj bi se nekaj let po pismu dr. pogačnika, nekje na sredini prejšnjega desetletja, toda po izjavah mojega vira so zadevo poskušali zakriti, saj je bila takrat tedanja Pedagoška fakulteta že »načeta« z dvema odmevnima seksualnima škandaloma (verjetno se spomnite, eden leta 2004 in eden nekje okrog 2006, ne bom govoril o podrobnostih, saj jih verjetno poznate vsi) in še eden bi predstavljal izjemno hud udarec za tedanjo Pedagoško fakulteto, verjetno pa je veliko vlogo odigral tudi jesenškov vpliv na Slomškovem trgu 15. Priznam, da pisne prijave nisem videl, toda oseba, ki mi je o tem govorila je izjemno cenjen profesor, tako da močno dvomim, da bi si kaj takšnega izmislil.

Skratka, spolno prestopništvo dekana jesenška ima več kot dolgo zgodovino. Upravičeno se lahko vprašamo, kako dolgo še, tovariši ??


www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 09.03.2011   Ob: 06:42  Datoteka: Ni

Komentar:
Govori se, da je glavni tajnik UM, dr. boštjan brumen izjemno agresivno krenil v akcijo branjenja tajkunskega zaveznika, dr. jesenška. Znano je, da se brumen nikoli »glasno« ne meša v delo posameznih fakultet, saj ve, da zaradi njegovega velikega vpliva in znane centraliziranosti UM vodstva fakultet na koncu vedno ravnajo po njegovih željah sami od sebe.

Na Filozofski fakulteti smo deležni trenutno popolnoma nasprotne slike. Tajnik brumen nenehno »opozarja« vodstvo fakultete z razno raznimi dopisi o poteku volitev (verjetno toliko dopisov ni poslal v vseh letih odkar je glavni tajnik), te dni je pa storil še korak naprej. Na fakulteto je poslal dopis, v katerem med vrsticami zahteva (!), da na volitvah v akademskem zboru sodelujejo tudi študenti, saj naj bi bilo to v skladu z statutom UM. Vsi vemo, da so tajnikovi »prijazni dopisi« enostavno - zahteva. Neverjetno, da doktor elektrotehnike soli pamet na pravnem področju, kljub temu, da je ta »izum« tajkunskega trija (predlagam, da od sedaj naprej rajši uporabljamo izraz »tajkunska štiriperesna deteljica«, saj je evidentno, da jesenšek sodeluje v prav vsem) izpodbilo že kar nekaj pravnikov, na podoben način, kot je to v svojem pismu omenila predsednica Akademskega zbora, dr. Karmen Teržan Kopecky. Naključje?

Bomo dovolili, da še slaba dva meseca pred koncem vladanja tajkunska zasedba UM kroji vse dogodke na naši fakulteti, četudi z lažmi in opiranju na člene, ki nimajo veze s tem, o čemer govorimo?

Naj omenim, da so pravico volitev študentom v Akademskem zboru posameznih fakultet dodelili na redkih članicah UM (nimam natančnih informacij, toda kolikor slišim, naj bi bili v igri še dve drugi fakulteti), v vseh primerih pri tistih, kjer je vprašljiva zmaga željenega kandidata tajkunske štiriperesne deteljice s Slomškovega trga 15.

Apeliram na vse zaposlene, da naj se zamislijo, in vstrajajo pri temu, da fakulteta pridobi pravno mnenje neodvisnega pravnega strokovnjaka, nekoga ki ni nikakor vpleten v tajkunske posle UM (lahko tudi mnenja večih pravnih strokovnjakov), ki dokončno razjasnili vse dvoumnosti vezane glede volitev. Pravila igre so vsem, razen tajkunski štiriperesni deteljici jasna, naj to potrdijo še ljudje iz stroke!

www.uni-mb.org

 
 
 

Študentka

Poslano: 09.03.2011   Ob: 17:43  Datoteka: Ni

Komentar:
Pozdravljeni,
tajkunskih zadev ne bom komentirala, ker ne poznam ozadja in nimam pravice česar koli reči, lahko pa komentiram trditve o spolnih zlorabah. Pred časom sem namreč poslušala predavanja pri prof. Jesenšku in najprej moram poudariti, da nas je od 60 vpisanih na predavanjih ponavadi bilo le 6 študentk, kar je že samo po sebi izjemno žalostno, drugače ni bilo niti pri ostalih predmetih in sprašujem se, kakšno je znanje pri ostalih 54-ih ... druga stvar pa je, da o spolnih zlorabah (niti verbalnih) nikoli ni bilo ne duha in sluha, čeprav smo zaradi pomanjkanja prostora imeli predavanja nekajkrat tudi v njegovem kabinetu. Če že, nas je profesor presenetil z izjemno količino znanja. Žalostno se mi zdi, da se zaposleni na fakulteti ukvarjate s tako nizkotnim pranjem perila, saj ste s takim početjem vsi skupaj resnično slab zgled nam, študentom.

www.uni-mb.org

 
 
 

Sančo Pansa

Poslano: 09.03.2011   Ob: 21:00  Datoteka: Ni

Komentar:
Jesenšek je postal študentka.

www.uni-mb.org

 
 
 

Študentka2

Poslano: 09.03.2011   Ob: 21:06  Datoteka: Ni

Komentar:
Pozdravljeni,

Da se oglasim še jaz, in podam moj pogled na predavanja prof. Jesenška, ki niso bila nič kaj prijetna, kot pravi moja predhodnica. Študentka, vprašala bi te samo, katerega leta in katero predavanje si poslušala pri prof. Jesenšku? Morda letos, ko je zgodba o spolnem nadlegovanju znana vsem, prof. Jesenšek pa verjetno ni tako neumen, da bi še zdaj drezal v osir?

Moja izkušnja pri predavanjih dr. Jesenška je bila sledeča. Konstantno podcenjevanje znanja in sposobnosti nas študentk, pogosto pa smo bile tudi deležne izjemno vulgarnih opazk. Naj predstavim eno od mojih izkušenj. Bila sem v kabinetu profesorja, ko mi je na eno od mojih pripomb glede njegovega dela odgovoril: »Babnica, imate pa zelo kosmat jezik. Upam, da niste tudi med nogami tako kosmati«. Bila sem zgrožena. Nihče ne dvomi v znanje profesorja Jesenška. Toda njegove metode dela in predvsem njegova vulgarnost sta vsaj v mojih očeh zasenčili vse ostale dobre stvari. Je mar to način, kako se obnašati do študentk? Poznam tudi sošolko, ki je govorila, da jo je dr. Jesenšek na govorilnih urah večkrat »slučajno« pobožal po prsih. Je mar takšno obnašanje vzgled nam študentkam, draga predhodnica?

Vidim da mojo predhodnico moti, da se na forumu pere umazano perilo. Tudi sama sem proti temu. In tudi sama ne bom komentirala Jesenškovih tajkunskih poslov, kljub temu da se ni zdi da ni naključje, da se je na uvodno zgodbo odzvalo toliko ljudi. Lahko pa rečem, da vsekakor verjamem zgodbam o spolnem prestopništvu dekana Jesenška, saj sem bila tudi sama vključno z mojimi sošolkami deležna izjemno vulgarnih opazk dr. Jesenška. Vse prevečkrat je dekan pošteno prekoračil mejo dobrega okusa.

Znanje človeka nikakor ne more opravičiti vse ostale slabe lastnosti, ki so zbrane v nekem človeku. Potemtakem je bil – malce pretiravam – tudi serijski morilec John Wayne Gacy vreden pomilostitve, saj je bil poleg kariere serijskega morilca izjemno uspešno opravljal poklic klovna v lokalni otroški bolnišnici, kjer zdravniki še danes govorijo o njegovih neverjetno uspešnih pedagoških metodah.

Še enkrat, ne dvomim o veliki količini znanja prof. Jesenška, lahko rečem, da to menim tudi sama. Toda vsi tisti podpisi študentk v Kopru in Mariboru, ter tudi zgodbe ostalih študentk so jasna slika, da v tej zgodbi ni samo dim, ampak je tudi ogenj.

www.uni-mb.org

 
 
 

Pomočnica

Poslano: 09.03.2011   Ob: 21:20  Datoteka: Ni

Komentar:
In smo dodali na listo še en alter ego dr. jesenška. Sedaj je že študentka. Kaj bo še postal? Rektor rebolj? Hišnik srečko? Neverjetno.

Morda pa ravnokar sedi jesenšek ob računaliku s tistim pajacom kraljićem, kjer razglabljata kateri alter ego bosta uporabila. Ne bi se čudila, če je temu tako.

Nisem popolnoma na tekočem z dogodki na Filozofski fakulteti, toda kolikor berem, je tisti pajac kraljić še vedno zaposlen tukaj? Mi lahko nekdo pove, kakšna je njegova funkcija in kaj predstavlja? Razen da, kot je nekdo rekel, liže tla dekanu jesenšku? Neverjetno koga vse ima jesenšek v svoji zasedbi. Na Rektoratu še vedno krožijo šale o njegovi nesposobnosti na mestu vodje mednarodne pisarne (jesenšek ga je zamenjal s svojo ljubico, veste katero), ena od pomočnic tajnika brumnna pa svoje zaposlene pogosto graja z besedami "si neumna in nesposobna kot kraljić", kljub temu, da je od njegovega odhoda minilo že nekaj let. Zanima me, kakšno korist ima sama fakulteta od tega človeka?

www.uni-mb.org

 
 
 

logik

Poslano: 09.03.2011   Ob: 23:48  Datoteka: Ni

Komentar:
Izhajal bom iz predpostavke, da »Študentka« ni dekan Jesenšek.

Kolegica »Študentka«, veseli me, da se angažirate s podajanjem mnenja, kar verjetno vsi na tem forumu spodbujamo, še posebej ker (nam) je stališče študentov/študentk izjemno pomembno in prav je, da se vas sliši (četudi na AZ FF nimate volilne pravice, ker so takšne pač pravne norme, ne glede na »pravna mnenja« nekaterih elektrotehnikov). Prav tako me veseli (in tudi glede tega sem popolnoma iskren), da s sedanjim dekanom nimate slabih izkušenj. Zakaj? Jasno je, da si vsi želimo vsaj dekana, ki ne bi bil seksist, ali pa spolni nadlegovalec... Vendar moram problematizirati nekaj točk.

Najprej, pravite, da je bilo na predavanjih dekana Jesenška 6 od 60 vpisanih. Tukaj se je potrebno vprašati zakaj le 6? Morda ne zato, ker bi bilo teh 54 študentk/ov nezainteresiranih, lenih, in podobno. Morda 54 študentk/ov ne obiskuje njegovih predavanj iz nekega drugega razloga (kaj možno je, da jih ne obiskujejo zaradi preteklih izkušenj in njegove pretekle obravnave prisotnih, in da zato njegovi študenti z njim več ne želijo imeti stika). Mogoče jim obisk predavanj celo prepovedujejo starši (kot je npr. že izrazil eden izmed komentatorjev zgoraj, ki je oče bodoče študentke in ji bo svetoval, naj se ne vpiše na FF, ker je dekan Jesenšek). FF torej trpi zaradi dekanovega vedenja in vodenja. Tudi če ni objektivno kriv (da ni spolni nadlegovalec, in da ni finančno oškodoval FF….o tem ima vsak svoje mnenje, odloči pa naj sodišče), bi pokončen dekan (kot bi recimo naredil pokončen minister ali direktor podjetja) odstopil, ker se njegovo delovanje že odraža na slabšem funkcioniranju FF. Če bi mu res bilo mar za institucijo dekan ne bi kandidiral še za nov mandat. Da ne omenjam, da na vprašanja novinarjev in zaposlenih o finančnih zlorabah sploh ne odgovarja.

Drugič, pozitivno mnenje 6 študentk o Jesenšku je lahko popolnoma iskrenih in resničnih, vendar lahko isto trdimo tudi za 70 ali 80 podpisanih in vseh tistih, ki so že potrdili dekanova seksistična stališča in nadlegovanje. Ne gre za to da ima 6 ljudi prav, 80 pa ne, ali pa obratno. Vsi lahko imajo prav. 70 ali 80 je bilo prisotnih ob dekanovih seksističnih izjavah in nadlegovanju ob določeni priložnosti, ob drugi priložnosti, ko takih izjav ni dajal, pa je na primer bilo prisotnih 6 ljudi (med drugim tudi vi, »Študentka«). Vprašanje, ki sledi, je: ne glede na nekatera pozitivna mnenja o dekanu, je na primer 100 ljudi o njem odkrito izrazilo negativno mnenje. Če se navežem na prispodobo »Študentke2« - ali je serijski morilec John Wayne Gacy vreden pomilostitve, ker bo v njegov prid pričalo 50 ljudi, ki so z njim imeli kontakt, pa jim ni vzel življenja? Ali je s tem negiranih 33 mrtvih (wikipedia), ki jim je vzel življenje? Ne, oboji imajo prav. Mrtvi bi, če bi bili živi, povedali, da jih je ubil, živi pa povejo, da jih ni. Oboji imajo prav, JWG pa je (in s tem bi se strinjali vsi) serijski morilec. Naj še dodam, da ne gre zanemariti kvantitete negativnih mnenj o dekanu – mag. Križnikovo je, kot je povedal študent Luk, prodekan za študentska vprašanja FF, »odneslo« 16 mail anket (pa naj omenim, da ji po Lukovih besedah, nihče ni očital, da bi koga verbalno spolno nadlegovala ali se koga celo neprimerno dotikala) – dekana pa ne odnese 70, 80 in več podpisov in izjav, in mnogo hujše obtožbe…gre za neverjetno dvoličnost.

Tretjič, spodaj lepim komentarje (na proJesenškov spletni članek) na enem izmed forumov, objavljeni so bili med oktobrom in decembrom 2010, torej še pred nastankom tega foruma (sami si jih lahko neposredno preberete na strani http://www.politikis.si/?p=10291 ). Kot vidite, se najde kak komentar v prid dekanu, še več pa je takih, ki mu niso v prid. Oboji lahko imajo prav, vendar je jasno, kaj je dekan, tudi če drži le eno izmed 100 mnenj. Takšen človek nima v izobraževalni instituciji kaj iskati. V razvitejših državah (recimo skandinavskih) bi (pod pogojem da se za resnično izkaže že ena sama izjava študentke) že bil v zaporu, ker preiskava ne bi potekala mesece ali pa leta. Še dobro, da so tik pred vrati dekanske volitve, ki so način kako rešiti poteptan ugled FF.

www.uni-mb.org

 
 
 

logik

Poslano: 09.03.2011   Ob: 23:49  Datoteka: Ni

Komentar:
Vzeto iz http://www.politikis.si/?p=10291

Pippi says:
October 21, 2010 at 3:13 PM
No ja,
te obtožbe pa le niso tako za lase privlečene.
Na predavanjih nam je izrekel marsikaj zelo nespoštljivega. Spolno nadlegovanje ali ne, bilo je zelo seksistično naravnano. Ampak ker je pač dekan, se bo zadeva pometla pod preprogo. Pa tudi preveč študentk še mora na (ustni) izpit k njemu, da bi se izpostavljale …

pupa says:
October 22, 2010 at 11:43 AM
Pippi, res je, te obtožbe niso za lase privlečene.
Žal mi je samo, da se v javnosti pojavljajo samo opazke o “babah”.
Kaj tega, ko te profesor vpraša, če damo študentke kaj noge narazen, pa nihče ne bo omenil????
Pa tega, ko nas je spraševal o tem, če smo slabe volje zato, ker nas partner doma ne zadovolji???

sandra says:
October 24, 2010 at 12:48 PM
Jaz pa imam dr. Jesenška v drugačni luči. Bil je vedno prijazen in profesionalen ter nikoli žaljiv. Takšna anonimka je seveda lahko samo plod hudobnih študentk, ki niso dovolj pametne, da bi ažurno opravljale izpite. Nato pa s takimi podlostmi hočejo umazati ime nekega profesorja.

žarek 123 says:
December 29, 2010 at 12:25 PM
Sandram očitno nisi hodila na predavanja k njemu. Jaz imam 89 prič, oziroma ces letnik, ki je poslušal, da so ženske primerne samo za štedilnik, ker žensk v zgodovini slovenskega jezika praktično ni. Maloštevilnim fantom v celotnem letniku je govoril, da naj se pazijo, da se jim IQ ne zniža zaradi žensk, ki ga vedno kvarijo. Najprej smo mislili, da je to le provokacija, da se študenti zbudimo in ga izzovemo z odgovori. Takoj pa se je izkazalo, da to ni le slab občutek za humor, ampak njegovo resnično stališče. To se dogaja že desetletja in študenti ter študentke se sramujemo takega dekana.

žarek 123 says:
December 29, 2010 at 12:30 PM
Profesor Jesenšek je žalitev za vse profesorje slovenskega jezika, za vse zaposlene profesorje na Mariborki univerzi in za vse ljudi z visoko izobrazbo.
Ob prihodu na fakulteto sem bila polna pričakvanj o inteligentnih in razgledanih profesorjih, ki so odprti za dialog. Jesenšek pa je tako mene kot moje sošolce užalil kot človeka in bodočega profesorja. Sram me je, da me bodo mogoče nekoč povezovali z njim.

www.uni-mb.org

 
 
 

Študentka

Poslano: 10.03.2011   Ob: 02:14  Datoteka: Ni

Komentar:
Ker vam ne bom pomagala prati tega umazanega perila, bom odgovorila le na kratko kar se predavanj tiče, ker o ostaloh zadevah pač nimam informacij, saj sem le študentka. Saj mi je skoraj žal, da sem sploh kaj napisala ... Želela sem samo napisati drugo plat, ker ima pač vsaka medalja dve strani.
1. Zagotovo nisem prof. Jesenšek.
2. Predavanja sem poslušala, kot sem tudi že omenila, že pred časom in ne letos ali lani.
3. 6 nas je hodilo na predavanja, ker so ostali bili preveč leni, da bi prišli na predavanja, sedaj pa se ti najbolj pritožujejo, kako neumni so profesorji, ker ne razpišejo izrednih rokov, kako nemogoča so vprašanja itd.
4. Nikoli ne bi dovolila, da bi me profesor na govorilni uri "naključno" pobožal po prsih in to večkrat - če bi se mu prvič dovolj resno povedalo, bi ali odnehal on ali pa bi enostavno zapustila prostor. No, to je le moje skromno mnenje ...
Pa lep pozdrav vsem in upam, da se bo vendarle uredilo s temi volitvami pa če je že tako hudo, verjemite, da se za vsako rit enkrat le najde bič.

www.uni-mb.org

 
 
 

StudentkaXX

Poslano: 10.03.2011   Ob: 03:23  Datoteka: Ni

Komentar:
Studentka, prosim te, ne sklepaj nekaj kar tako!!!
Tudi sama se obiskovala njegova predavanja, na začetku redno! Vsako uro se je našlo nekaj njegovi opazk (seveda, neprimernih), ampak sem jih preslišala. Ko pa je nekega dne spraševal o razširjanju nog, zadovoljevanju nas s strani naših partnerjev, kam nas fantje peljejo na zmenek in kaj tam počnemo ter podobno, mi je prekipelo in sem si rekla, da tega res ne bom poslušala!! In od tistega dne nisem več hodila na njegova predavanja! Studentka, a sem zato lena???
Studetka, kaj misliš, da če študent/ka ne hodi na predavanja ne more pridobiti znanja??
Sama sem namesto, da bi hodila na predavanja, predelala predpisane knjige, lepo dobila 10, in to je to.
Da ne bo pomote, da slučajno dvomim o strokovni podkovanosti dr. Jesenška! Ker ne! Zame je velik strokovnjak na svojem področju, njegovo obnašanje in opazke pa sodijo v tovarno, kjer ljudje delajo za trakom (kdor je kdaj delal v kaki tovarni, ve, o čem govorim) ...

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 10.03.2011   Ob: 07:18  Datoteka: Ni

Komentar:
Pozdravljeni,

Veseli me, da so se v našo debato vključile tudi študentke. Izhajam iz predpostavke, da so vsa tri dekleta res študentke in so obiskovala predavanja dr. Jesenška. Kot je rekla, vsaka medalja ima dve plati, zato je dobro, da smo zgodbo slišali iz dveh zornih kotov.

Draga študentka, hvala za tvoj komentar, verjamem, da so tvoje izkušnje z prof. Jesenškom pozitivne. Je velik strokovnjak na svojem področju, in če si bila željna znanja, ne dvomim, da si se pri njemu naučila marsikaj novega. Naj ti ne bo žal da si se vključila v debato, vsako mnenje je tukaj dobrodošlo.

Žal pa ima, kot si tudi sama rekla, vsaka medalja dve plati, in žal je bila študentkam s strani jesenška ponujena tudi tista bolj mračna plat (njegove) medalje. Komentarji kot jih je omenila Študentka2 res ne sodijo v akademske kroge, ne sodijo niti, kot je nekdo rekel, v tovarno, kjer delavci ob tekočem traku »razglabljajo« o svojih domnevnih seksualnih »podvigih«. Če temu dodamo še zgodbo študentke, ki jo je jesenšek »naključno« pogladil po prsih, imamo po mojem mnenju res razlog za preplah.

Kot je že rekel logik, vsi imajo v tej zgodbi prav. Študentke, ki so na njegovih predavanjih uživale, in tiste (njih veliko večje število), ki so bile deležne vulgarnih opazk. Ne bi rad preveč razglabljal, saj nam je zelo lepo zadevo prikazal že kolega logik, ki se je navezal na primer Johna Waynea Gacyja. Povsem se strinjam. Z John Wayne Gacyjem je imelo veliko ljudi pozitivne izkušnje, saj je bil izjemno družaben, otroke v bolnišnici je vsakodnevno razveseljeval v vlogi klovna. Toda še več je bilo tistih, ki so zaradi njegove druge plati medalje končali na večnih loviščih. Kdo ima v tej zgodbi prav ?? Kot je rekel kolega logik, vsi! Tako tisti, ki so ga imeli radi, kot tisti, ki so bili deležni njegove druge plati medalje. Toda dejstvo je, kot se strinjamo vsi, da je bil John Wayne Gacy serijski morilec, in temu ne more oporekati nihče. Če povežemo – malce pretirano - paralelo z našim trenutnim dekanom, vidimo številne podobnosti. Nekaj deklet je imelo pozitivno izkušnjo, še več pa je bilo tistih študentk, katerih dostojanstvo je zaradi vulgarnih pripomb dekana končalo na večnih loviščih, v temačnem kraljestvu Had.

Kot sem že rekel, v tej zgodbi imajo prav vsi. Obe plati medalje imata svoj prav. Toda, tukaj smo zato, da se vprašamo o sami medalji. Je ta medalja res tista, ki bi naj predstavljala našo fakulteto? Študentka je rekla, da se za vsako rit enkrat le najde bič. In res je temu tako. Ne dvomim, da bo tako tudi tokrat. Toda, kako dolgo bomo še čakali, da bo ta naša »medalja«, v podobi in dejanju dekana jesenška krojila prihodnost vseh nas? Dragi kolegi, čas je da se zamislimo.

www.uni-mb.org

 
 
 

Sančo Pansa

Poslano: 10.03.2011   Ob: 19:15  Datoteka: Ni

Komentar:
Gospoda Mladena Kraljića se je na Filozofski fakulteti prijelo ime TELEBAJSEK. V tem ne vidim nič žaljivega. Gre pač za ljubkovalno ime.

www.uni-mb.org

 
 
 

Skeptik

Poslano: 10.03.2011   Ob: 19:57  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani Sančo Pansa, mislim, da se motite. Gospoda Mladena Kraljića se na Filozofski fakulteti ni prijelo ime TELEBAJSEK, pač pa TELE-BAJSEK.

www.uni-mb.org

 
 
 

bivša študentka

Poslano: 10.03.2011   Ob: 23:18  Datoteka: Ni

Komentar:
Prvo kot prvo bi rada omenila, da je ta forum živa sramota. Anonimno pljuvanje po enem najbolj spoštovanih prof. na Filozofski, pa še tik pred volitvami... Hm, zanimivo naključje. Zelo ste pogumni, vsaka vam čast, toda ni težko biti pogumen, če nihče ne ve kdo pravzaprav ste.
No, pa pustimo to. Dr. Jesenška poznam kot odličnega predavatelja in to je to. Nikoli nisem slišala, da bi koga nadlegoval, otipaval ali naključno božal po prsih. Po mojem je to navadno maščevanje tistih, ki niso naredile izpita.
Rada pa bi nekaj pripomnila v zvezi z "ubogo" mag. Križnikovov in še bolj ubogim dr. Birkom. Kolikor vem je bila mag. Križnikova najbolj nesramna in nesposobna profesorica na oddelku. Med vajami je šrudentke večkrat žalila in zmerjala (nesposobno tele je bil njen najljubši izraz), njena bibliografija menda obsega eno enoto, nikoli ni nič naredila za svoje strokovno izobraževanje, zato me sploh ne čudi, da so jo knočno vrgli. Morali bi jo že prej. Če bi tovrstno anketo izvajali zdaj, bi se zagotovo podpisalo isto ali še večje število študentov.
Kar se tiče prof. Birka, pa naj samo omenim, da je študentke večkrat zmerjal s "pocestnicami", če so denimo nosile kratka krila kar je poletje popolnoma normalno. In zakaj potem nihče ne piše o tem?
Na oddelku za nemščino so imeli še en "pojav", prof. Križmana, ki je študentke žalil tako, da se vam niti sanja ne, "čistilkine hčerke, nesposobna budala, sramota za fakulteto, nore babe, primerne ste samo za cesto pometat, itd.) Kolikor vem so se studentke pritožili predstojnici teržan Kopecky in... se ni zgodilo nič.
Želim povedati, da je bilo na fakulteti veliko več primerov, kot jih navajate na tem forumu, toda spravili ste se ravno na dekana in ravno pred volitvami.
Predlagam vsim, ki ste si vzeli čas za ta forum,da se končno pričnete ukvarjati s svojo stroko in pustite politiko fakultete pri miru.
Pa še ena stvar, nisem dr. Jesenšek in nisem zaposlena na fakulteti. Učim na osnovni šoli in me pravzaprav ne zanima kdo bo naslednji dekan. Toda nisem mogla biti tiho.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 11.03.2011   Ob: 00:37  Datoteka: Ni

Komentar:
Kakšna komedija, tale naša spletna stran bo pa potrebna globlje sociološke raziskave. Samo vprašam se, ali je jesenškov alter ego sedaj že bivša študentka, ali pa smo deležni pozdrava gospe tajkunke, vide jesenšek. Takšna verbalna agresija je namreč značilna predvsem zanjo. Ali pa gre za eno od tistih oseb, ki jim je jesenšek na naši fakulteti obljubil službo, saj vsi vemo, da naš dekan zaposljuje svoje ljudi kot po tekočem traku.

»Najbolj spoštovan profesor na fakulteti«? Ne vem kaj so vam danes dali v pijačo, draga kolegica. Govorimo o isti osebi? »Naš« profesor jesenšek je vse prej kot spoštovan profesor, še več, zaposleni smo na UM deležni konstantnega posmehovanja na račun tega, kje delamo. Ravno pred nekaj dnevi sem bil sam deležen komentarja na rektoratu, »kolega, sreča da niste ženska, in ne rabite imeti opravka z dekanom«. Večkrat imam občutek, da bi se najrajši pogreznil v zemljo, ko slišim vse to.

Zanimivo, kako neka anonimna (če je že tako hrabra, čudno da se ne predstavi, če jo anonimnost tako moti, saj nima kot osnovnošolska učiteljica kaj za izgubiti) osnovnošolska učiteljica tako dobro pozna razmere na naši fakulteti. Naključje? Vse prej kot to. Vsekakor gre za naročeno pisanje.

Kar se tiče vaših besed glede mag. Križnikove in dr. Birka, ne bom z vami polemiziral. Svoje sem povedal že v svojih predhodnih pismih.Vsi zaposleni vemo, da gre izključno za maščevanje našega preljubega trenutnega dekana. Pravite, da je tudi dr. birk spolni nadlegovalec? Policijska postaja MB center je v Maistrovi ul. 2, časopisna hiša večer pa na Svetozarevski cesti. Izvolite podati prijavo, obvestite medije, nihče vas pri temu ne ovira (če se hočete smešiti, seveda). Za razliko od omenjene dvojice, je proti dekanu že sproženih nekaj kazenskih ovadb in prijav.

Preberite si rajši komentar o John Wayne Gacyju še enkrat, draga kolegica (če ste res »bivša študentka«). Vaša izkušnja je morda pozitivna, toda še več je tistih, ki so imele negativno izkušnjo. Razen, če tako podcenjujete našo inteligenco, da mislite, da bomo verjeli, da je teh 80 ali 90 študentk zgolj naključje. Ne vem, toda tako neprepričljive razlage kot je vaša, v vsem svojem življenju še nisem slišal.

In še nekaj. Mag križnikova (ki je mimogrede ena bolj spoštovanih ljudi na oddelku) in dr. Birk sta samo pedagoška delavca. Dr. Jesenšek je za razliko od njiju (še vedno) dekan. Se pravi, oseba, ki predstavlja vse nas navzven. Ne vem za ostale, toda sam nočem, da bo tudi mene navzven predstavljal tajkun in spolni prestopnik.

Zanimiva je agresivnost piske. Neverjetno, kako »rade« imajo nekatere študentke dekana, da se tako fanatično borijo za njegovo pravico. Dragi kolegi, nismo naivni. Vemo, da kaj takega ni naključje.

Pravite, naj pustimo politiko fakultete pri miru? Se vam ne zdi, da bi bilo bolj primerno tudi dekanu, da na mesto da šikanira zaposlene, rajši svoj čas posveča deležjem in drugim slovničnim značilnostim, za katere je strokovnjak? In, se pravi, po vašem sploh ni važno, kdo nas vodi, to naj ne bi bila naša skrb? Se pravi, naj bo naš vodja spolni prestopnik, oseba ki krade javni denar, ni važno, moramo se ukvarjati s svojo stroko. Ni pa važno, da dekan posega v delo zaposlenih, jih šikanira, in podobno. Še enkrat, vaša zgodba ni ravno prepričljiva, draga kolegica. In, moti vas čas naših komentarjev? Kolikor vem, so ravno volitve tisti čas, ko opozorimo na nepravilnosti, in poskušamo storiti vse, da nam bo v prihodnje bolje! Razen, če je vaša politična kultura in razmišljanje bližje državam kot sta iran in severna koreja.

Apeliram na »dekanov« tabor, tele-bajska in ostalo druščino, da nehajo smešiti predvsem sebe, in če že želijo »braniti« trenutnega dekana, naj na postrežejo s kakšnim dokazom. Hvalospevi kot so »najbolj spoštovan profesor na fakulteti« in podobno le še poglabljajo tragikomično sliko in predvsem kažejo na veliki strah pred izgubo privilegijev dekanovega tabora.

Lep dan.

www.uni-mb.org

 
 
 

še ena študentka

Poslano: 11.03.2011   Ob: 01:54  Datoteka: Ni

Komentar:
Hm, zanimivo, da se pozitivna mnenja študentk o dr. Jesenšku pojavljajo samo v anonimni obliki na spletu. Kajti nikoli nisem zasedila kakšne pohvale o njem "v živo". Pa nas je bilo 55 deklet v razredu in še kakšnih 20, ki so bile z nami samo kakšno leto ali dve. In lahko verjamete, da smo se pogovarjale o njem.

Je pa res, da tudi sama nisem redno hodila na njegova predavanja, saj nam je že v 1. letniku dal vedeti, da smo dekleta manj sposobna od fantov oz. celo nesposobna. Na vsakem predavanju je namreč imel pripombe v stilu: "No, kolega, pa vi povejte, kolegica zraven vas tega zagotovo ne ve." Dekleta smo se prav bala, katero si bo izbral naslednjič, zato se je kmalu poznal osip na predavanjih. In nikakor ne zaradi naše lenobe. Sicer pa moram priznati, da niti niso bila kaj prida kvalitetna, saj stvari ni znal razlagati, ampak nam je potem pomagala na seminarjih asistentka. Tja smo namreč redno hodili in vedno doživljali razsvetljenje in ugotavljali, da stvari sploh niso tako komplicirane, kot so bile videti na predavanjih.

V 3. letniku pa nas je že 1. uro napadel, zakaj smo prišli poslušat te njegove kozlarije (to besedo je večkrat uporabljal), namesto da bi počeli kaj drugega ipd. Da ne govorim o njegovem odnosu na govorilnih urah in njegovi izjavi, da nima časa za vse študente, ker nas je preveč in naj si sama izračunam, koliko bi naneslo, če bi moral vsakemu posvetiti 10 minut.

Tudi na izpitih se je obnašal skrajno primitivno in čisto nič akademsko, ko je mečkal prijavnice in jih metal po celi predavalnici, prazne pole pa nam je metal po mizah, kot da smo živali. In ko je videl, da nas je veliko prijavljenih, mu ni bilo prav, saj on nima časa popravljati toliko izpitov. Da ne govorim o ustnem izpitu, ko se je kolegica predstavila najprej s priimkom in šele potem z imenom (to je bil zanj vedno velik zločin in odlično izhodišče za razne pripombe) in ji je zabrusil, da ni čudno, da je morala ponavljati letnik, ko pa se še predstaviti ne zna.

In ko mi je stisnil roko na podelitvi diplome ter se vsem po vrsti nasmihal, sem bila vesela, da mi s tem človekom ne bo potrebno več imeti opravka, kajti zame je en navaden primitivec in hinavec.

www.uni-mb.org

 
 
 

tornado

Poslano: 11.03.2011   Ob: 18:41  Datoteka: Ni

Komentar:
Na odgovornost zaradi Jesenškovih dejanj bi morali poklicati predvsem rektorja Rozmana, ki je v teh letih prejel kar nekaj prijav študentk, pa ni ukrenil ničesar. Naj mu senatorji in člani upravnega odbora postavijo vprašanje, zakaj je dekana ščitil.

S svojo pasivnostjo je rektor Rozman zlorabi izpostavljal na desetine študentk, zato bi zaradi neodgovornosti moral predčasno odstopiti skupaj z dekanom Jesenškom.

Ju bo pometla vest in morala senatorjev ali šele zgodovina?

www.uni-mb.org

 
 
 

Gepard

Poslano: 11.03.2011   Ob: 19:29  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi kolega Skeptik, zmotili ste se glede dr. Majde Pšunder. Ni še stara 75 let, približuje se 70. letu. Videz včasih vara. Ne verjamem, da dr. Majda Pšunder razmišlja o upokojitvi. Dr. Majda Pšunder se je dobro razumela z rektorjem dr.Toplakom, z rektorjem dr. Rozmanom in ne bom presenečen, če se bo poskušala vdinjati tudi rektorju dr. Rebolju. Pri tem ji bo v pomoč njen mož dr. Mirko Pšunder, ki je zaposlen, tako kot dr. Rebolj, na Gradbeni fakulteti. Dr. Mirko Pšunder je predsednik Upravnega odbora UM. Njun sin, dr. Igor Pšunder, je član uprave Moje naložbe, njuna snaha, dr. Mateja Pšunder, ki ji pravijo mlada Pšunderica, pa je zaposlena skupaj s taščo na Oddelku za pedagogiko Filozofske fakultete. Gre torej za vplivno družino z močnimi povezavami. Dr. Majda Pšunder je bila res vzgojiteljica, kar ni samo po sebi nič narobe. Problem je v tem, da je na tem nivoju tudi ostala. Vendar je ne smemo podcenjevati. Zelo je podobna dr. Jesenšku, kar pomeni, da je spretna, zvijačna, in spetkarska.

www.uni-mb.org

 
 
 

Študentka FHŠ

Poslano: 11.03.2011   Ob: 20:23  Datoteka: PRILOGA

Komentar:
Spoštovana bivša študentka! Kaj pa potem porečete na pritožbo študentk
primorske univerze, ki so si upale vložiti in podpisati pritožbo zaradi spolnega
nadlegovanja prof. Jesenška (v Kopru prof. Jesenšek pač ni dekan)? In ali ni pred
leti na FF izgubil službo neki profesor (pedagog ali psiholog) zaradi anonimne
pritožbe študentk? Prof. Jesenšek pa ne samo, da še naprej opravlja pedagoški
poklic, temveč celo ponovno kandidira na mesto dekana?

Priložena datoteka je slabše kvalitete, originalna pa je objavljena na:
http://www.zurnal24.si/stajerska/so-tudi-mariborske-studentke-babe-
188122/clanek

www.uni-mb.org

 
 
 

Skeptik

Poslano: 12.03.2011   Ob: 00:15  Datoteka: Ni

Komentar:
Pred leti je zaradi pritožbe študentk po hitrem postopku res izgubil službo profesor, vendar ne profesor Filozofske fakultete, ker je takrat še ni bilo. Dekan Pedagoške fakultete, iz katere je pozneje nastala Filozofska fakulteta, je bil takrat dr. Bojan Borstner. Dr. Borstner je bil prodekan v odobju, ko je bil dekan Pedagoške fakultete akademik dr. Jože Pigačnik in je verjetno vedel za pritožbe študentk na račun (takrat še mladega) dr. Jesenška (o tem je akademik Pogačnik leta 1999 pisal v Večeru). Morda je prišel dr. Borstner do zaključka, da dr. Pogačnik ni ravnal prav, ko ni sprožil uradnega postopka v zvezi s pritožbami študentk in ni hotel ponoviti njegove napake. Morda je zato hitro in odločno ukrepal. Pozneje se je zgodila še ena odmevna seksualna afera, vendar je v tem primeru profesor službo obdržal. Zakaj ni ravnal dr. Borstner na enak način v primeru pritožb zoper dr. Jesenška? Ne verjamem, da zato, ker bi hotel po dveh odmevnih aferah zaščititi ugled fakultete, ki jo je vodil. Dr. Borstnerja poznamo kot načelnega in doslednega človeka in mu tako ravnanje ne bi bilo podobno. Imam drugo razlago. Takrat je bil dr. Jesenšek prodekan rektorja dr. Rozmana. Rozman je imel na začetku prvega mandata hude težave in Jesenšek ga je podpiral. Od tu dalje ni težko sklepati, da je Rozman ve skupaj pometel pod prag.

www.uni-mb.org

 
 
 

Dulcinea

Poslano: 12.03.2011   Ob: 00:43  Datoteka: Ni

Komentar:
Majda Pšunder in rektor Ivan Rozman nista edina, ki ščitita in podpirata Marka Jesenška. Jesenšek ima še eno močno in mogočno zaščito in podporo in to že vrsto let. Gre za profesorico z visokimi nazivi, za profesorico, ki je imela na Pedagoški fakulteti in Univerzi v Mariboru visoke in vplivne funkcije. Brez podpore te profesorice Jesenšek ne bi postal prorektor. Iz zanesljivih virov vem, da brez podpore te vplivne profesorice Jesenšek ne bi dobil Zoisove nagrade. Gospa profesorica je upokojena, vendar še vedno deluje iz ozadja. Jesenšek zna z ostarelimi damami.

www.uni-mb.org

 
 
 

piščalka

Poslano: 13.03.2011   Ob: 03:25  Datoteka: Ni

Komentar:
To je verjetno prof. dr. Zinka Zorko. Je upokojena, vendar je članica komisije za habilitacije. Kot osebnost in predavateljica je spoštovanja vredna, le da je v veri, da jo obkrožajo poštenjaki, bila velikokrat zavedena. Njenega poštenega duha se pa, žal, niso navzeli "trikotniki", v katere je imela dolgo časa zaupanje.

www.uni-mb.org

 
 
 

antitajkun

Poslano: 13.03.2011   Ob: 07:27  Datoteka: Ni

Komentar:
Očitno je mogoče očitke sedanjem dekanu združiti v dva sklopa: 1. netransparentno, morda celo nezakonito finančno poslovanje FF in 2. spolni delikti.

In če zadevo prav razumem, predvsem pa komentarje kolegov BB-Kinga in Skeptika, se v obeh spornih točkah poleg dekana Jesenška pojavlja še ime prof. Borstnerja.
Me zanima ali je glede 2. točke znano ali je pritožbo zoper Jesenška, ki so jo podale študentke tedanje PeF, tedanji dekan prof. Borstner posredoval naprej rektorju Rozmanu (kot je recimo Borstner storil v dveh drugih primerih, in je Rozman posledično vsaj enemu profesorju zaradi spolnih deliktov dva meseca po pritožbi celo prekinil delovno razmerje). Upam da pritožba zoper Jesenška tedaj ni ostala v Borstnerjevem predalu. Morda ima kdo (npr. kolega BB-King ali Skeptik) glede tega kakšne zanesljive informacije?

Glede točke 1 pa je znano, da je prof. Borstner v starem in v novoizvoljenem Poslovodnem odboru FF, ki bi naj nadziral dekana pri materialnem poslovanju FF. Prof. Borstner torej ima vpogled v finančno delovanje FF, in kolikor mi je znano sam v preteklosti ni javno opozarjal na nepravilnostih dekanovega delovanja, niti se ni odzval na očitke o nepravilnostih, ki so bile naslovljene na dekana. Če finančne nepravilnosti so, bi prof. Borstner bržkone zanje moral vedeti (recimo, verjetno kolega Borstner, poleg ostalih 4 članov poslovodnega odbora, ve ali FF posluje z inštitutom dekanovega sina ali ne).
Da ne bo pomote, se strinjam s Skeptikom, da prof. Borstnerja vsi poznamo kot častnega, pokončnega in doslednega moža, tako da vse to toliko bolj bega.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 14.03.2011   Ob: 02:44  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani kolega antitajkun!

Nekako si nisem želel, da zadeva pride tako daleč. Tudi sam imam dr. bojana borstnerja za izjemno častnega in poštenega človeka, enega redkih na naši fakulteti, za katerega lahko rečem, da bi zanj dal »roko v ogenj«. Dr. Borstner je res človek načel, in je bil v temu vedno dosleden. Toda poznavajoč namen naše spletne strani bi bilo sila hinavsko do vseh bralcev in bralk, če ne bi pošteno in nevtralno govorili o vsemu, kar zadeva našo fakulteto.

Bivši dekan dr. bojan borstner je zame, iskreno povedano, trenutno največja enigma Filozofske fakultete. Nikoli si nisem misli, da bo temu tako, toda nekaj dogodkov vezanih zanj mi je dalo vsekakor misliti.

Prvi razlog tem mojim besedam je prijava v času njegovega dekanovanja. Kolega antitajkun, verjemite, v tem trenutku ni stvari na katero bi si bolj želel odgovora, kot na vaše vprašanje glede tega. Toda žal tega podatka nimam, čeprav bom poskusil vse, da to izvem. Iz izjemno zanesljivega vira (kot sem že rekel, izjemno cenjen profesor) sem izvedel, da je prijava obstajala, toda ali je ostala v predalu njegove pisarne, ali pa je bila posredovana naprej na Rektorat, pa žal ne vem. Vsekakor bi (je) prijava izginila na Slomškovem trgu 15, toda dobro bi bilo vedeti, ali je takrat do tja sploh prišla.

Drugi, veliko važnejši razlog moje skepse pa je njegova trenutna funkcija v Poslovodnem odboru Filozofske fakultete. Dr. Borstner ni podal ene pripombe o nepravilnosti poslovanja dr. jesenška, kar je zame znak za alarm. Možna odgovora na to vprašanje sta dva:

a) Dekan jesenšek ima kakšne obremenilne dokaze na račun dr. borstnerja iz časa njegovega dekanovanja, s katerim ga drži v šahu.
b) Dr. borstner je prestopil v jesenškov tajkunski tabor, in tudi osebno sodeluje v finančnih malverzacijah. (Upam, da se motim)

Ne bom podajal sodb, niti karkoli preveč razglabljal, toda vsakomur prepuščam, da si na podlagi navedenih podatkov naredi svojo sliko.

Velja omeniti še tretje, lahko rečem moj največji razlog za preplah, ki je v obliki dogodka, ki se je zgodil pred približno letom in pol. Bilo je obdobje, ko se je tajkun Jesenšek za kratek čas znašel v nemilosti Rektorja. Verjetno se spomnite, da je bilo takrat na fakulteti zelo vroče, odstavljen je bil tajnik, tele-bajsek mladen kraljić, ter še nekaj ljudi. Kazalo je na to, da bo morda Rektor vseeno obrnil palec navzdol, ter podpisal smrtno obsodbo jesenškovemu položaju dekana. Jesenšek je s svojim manipuliranjem (mačka ima sedem življenj, pravijo) uspel seveda iz situacije oditi »nepoškodovan«, toda stvar, ki je pri temu najbolj bodla v oči (sam sem jo izvedel šele precej kasneje) je ta, da je človek, ki je poleg samega jesenška na rektoratu osebno prepričeval vodstvo da obdrži trenutnega dekana ravno (žal) – dr. bojan borstner! Zame izjemno šokanten podatek, ki zame predstavlja resnično veliko enigmo. Dr. Borstner ni človek prevrtljive vrste, še manj velja za človeka, ki se obrača kakor piha veter. Toda nekateri dogodki kažejo, da ima njegova vez z tajkunom jesenškom tudi nekoliko globljo naravo. Še enkrat bom rekel, upam, da se motim.

Morda za konec lahko povem le še to, da sta dr. jesenšek in dr. borstner sklenila »volilni pakt« o medsebojni pomoči, o čemer govori te dni velik del Filozofske fakultete. Kolikor je v tem resnice, bom ponovno prepustil v presojo bralkam in bralcem, toda če se držim enega največkrat omenjenih pregovorov na naši spletni strani, bom ponovno lahko rekel:
Kjer je dim je tudi ogenj!

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 14.03.2011   Ob: 03:18  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovane bralke in bralci, kolegice in kolegi! Po dveh mesecih intenzivnega pisanja in opozarjanja o tajkunskih poslih ter oblikah šikaniranja, ki smo jih deležni s strani trenutnega dekana jesenska menim, da počasi že lahko naredimo listo članov jesenskovega tajkunskega klana, ki pomaga "soustvarjati" trenutno politiko na slavni mariborski Sorboni:

1.) dekan dr. Marko Jesenšek, , vrh tajkunske piramide, tajkun in spletkar par exellence, o katerem je bilo na naši spletni strani porabljenega že na tone črnila.
2) dr. Vida Jesenšek, prva dama fakultete ter ideolog številnih (predvsem tistih vezanih na šikaniranje) "podvigov" tajkunskega klana.
3) Miha Jesenšek, mini tajkunček dekanovega klana, lastnik inštituta, ki predsavlja lokalno obliko podjetij tipa Uni gostinjstvo d.o.o. in služijo za krajo javnega denarja ter kronski princ najpomembnejšega prihodnjega projekta jesenškove tajkunske vlade, ustanovitve oddelka za antropologijo.
4) dr. Majda Pšunder, egzekutorica politike tajkuna jesenška, neke vrste mojca tancer Filozofske fakultete.
5) dr. Mihaela Koletnik, Ministrica za propagando v vladi tajkuna jesenska.
6) Mladen Kraljić, imenovan tudi telebajsek, sicer v osnovi ne preveč pokvarjen in sila naiven možakar, toda vestno opravlja vlogo špiclja tajkunskega klana.
7) bojan macuh, imenovan tudi "petelinčček iz kletnih prostorov fakultete", jesenškova desna roka pri izvajanju strahovlade med strokovnimi službami in birokratizaciji Filozofske fakultete.
8) dr. Zinka Zorko, dolgoletni mecen tajkuna jesenška. Ugledna profesorica, ženska ki je drugače utelešenje poštenosti, toda tudi oseba, ki je žal povsem podlegla jesenskovim lažem in spletkam ter iz ozadja predstavlja najbolj gorečo zagovornico in borko za jihad tajkuna jesenška.
9) jana goriup, slamnata dekanska kandidatka, nekoč velik kritik tajkuna jesenška, sedaj pa novopečeni član njegovega tabora, oseba katere edina naloga je ( po navodilih dekana) da poskuša iz drugega kroga dekanskih volitev izriniti enega od jesenšku nevarnih protikandidatov, dr. Friša in dr. Kanteta.
10) Prodekan Študent marko luk, jesenškova podaljšana roka za manipulacijo z študenti, vodja vsem znane "Jesenšekjugend", za kar je po besedah nekaterih zgroženih študentov deležen številnih ugodnosti pri izpitih na Oddelku za slovenistiko in občasno tudi z Denarno stimulacijo.

Last, but not the least ime na tem seznamu pa je očitno (žal)

11) dr. Bojan Borstner, ki je očitno sklenil pakt o nenapadanju (morda še bolj verjetno Pakt o sodelovanju, na obojestrano korist, neke vrste pakt Ribbentropp - Molotov Filozofske fakultete) z tajkunom jesenškom, in tako postal Minister za finance v njegovi vladi.

Julij Cezar je ob prečkanju reke Rubikon izjavil slavni stavek, "Alea iacta est!!" Se pravi, kocka je padla. Imena so se začela vrstiti. Apeliram na vse kolegice in kolege, da po svojih najboljsih močeh in znanju še dopolnijo ze obstoječ seznam. Naj zapiha nov veter na svobodni Filozofski fakulteti!

www.uni-mb.org

 
 
 

Nostadamus

Poslano: 14.03.2011   Ob: 04:32  Datoteka: Ni

Komentar:
Glede na to z kakšno lahkoto trosiš imena tukaj gor, pa še bodi toliko pa povej svoje ime, se bi mi zdelo fer.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 14.03.2011   Ob: 08:23  Datoteka: Ni

Komentar:
"Glede na to z kakšno lahkoto trosiš imena tukaj gor, pa še bodi toliko pa povej svoje ime, se bi mi zdelo fer."

Spoštovani kolega nostradamus! Naj bom toliko kaj? Naiven? Neumen?

Najvas prijazno opomnim, da smo na tej spletni strani prelili že tone (spletnega) črnila na dotično temo. Preveč ljudi na Filozofski fakulteti je bilo šikaniranih, ustrahovanih, ponižanih, odstranjenih. O tem vam je na tej spletni strani govorilo že veliko pisk in piscev. Zato ne vem zakaj še vedno toliko pozornosti posvečate anonimnosti, dragi kolega? Verjemite, v normalnih pogojih dela se nobede od nas ne bi skrival za namišljenimi imeni.

Toda verjemite, tudi vaša radovednost bo v kratkem potešena. Pustite času čas!

www.uni-mb.org

 
 
 

Don Kihot

Poslano: 15.03.2011   Ob: 06:58  Datoteka: Ni

Komentar:
Govori se, da je dekan jesenšek že dal navodilo prodekanu marioneti, marku luku, da krene v akcijo lobiranja med študenti. Žalostno, očitno bodo študenti spet izkoriščeni za manipulacijo z glasovi, podobno kot na rektorskih volitvah. Večina jih sploh ni informiranih o stanju na fakulteti, niti so bili obveščeni o predstavitvi kandidatov, poteku volitev, itd. Vse z namenom, da jesenšek preko marka luka zmanipulira njihove glasove. Kako dolgo bomo še trpeli, da dekan izkorišča tudi študente v svojem obračunavanju z nasprotniki?

www.uni-mb.org

 
 
 

Telebajsek

Poslano: 15.03.2011   Ob: 07:12  Datoteka: Ni

Komentar:
Marko Luk je absolvent, nekateri pravijo da sploh nima statusa, sliši se, da je njegov status »poklicni študentski funkcionar« v službi dekana Jesenška. Se pravi, dukaj je samo zaradi rekrutacije vojakov za »Jesenšekjugend«

www.uni-mb.org

 
 
 

Skeptik

Poslano: 15.03.2011   Ob: 16:42  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani BB-King, zapisali ste:

''Toda verjemite, tudi vaša radovednost bo v kratkem potešena. Pustite času čas!''

Ali to pomeni, da nameravate povedati, kdo ste? Je to pametno? Razmislite!

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 15.03.2011   Ob: 23:09  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani kolega skeptik!

Se strinjam z vami, v tem obdobju strahovlade, vsekakor ni primerno povedati, kdo sem. Ko gledam, česa vse je sposobna tajkunska trojka na rektoratu (sprememba statuta op.p) in predvsem četrti član štiriperesne deteljice na mariborski Sorboni, tajkun jesenšek, ki obračuna z vsakomer, ki mu stopi na pot, bi bila ta poteza enaka akademskemu samomoru. Toda ni nujno, da bodo zadeve tudi v bližnji prihodnosti tako črne. Kot sem rekel, pustimo času čas.

Spoštovana kolega don kihot in telebajsek (tisti ta pravi, ne tele-bajsek z mariborske Sorbone), se pravi, marko luk je že krenil v akcijo rekrutacije "jesenšekjugend"? Predvidevam, da je v igri denar? Škandalozno!

www.uni-mb.org

 
 
 

Sančo Pansa

Poslano: 15.03.2011   Ob: 23:21  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani kolega BB-King, mislim, da lahko na listo članov Jesenškovega tajkunskega klana zapišemo kar vse tri prodekanke. Ob dr. Jani Goriup, ki je že zapisana, še dr. Karmen Kolnik in dr. Lučko Lorber. Pravzaprav spadajo na to listo vsi člani Poslovodnega odbora in ne samo dr. Bojan Borstner.

www.uni-mb.org

 
 
 

Ljubitelj filozofije

Poslano: 17.03.2011   Ob: 00:29  Datoteka: Ni

Komentar:
Boli me, ko berem, kar pišete o dr. Bojanu Borstnerju. Nezaslišano. Dr. Borstner je vendar filozof. Ali veste, kaj pomeni, biti filozof? Ste pozabili na Sokrata, ki je ostal do konca neomajen in si je raje izbral smrt, kakor da bi se izneveril svojim načelom.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 17.03.2011   Ob: 02:20  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani kolega!

Se strinjam z Vami. Dr. Bojan Borstner je oseba, za katero bi tudi jaz dal roko v ogenj. Izjemno načelen človek. Toda na naši spletni strani operiramo predvsem z dejstvi. In ta kažejo, da v tem ni vse tako, kot bi moralo biti. Nepravilnosti in kraja javnega denarja s strani dekana dr. Marka Jesenška so evidentni. In dvomim, da dr. Bojan Borstner, Predsednik poslovodnega organa ni vedel o tem prav nič.

Toda dragi kolegi, dr. Bojan Borstner tukaj niti ni tako pomemben. Je dober profesor, in precej načelen človek. Ne dvomim, da bo tudi v prihodnje Filozofski fakulteti prinesel marsikaj dobrega. Pomembneje je, da konsolidiramo svoje vrste, in ukrenemo vse, da končamo strahovlado veliko nevarnejše osebe, osebe ki v obračunavanju z vsemi ne izbira sredstev, dekana jesenška.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 17.03.2011   Ob: 02:26  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani kolegi!

Stanje na naši fakulteti postaja alarmantno. Novica, ki je danes začela krožiti po Filozofski fakulteti, je razlog za preplah.

Jesenšku je v torek uspelo spraviti v senat (z zmanipuliranimi volitvami) predstavnico študentov Veroniko Žibret. Morda vam to ime ne pove veliko, toda gre za punco, preko katere je jesenškova marioneta marko luk uspel po jesenškovem navodilu iz službe spraviti lektorico mag. Margit Križnik!!!!!!!!!!!!!!!! Tutorica na oddelku za germanistiko, kljub temu da jo nikoli ni učila mag. križnikova prav nič, je zagnala po jesenškovem navodilu neverjetno hajko na mag. križnikovo, in na podlagi negativnih ocen sedmih študentov, ki jih križnikova prav tako ni učila, jo je jesenšek vrgel iz službe.

Kako dolgo bomo še trpeli tajkunizacijo Filozofske fakultete v režiji trenutnega dekana jesenška? Njegova obračunavanja in spletkarstvo sta prešla mejo dobrega okusa, skrajni čas je, da zaposleni nekaj ukrenemo. »Podariti« volilno pravico dekletu, ki je za dekana jesenška že izvajalo »umazane posle« v preteklosti, predstavlja hud udarec za ugled Filozofske fakultete. Bomo dovolili, da se tajkun jesenšek še naprej evidentno norčuje iz nas?

www.uni-mb.org

 
 
 

kriptonit

Poslano: 17.03.2011   Ob: 03:24  Datoteka: Ni

Komentar:
Kot kaže ima dekan Jesenšek poleg vseh dokumentiranih grehov na grbi še enega, ne bi pa presenečalo če bo neomadeževan izplaval tudi iz tega. Vanj sta poleg dekana vključeni še dve osebi Jesenškovega klana iz zgornjega seznama. Tokrat je glavni akter mali diktator administrativnih služb, do nedavnega ravnatelj osnovne šole Bojan Macuh. Kot se na FF že glasno govori bi naj oddelek za sociologijo v dispoziciji doktorske disertacije doktorskega študenta Bojana Macuha odkril številne plagiate. Po nekaterih informacijah bi naj šlo za dobesedno kopirane odstavke iz že objavljenih diplomskih nalog. Dekan bi naj na predstavitvi dekanskih kandidatov na vprašanje kaj bo storil glede očitnega kršenja akademske etike njegovega vodilnega administratorja odgovoril da zadeve ne pozna, kljub uradnemu sklepu oddelka za sociologijo. Tu se zgodba še ne končna. Mentorica predvidene doktorske disertacije Bojana Macuha je dekanova "proti"kandidatka prof. J. Goriupova, prodekanja za raziskovalno dejavnost. Še največja perverznost vsega skupaj je da Macuhu, kot zaposlenemu administrativnemu delavcu FF UM doktorskega študija ni potrebno plačati. V tem primeru to pomeni da država/univerza krije stroške plagiatorju. Mentorica in prodekanja ravnanje Macuha javnosti in domnevno dekanu ni le zamolčala ampak bi naj za svojega doktorskega kandidata celo zahtevala šest mesecev časa da dispozicijo ustrezno »dopolni«. Ni jasno ali dekan o plagiarizmu ni vedel ker ni bil seznanjen s sklepom oddelka (primer nesposobnosti) ali pa je v sebi lastnem slogu Macuhovo in prodekanjino dejanje spregledal in nato poznavanje zadeve javno zanikal (primer laži). Dekan bi naj na AZ sicer še povedal, da bo sedaj zoper kršitelja stekel ustrezni postopek. Bi bilo zanimivo videti kako postopek napreduje, kdaj bo mag. Macuh zaradi svojega vedenja odgovarjal in kakšne bodo sankcije zanj in za dr. Goriupovo, ki s svojim mentorskim in prodekanskim zgledom res izjemno skrbi za kakovost znanstvenoraziskovalne dejavnosti na FF.

www.uni-mb.org

 
 
 

ŠtudentkaFF

Poslano: 17.03.2011   Ob: 05:19  Datoteka: Ni

Komentar:
BB-King, hvala za podatek. Moram povedat, da Veronika že nekaj tednov aktivno širi med študenti različne zgodbe o žaljivem odnosu dr. Birka do študentk, izjemno agresivno, ampak sedaj ko slišim vse skupaj, mi je jasno zakaj to počne. Tukaj gre verjetno za navodilo prof. dr. Jesenška. Sama dr. Birka ne poznam, ampak zdi se mi sumljivo, da nekdo tako intenzivno širi zgodbe o njemu. Upam, da vam ta podatek kaj pomaga.

ŠtudentkaFF

www.uni-mb.org

 
 
 

Škorpijon

Poslano: 17.03.2011   Ob: 18:11  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani Ljubitelj filozofije, omenjate Sokrata, ki ga človeštvo že več kot 2000 let upravičeno spoštuje in občuduje. Toda ljudje smo različni in isto velja za filozofe. Velik filozof je bil tudi rimski cesar Mark Avrelij. Blagi in človekoljubni cesar Mark Avrelij je preganjal kristjane. Med njegovimi žrtvami je bil tudi filozof Justin. Kaj naj si človek ob tem misli? Eden največjih filozofov dajsetega stoletja Martin Heidegger se je med drugo svetovno vojno spajdašil z nacisti. V letih od 1933 do 1945 je bil član njihove stranke. Kaj naj si človek ob tem misli? Eden največjih filozofov dvajsetega stoletja je sklenil pakt z enim največjih diktatorjev dvajsetega stoleta. Sprašujem vas, spoštovani Ljubitelj filozofije, se vam zdi res tako zelo nemogoče, da bi eden največjih filozofov naše univerze sklenil pakt z Markom Jesenškom, ki je eden največjih diktatorjev naše univerze? Ne trdim, da se je to res zgodilo. Samo sprašujem. Želim poudariti, da iz dejstva, da je nekdo filozof, ni mogoče potegniti nikakršnega zaključka o njegovem značaju, njegovi načelnosti, itd. Filozofi so samo ljudje in nič človeškega jim ni tuje. Končal bom z mislijo, ki sem si jo sposodil pri Aristotelu in jo nekoliko spremeni.

Rad imam Borstneraj,še raje imam resnico.

www.uni-mb.org

 
 
 

Jagoda na hruški

Poslano: 19.03.2011   Ob: 00:23  Datoteka: Ni

Komentar:
Lep pozdrav, sem študent in me zanima, če obstaja kakšen način, da se pridružim temu Jesenškovem krogu, saj bi potreboval kakšno finančno injekcijo in dobre ocene:)

www.uni-mb.org

 
 
 

Telebajsek

Poslano: 19.03.2011   Ob: 00:52  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani kolega!

Mislite, da je pridružitev Jesenškovemu tajkunskemu klanu edina pot do denarja in dobrih ocen?

www.uni-mb.org

 
 
 

Tamara

Poslano: 19.03.2011   Ob: 04:40  Datoteka: Ni

Komentar:
Jaz sem hvala bogu diplomirala že dvanajst let nazaj in sem že nekoliko oddaljena od te mariborske univerzitetne slovenistične jezikoslovne brozge, pa vendar ne še toliko, da se ne bi živo spominjala vseh svojih profesorjev.

Res je, dr. Jesenška študentje nismo marali. Njegova predavanja so bila brez repa in glave, slabo pripravljena (o kakšni motivaciji ni bilo niti govora), deloval je kot vase zagledan mačistični arogantnež. Da o njegovi zlagani intonemski intonaciji sploh ne govorim!!! Tudi delo dr. Zinke Zorko se mi je zmeraj zdelo nekoliko precenjeno...

Pač pa je bil nekaj čisto drugega dr. Jože Pogačnik! Kakšna prezenca, kakšno znanje, kakšna širina duha! Čista desetka... No, klobuk lahko dam dol tudi pred Bojanom Borstnerjem, dober predavatelj, poštenjak.

Če je vse to res, kar se šušlja na FF o Jesenšku, mora vendar biti kaznovan, že zaradi dobrega dela in poštenosti toliko drugih predavateljev! Denar, ki ga troši, je vendar NAŠ, DAVKOPLAČEVALSKI! O tem sploh ne bi smelo biti debate...

www.uni-mb.org

 
 
 

Gepard

Poslano: 21.03.2011   Ob: 23:32  Datoteka: Ni

Komentar:
Že lep čas se nihče ne oglaša. Kako to? Je to zatišje pred viharjem? Smo povedali vse, kar smo imeli? Dvomim.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 23.03.2011   Ob: 06:40  Datoteka: Ni

Komentar:
Med študenti se sliši, da je bila danes predstavitev dekaskih kandidatov za študentske elektorje. Sliši se, da je bila predstavitev seveda montirana s strani trenutnega dekana, ki jo je izkoristil za obračun z predsednico Akademskega zbora, dr. Karmen Teržan Kopecky. Tajkun jesenšek je po govoricah nekaterih študentov izkoristil prav vsako priložnost, da bi študentom dr. Teržanovo predstavil kot nekoga, ki želi ukrasti njihovo volilno pravico ter jih »ogoljufati«. Kakšna zahrbnost! Sliši se tudi (poznavajoč razmere v to seveda ne dvomim), da so imeli nekateri študenti (med njimi seveda jesenškova marioneta marko luk in borka za jihad z oddelka za germanistiko, ki smo jo tudi že omenili) vnaprej pripravljena vprašanja, poslana po mailu s strani jesenška, ki so jih nato zastavljali volilnim kandidatom. Seveda so se vsa vprašanja navezovala na kratenje njihove volilne pravice pri volitvah dekana.

Zanimivo, da slišimo te besede iz ust dekana, ki je bil dolgo časa veliki nasprotnik študentskega sodelovanja na volitvah (o tem pričajo številni zaposleni na fakulteti, zgodba je preverljiva), po ugotovitvi, da bodo njihovi glasovi na volitvah morda celo odločilni, pa se je »prelevil« v velikega borca za pravice študentov. Dekanova »skrb« za študente je res občudovanja vredna! Naključje? Nasprotno. Strah pred izgubo prestola ima očitno res velike oči.

Morda bi bilo vseeno bolje, če bi svojo »pozitivno energijo« vložil v izboljšavo kvalitete študija in delovnih pogojev na Filozofski fakulteti, ki so verjetno daleč najslabši od vseh fakultet na UM in verjetno konkurenčne pogojem na kakšni afriški univerzi.

Nekdo je rekel, da bi bilo bolje, če svoje podjetje iz cogito ergo sum preimenuje v COITUS ergo sum. Tudi sam se strinjam s tem. Verjetno je trenutni dekan veliko bolj uspešen v vodenju tega »posla« kot pa v vodenju naše Filozofske fakultete.

Na jutrišnjih volitvah bomo zaposleni deležni tudi »časti« v obliki obiska rektorja Rozmana, ki je s svojim početjem le še pokazal svojo več kot očitno podporo svojemu tajkunskemu prijatelju na naši Filozofski fakulteti. Tajkunska štiriperesna deteljica je očitno poskusila še enkrat »zasijati« v vsem svojem sijaju. Žalostno, da ne rečem tragično, česa vse smo deležni s strani naših tajkunov. Nekateri so za zmago pripravljeni storiti dobesedno vse.

Za konec lahko le še rečem, da upam na najbolje na jutrišnjih volitvah! Po vseh manipulacijah, spletkah, miniranjih in podkupovanjih je končno napočil čas za spremembe. Naj zapiha nov veter na svobodni Filozofski fakulteti!

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 23.03.2011   Ob: 07:04  Datoteka: Ni

Komentar:
Drage kolegice, dragi kolegi!

Jutri bomo odločali (tukaj ne gre na nikakršno dramatizacijo) o naši prihodnosti. Srednje poti ni. Imamo možnost, da mariborsko Sorbono še bolj približamo svoji kranjski »sestri«, ali pa se odločimo za svetlejšo prihodnost. Z novimi ljudmi, novimi idejami, z lučjo na koncu tunela. Kjer bo ta luč tudi »lux aeterna«, večna luč, ki bo našo Filozofsko fakulteto pripeljala v boljše jutri.

Vsi si želimo konca strahovlade. Konca miniranj sodelavcev, konca miniranj pri habilitacijski komisiji. Konca kraje javnega denarja. Konca izkoriščanj študentov, kjer bo dekan uporabljal svojo marioneto prodekana in borko za jihad v svojih obračunavanjih z nasprotniki. Nasprotniki, ki to sploh niso, še nesomišljeniki je pretežka beseda. Konec odnosa do študentk, ki so ga nekatere študentke na naši spletni strani že opisovale.

Vse to so elementi, ki v vsakemu zaposlenemu na naši Filozofski fakulteti vzbujajo pomisleke. Vse preveč ljudi je izgubilo veselje za delo. Ali bolje rečeno, veselje jim je bilo odvzeto. Drage kolegice, dragi kolegi! Gre za vaš boljši jutri. Gre za vašo boljšo prihodnost. Gre za izbor med nadaljevanjem strahovlade in vsega kar smo bili v zadnjih nekaj letih deležni s strani tajkuna jesenška in neko novo potjo, ki bo nam vsem omogočala uspešnejši jutri. Kandidati so štirje. Ne bom govoril kdo je najbolj primeren kandidat, vsi imajo svoje prednosti. In sveda svoje slabosti. Toda nekaj je tukaj bistveno. Potrebne so spremembe. Spremembe, ki bodo našo fakulteto spet pripeljale na pravo pot. Pot na kateri je nekoč, pod nekim drugim imenom, z nekim drugim vodstvom že v dobri meri tudi bila. A je bila s te poti nato (načrtno) speljana. Še je upanje, še je čas. Na fakulteti so ljudje, ki so jo sposobni ponovno pripeljati na pravo pot. Ali še uspešnejšo. Dajmo jim možnost. Dovolimo jim, da nas popeljejo iz obdobja strahovlade. Naj zapiha novi veter na svobodni Filozofski fakulteti!

www.uni-mb.org

 
 
 

ŠtudentkaFF

Poslano: 23.03.2011   Ob: 07:52  Datoteka: Ni

Komentar:
BB-King, vaš zadnji komentar je naravnost brilijanten! Bravo!

www.uni-mb.org

 
 
 

Volilec

Poslano: 23.03.2011   Ob: 16:29  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovane kolegice in kolegi!

Na Akademskem zboru se bomo odločali med štirimi kandidati. Komu bomo dali svoj glas? Vsak se bo odločal po svoje. Kot sem že zapisal, bom obkrožil kandidata oziroma kandidatko z imenom

Nemarko

in priimkom

Nejesenšek.

Ni mi vseeno za usodo in ugled Filozofske fakultete. Želim si, da bi bila Filozofska fakultetea Univerzi v Mariboru v ponos in ne v sramoto. Vprašati se moramo, zakaj bo sejo Akademskega zbora vodil rektor Ivan Rozman in ne predsednica Akademskega zbora? Prepričan sem, da zato, ker želi Rozman jasno pokazati, da podpira Jesenška. Nekdo je zapisal, da se tajkuni podpirajo. Res je. Z izvolitvijo dr. Danijela Rebolja za rektorja Univerze v Mariboru je zavel nov veter z upanjem, da se bodo razmere na Univerzi v Mariboru normalizirale. Jesenšek je kompatibilen z Rozmanom in povsem nekompatibilen z dr. Danijelom Reboljem.

www.uni-mb.org

 
 
 

Volilec

Poslano: 23.03.2011   Ob: 23:06  Datoteka: Ni

Komentar:
Upal sem, da bo Jesenšek izpadel že na Akademskem zboru. Žal se to ni zgodilo. Bilo bi prelepo.

www.uni-mb.org

 
 
 

Študentka

Poslano: 24.03.2011   Ob: 04:40  Datoteka: Ni

Komentar:
Glede na to, da fakulteta obstaja in deluje izključno zaradi študentov in njihove izobrazbe ter bi morali vsi na fakulteti delovati v prid študentov, pomislite na svoje osnovno poslanstvo in glasujte za kakovostno fakulteto - takšno, ki bo v ponos vam in nam.

www.uni-mb.org

 
 
 

dosmrtni predstojnik

Poslano: 29.03.2011   Ob: 04:13  Datoteka: Ni

Komentar:
Ali se res samo meni zdi nehigienično, da Darko Friš, potem ko nas je mesec dni dan za dnem po hodnikih vlekel za rokave in trkal na vrata naših kabinetov, sedaj, po bolečem porazu na Akademskem zboru, enega za drugim, oz. bolje, eno za drugo, obdeluje se clan(ic)e fakultetnega senata, ki bo čez dva dni odločal o tem, katerega od treh kandidatov predlagati v imenovanje rektorju?

Bi prav rad njegovo prilizovanje in mešetarjenje razumel kot čisto zakonito lobiranje. Toda kaj, ko boste njegovo ime zaman iskali na uradnem Registru lobistov, ki ga vodi Komisija za preprečevanje korupcije. Tudi predvolilna kampanja je, če sem prav razumel, dokončno za nami, potem ko so vsi kandidati izkoristili več zaporednih priložnosti, da predstavijo svoje zamisli in vizije (no ja, teh zadnjih je bilo bolj malo) kolegom in študentom.

Kam torej uvrstiti Friševo neutrudno samopromocijo, ako lobirati ne sme, njegov volilni program pa je vsem že dobro znan? No ja, lahko bi, denimo, senatorjem in senatorkam v zameno za njihov glas obljubljal dekanske protiusluge. Kar se, glej no, kakšno naključje, lepo ujema z zakonsko definicijo korupcije: "vsaka kršitev dolžnega ravnanja uradnih in odgovornih oseb v javnem ali zasebnem sektorju, kot tudi ravnanje oseb, ki so pobudniki kršitev, ali oseb, ki se s kršitvijo lahko okoristijo, zaradi neposredno ali posredno obljubljene, ponujene ali dane oziroma zahtevane, sprejete ali pričakovane koristi zase ali za drugega".

Enim moralne zavore očitno popustijo že v bližini oblasti. Bog nam pomagaj, ko se bodo enkrat povzpeli nanjo!

www.uni-mb.org

 
 
 

marčevski teloh

Poslano: 29.03.2011   Ob: 05:39  Datoteka: Ni

Komentar:
Res ne zdržim več. Ali smo voli ali pa nas nekdo poskuša narediti za vole. Kocka je padla in demos je odločil. Sedaj pa poskušajo veleumi pokazati, da demos ne šteje in pri tem se imajo za demokrate. Res je čudno, da to počne nekdo, ki je slovenist in mojster v analizi. Nikakor pa me ne čudi, kot je zapisal že dosmrtni predstojnik, da to počne zgodovinar, ki naj bi imel zgodovinski spomin in bi lahko, brez pretvarjanj, pokazal, kaj to dejansko pomeni. Škoda. Zamudili smo zgodovinsko priložnost, da bi UM pokazali svojo zrelost in bi s tem presegli osebnostne zamere, ki temeljijo v pretiranih egotripih vsaj dveh kandidatov - luzerjev - na Akademskem zboru. Šport je res čudna stvar. Pojavi se šele takrat, ko imamo dovolj časa za lenobo. Škoda, da je intelektualna lenoba na FF prevladala. Lukrativnost je pravo nadomestilo za to. No ja. Senatorke in senatorji bodo odločali po svoji vesti. Demos pa bo tiho, saj smo le voli.

www.uni-mb.org

 
 
 

BB-King

Poslano: 30.03.2011   Ob: 04:00  Datoteka: Ni

Komentar:
Drage kolegice in kolegi!

Sedaj smo bili pa še deležni dveh »pozdravov« z oddelka za filozofijo. Vsi vemo katera dva člana oddelka sta se oglasila. Sploh več ne vem, kaj naj tukaj napišem. Nikoli do sedaj nisem bil žaljiv, vedno sem poskušal držati akademski nivo izražanja. Toda po tem, kar vidim tukaj, se ne morem več brzdati, rekel bom samo eno stvar. Darko Friš in Bojan Borstner, neumna sta! Skupaj sta tajkuna jesenška premagala za več kot dve tretjini glasov, žezlo prihodnosti držita v svojih rokah, sedaj sta pa usmerila topove eden v drugega! Kakšna neumnost!

Na kolenih vaju obadva, tako dr. Driša kot dr. Borstnerja, prosim, da zakopljeta bojni sekiri. Obrnita topove eden od drugega. Pravi sovražnik je obema skupen. Ime mu je dr. marko jesenšek. Dekan jesenšek se med tem, ko se vidva obstreljujeta, v miru in tišini pripravlja na jutrišnjo zmago. Mu bosta res porinila v roke takšen užitek?

Moj predhodnik je pisal o velikih egih dveh looserjev. Looserjev? Trenutno jesenšek sigurno ne razmišlja tako. Prav malo mu je mar za rezultate Akademskega zbora, še manj mu je mar za spore med Zgodovinarji in Filozofi. Fanta, zamislita se! Mar res želita potisniti žezlo še za en mandat v roke tajkunu jesenšku? Imata priložnost, da jutri z njim dokončno obračunata. Takšna priložnost se vama ne bo več ponovila. Naredimo s skupnimi močmi konec tajkunizaciji Filozofske fakultete, naredimo enkrat za vselej konec družinskemu podjetju jesenšek d.o.o. !! Bodimo modri. Več kot dve tretjini zaposlenih in študentov se je opredelilo proti tajkunu jesenšku. Bodita modra! V imenu 74 ljudi vaju iz srca prosim, da sledita temu in jutri izpolnita pričakovanja vseh nas 74, ki si želimo sprememb! Časa za resne pogovore je še veliko. Zaposlenim nam na koncu koncev niti ni mar, ali zmagovalec prihaja iz vrst zgodovinarjev ali filozofov. Mar nam je samo, da pride do sprememb. In te spremembe so mogoče samo v primeru konca vladanja tajkuna jesenška! Fantje, spametujte se !!

www.uni-mb.org

 
 
 

BOBO

Poslano: 30.03.2011   Ob: 07:25  Datoteka: Ni

Komentar:
Spoštovani BB-King,
pred mnogo leti sem moral brati čudnega tiča Katula in ta je zapisal:
Nil nimium studeo, Caesar, tibi velle placere,
nec scire utrum sis albus an ater homo.
Morda je res malo robato do Vas, vendar ste me z zadnjim zapisom “potegnili za jezik”. Moja identiteta je vsebovana v “psevdonimu” in nimam nobenih predsodkov, da bi se moral skrivati za krinko.
Nikoli, vsaj kolikor mi spomin seže v preteklost, se nisem “spopadal” niti s kolegom Frišem, niti s kolegom Jesenškom. Zakaj? Ker mi nikoli ni šlo za razprave ad hominem, ampak vedno za razprave ad rem. Sem se pa, kar nekajkrat, s posameznimi idejami in predlogi, ki sta jih kolega zagovarjala. Morda se Vam zdi, da ni tako. O tem težko sodim, saj ste Vi sami odgovorni za svoja razmišljanja in posledično za etiketiranja, predalčkanja, ki iz tega izhajajo. Vsakdo ima svojo vest, moralne kriterije in s tem mora živeti. Sam spim, vsaj glede teh vprašanj, povsem mirno.
Prosim Vas, da mi ne pripisujete nečesa, kar ni v moji moči. Torej, sam sem lahko le droben kamenček v mozaiku, ki predstavlja drugačno podobo FF. Če kdo, potem to podobo pooseblja kolega Kante. Vse druge zgodbe so zgolj priročni pripomočki za sejalce megle in prodajalce lažnjivih obljub. In tega imam, sedaj pa sem oseben, dovolj. In skrivaštva in leporečenja, ki postaja na FF nadomestilo za argumentiranje lastnih pozicij.
Kdo je premagal koga? Napačno vprašanje. Še posebej, ko ste moje ime postavili ob kolega Friša v nasprotju s kolegom Jesenškom. Prepričan sem, da je program, ki ga pooseblja kolega Kante, s svojimi argumenti pretehtal v odločanju na Akademskem zboru. Ali imam pri tem sam zasluge? Zelo malo, saj je le drobna opomba v programu plod moje “intervencije”.
Spoštovani kolega BB-King: očitno imate izjemni dar in ste zmožni razbirati zapise tako, da jih mirno pripišete, vsaj Vam, znanim posameznikom in se pri tem sklicujete še na obče dobro (pardon fakultetno) ter na tej podlagi “kličete k sveti aliansi”, ki naj bi zlo nadomestilo z dobrim. Neverjetno. Ah, “sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj” je znano reklo, ki mu manjka kritični logični razmislek. Pa to je že preveč za takšno Vašo skrivalniško razpravo.
Morda živim sam v “vzporednem svetu”, kjer so resnica, pravičnost in poštenost temeljne vrline, ki določajo naša delovanja. In vredno je prizadevati se zanje. Ne bi hotel živeti v drugačnem svetu in zato podpiram kolega Kanteta, ki je “pravi človek”, da bo to lahko, tudi na FF, udejanjeno.
Pa naj še sklenem: nikoli nisem bil proti nečemu, ampak si vedno prizadevam za nekaj. Zato mi je Katul tako blizu:
Parva mei mihi sint cordi monimenta ....,
at populus tumido gaudeat Antimacho.
Ker imate izjemni dar, pa še Katulove verze “prevedite” v svoje fantazije in poiščite poudarke, ki so Vam ljubi.
Sem se oglasil (proti svojim načelom) in se ne bom več.
Naj bo dan pametnejši od večera in sprememba na FF naj ne bo le navidezna.
S spoštovanjem,
Vaš BOBO.

www.uni-mb.org

 
 
 

Volilec

Poslano: 30.03.2011   Ob: 17:52  Datoteka: Ni

Komentar:
Upal sem, da na Senatu Jesenšek ne bo prišel v drugi krog. Žal se to ni zgodilo. Bilo bi prelepo.

www.uni-mb.org

 
 
 

Telebajsek

Poslano: 31.03.2011   Ob: 17:41  Datoteka: Ni

Komentar:
Drago Bobo!

Seveda se nisi nikoli "spopadal" z tajkunom jesenškom, ravno nasprotno, vseskozi si bil v njegovem tajkunskem klanu, saj si si tudi sam kot vodja poslovodnega odbora štiri leta mastil brke. Resnica, pravičnost in poštenost tvoje temeljne vrline? Ah, moj bobo.

www.uni-mb.org

 
 
 

Mistik

Poslano: 31.03.2011   Ob: 19:04  Datoteka: Ni

Komentar:
Senat Filozofske fakultete je z dekana izvolil Jesenška. Pri tem je Bobo odigral zelo pomembno vlogo.

www.uni-mb.org

 
 
 

Telebajsek

Poslano: 15.04.2011   Ob: 05:49  Datoteka: Ni

Komentar:
Se morda zdi samo meni, ali je bilo včerajšnje jesenškovo prilizovanje novoizvoljenemu rektorju dr. danijelu rebolju na Akademskem zboru FF že prav neokusno, da ne rečem ogabno. Neverjetno, človek, ki je pred volitvami bil eden glavnih lobistov enega od reboljevih protikandidatov, je sedaj prvi v vrsti, ki rebelju razprostira rdeč tepih, in izkorišča vsakršnjo priložnost, da se mu prilizne. Močno upam, da se je dr. rebolj, ki je po moji oceni izredno inteligenten mož, že prepričal, s kakšnim manipulatorjem in spletkarjem ima opravka. Morda ne bi bilo slabo če jesenšku nekdo sporoči, da so stari rimljani imeli pregovor, ki se je glasil:

Adulatio vitorum alitrix.

www.uni-mb.org

 
 
 

Don Kihot

Poslano: 15.04.2011   Ob: 05:59  Datoteka: Ni

Komentar:
Potrebno je omeniti tudi jesenškovo manipulatorstvo in spletkarstvo, ko je z svojimi pripombami kradel čas in obstruiral delo Akademskemu zboru, po odhodu dr. rebolja zaradi delovnih obveznosti pa je takoj izjavil, da je seja nesklepčna in sama po sebi neumna, ter jo zapustil. Škoda, da tega ni videl tudi dr. rebolj, lahko bi se prepričal, kakšen manipulator in spletkar je jesenšek. Po njegovem odhodu je jesenšek obrnil svoj pristop za 180 stopinj, in iz prijaznega, šaljivega dekana je nastal aroganten in nepopustljiv tiran. Neverjetno !!

PS: Zanimivo, kako je jesenšek na akademskem zboru teatralno hodil po amfiteatru in jamral, da ga boli koleno, ob dr. reboljevem odhodu pa je dobesedno poletel kot puščica proti njemu, da se mu je lahko še enkrat priliznil in mu čestital. Nekateri so za samopromocijo pripravljeni narediti res vse !!

www.uni-mb.org

 
 
 

Don Kihot

Poslano: 23.04.2011   Ob: 17:20  Datoteka: Ni

Komentar:
V sredo je Akademski zbor z veliko večino na tajnem glasovanju izglasoval nestrinjanje, ali bolje rečeno nezaupnico predlogu senata, da za kandidata za dekana rektorju predlaga dr. Marka Jesenška. Edina logična poteza, kajti več kot dve tretjini zaposlenih sta se že na dekanskih volitvah opredelile proti trenutnemu dekanu. Sedaj je na potezi novi rektor dr. Danijel Rebolj rebolj. Volitve na Akademskem zboru so neobvezujoče, toda, ali si novi rektor res želi na čelnem mestu Filozofske fakultete človeka, ki ga očitno ne podpira velika večina zaposlenih? Zdi se mi, da bo Filozofska fakulteta eden največjih izpitov za dr. Rebolja v začetku njegovega vodenja Univerze. Upajmo, da bo upošteval želje večine in se odločil modro.

www.uni-mb.org

 
 
 

šokiran

Poslano: 24.04.2011   Ob: 17:11  Datoteka: Ni

Komentar:
Gospe in gospodje, predvsem senatorke in senatorji FF,
berite malo časopise. Naslov v Dnevniku pove že vse:Jesenšek, ki naj bi spolno nadlegoval študentke, še naprej na čelu filozofske fakultete
Slovenija - nedelja, 17.04.2011 11:42
Tekst: (sta)

Maribor - Kljub pritožbah o domnevnih nepravilnostih na volitvah bo Filozofsko fakulteto Univerze v Mariboru še naprej vodil dekan Marko Jesenšek. Nov mandat mu bodo podelili predvidoma prihodnji teden.


http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042438793

www.uni-mb.org

 
 
 

šokiran

Poslano: 24.04.2011   Ob: 17:15  Datoteka: Ni

Komentar:
Pa še to: Slovenija se nam posmehuje, senatorji in senatorke pa še dalje izigravajo voljo Akademskega zbora, ga ignorirajo, se ne udeležujejo sej, bežijo iz njih, skupaj z Jesenškom! Kam smo prišli, do totalnega zanikanja demokracije in volje ljudstva! Da o slovesu fakultete ne govorimo.

Spolne zlorabe dekana se bohotijo iz naslovov, pa nikogar ne zanima!

www.uni-mb.org

 
 
 

ZgroženFF

Poslano: 01.05.2011   Ob: 02:59  Datoteka: Ni

Komentar:
Dragi zaposleni na FF!

Opozarjam vas, da za mesebojno komunikacijo ne uporabljajte vašega email naslova @uni-mb.si !!!!!!!!! Na laste oči sem se prepričal, da se vaši maili spremljajo, jesenšek kontrolira vaše maile (predvsem tiste njegovih domnevnih "sovražnikov"), pri čemer mu pomaga dr. MARJAN KRAŠNA! On je zadolžen za spremljanje, ter nato vse stvari posreduje naprej jesenšku!

Vprašam se, kaj bi na to rekla n.p. musar, kajti po mojem gre tukaj za evidentno kršitev varstva osebnih podatkov in menim, da bi bilo o tem potrebno obvestiti tudi policijo! Vseeno, pozivam zaposlene na najvišjo stopnjo previdnosti, uporabljajte vaše gmail in druge naslove, vaš mail @uni-mb.si pa uporabljajte le v najnujneših primerih! Še enkrat ponavljam, stvar sem videl na lastne oči, ne gre za nikakršno šalo ali natolcevanje, gre za neverjetno kršenje varstva osebnih podatkov! Pozivam na izjemno previdnost!¨

www.uni-mb.org

 
 
 

ekonomist

Poslano: 09.05.2011   Ob: 17:43  Datoteka: Ni

Komentar:
Ko se je dr. Danijel Rebolj zavihtel v sedlo, je nemudoma imenoval dr. Jureta Marna za glavnega tajnika univerze. Tudi ta se je podvizal in zahteval od dr. Marka Jesenška, da mu pošlje dokumentacijo v zvezi z dekanskimi volitvami na Filozofski fakulteti.

www.uni-mb.org

 
 
 


<< Dodaj komentar >>