tajkuni_main_logo univerza_v_mariboru_tajkuni tajkuni_rozman_kotnik_brumen
     
 

O PROJEKTU

Namen

Zasebnost uporabnikov

 

TAJKUNI

Ivan Rozman

Mitja Kotnik

Boštjan Brumen

 

SAJ NI RES, PA JE

Navodilo za vnos

Seznam

 

LISTA ODSTRELJENIH

Navodilo za vnos

Seznam

 

TAJKUNSKE ZGODBE

Navodilo za vnos

Seznam

 

OSTALO

Kontakt

Izjava maj 2011

Izjava za javnost

Članek v Žurnal24

Članek v Financah


  TAJKUNSKA ZGODBA  
     
 

Poslednja volilna prevara rektorja Ivana Rozmana

 
 
 
     
 

V uvodu sprva pojasnilo: Ivan Rozman več ne more kandidirati za rektorja univerze v Mariboru, predvolilne aktivnosti so še kako podobne tistim pred volitvami 2006. V prvem poskusu, leta 2002, nisem zaznala sledi tovrstnih prijemov.

Najprej o sanjskem moštvu 2010

Pri poslednji Rozmanovi volilni prevari sodeluje prekaljeno moštvo. Vodi ga prof. dr. Šime Ivajnko, ki tudi na prihajajočih volitvah predseduje volilni komisiji. Leta 2006 so mediji poročali o oceni, da je prav Ivajnko odločilno prispeval k preobratu v drugem krogu volitev leta 2006. Tisti čas je sedanji rektor Rozman "gladko" premagal kandidata dr. Daniela Rebolja.

Študentsko krilo v moštvu zastopa preverjeno lojalen večni študent Alen Vidonja. V začetku univerzitetne politične kariere je bil član študentskega sveta, na vrhuncu prorektor za študentska vprašanja. Leta 2009 se je poslovil od študija in postal sodniški pripravnik, zaposlitev pa našel na rektoratu UM, kot vsi bivši študentski funkcionarji, ki so pomagali vodstvu. Vidonja je na preteklih lokalnih volitvah kandidiral na listi ZARES.
Nemogoče postane mogoče: študentski svet UM na seji potrdi Alena Vidonjo za člana volilne komisije na prihajajočih volitvah rektorja. Nimam podatka o tem, kam se je Vidonja za te potrebe vpisal.

Zmagovito Rozmanovo moštvo zaključuje mag. Mojca Tancer, o kateri na tem mestu ne bom zgubljala besed.

Vizija prevare

O tem se ta trenutek po hodnikih UM govori na veliko. Povedano v kratkem vizija temelji na drugem krogu volitev, kjer se izvoli naslednjega rektorja, ki si ga je zaželel Ivan Rozman. Slišati je še, da sta si naslednjega rektorja izbrala Rozmanova pomočnika Brumen in Kotnik, v kar jaz sama ne verjamem.

Strategija prevare

Strategija prevare po mojem skromnem mnenju temelji na identičnem prijemu iz drugega kroga volitev rektorja 2006, ko je Rozmanovo zmagovalno moštvo agitiralo študente, ki so imeli pravico voliti rektorja.
Potrditev moje navedbe je sporočilo kolegice, članice letošnje volilne komisije. Po njenih informacijah je komisija na svojem prvem zasedanju (19.10.2010) največ časa namenila določitvi števila študentov, ki imajo pravico voliti rektorja. Navedeno predstavlja tudi vrhunec letošnje prevare:

Volilna komisija je najprej določila, da študentski svet vsake članice izvoli 12 predstavnikov študentov, ki imajo pravico voliti rektorja. V izračunu 12 je upoštevala Fakulteto za turizem, ki niti še nima študentov. To je bistvo letošnje prevare!

Volilna komisija je potem še določila, da je kvota študentov iz Študentskega sveta UM, ki imajo pravico voliti rektorja enaka 10. Če posamezna članica ne bi imela zadostnega števila predstavnikov (12), se ta kvota prenese na Študentski svet UM.

Kdo bo torej volil novega rektorja iz Fakultete za turizem, ki nima študentov? Člani Študentskega sveta UM. Kakšno darilo bodo dobili člani tega sveta? O tem letos še nič nisem slišala, vsem nam je pa poznano, da so pred drugim krogom volitev rektorja 2006 dobili v dar prenosne računalnike.

Kdo je čigav kandidat

To mene niti ne zanima preveč. Pomembnejši se mi zdi pritlehen način, kako bo izbran. Koga podpira rektor Ivan Rozman nisem slišala. Pred kratki sem pa izvedela, da je Brumnov favorit prof. dr. Igor Tičar. Favorit Mitije Kotnika naj bi bil sedanji prorektor prof. dr. Marko Marhl. Če so te informacije točne, ne vem.

 
     
  KOMENTARJI  
 


<< Dodaj komentar >>

 
 

Bodica

Poslano: 10.11.2010   Ob: 00:39  Datoteka: Ni

Komentar:
Volilna prevara s Fakulteto za turizem je pravljica!

Jaz sem slišala od ljudi z rektorata daso Fakulteto za turizem izločili iz glasovanja, torej študentska kvota se od tam prenese na vse ostale fakultete.

Sem pa tudi slišala, da Brumen v ozadju dela vse, da bi bil izvoljen dr. Tičar in da se Kotnik in Brumen ne gledata več tako lepo.

Koga podpira rektor dr. Rozman? Po moje tudi Tičarja! Rektor dr. Rozman ne kontrolira več podivjanega Kotnika in samo še Brumen mu je ostal zvest.

www.uni-mb.org

 
 
 

Stane

Poslano: 10.11.2010   Ob: 01:44  Datoteka: Ni

Komentar:
Naj tole nekoliko razsvetlim: v pravi smeri pišeta avtorica, kakor Bodica. Namreč: z sklepom volilne komisije prenesli so glasove FT na članice ki izvajajo vsebine turizma in sorodne.

V slučaju da ne bi dobili dovolj kandidatov - 12, volilna pravica študentskega sveta FT (isto ostalih svetov) se prenese na študentski svet UM!

www.uni-mb.org

 
 
 

Bodica

Poslano: 11.11.2010   Ob: 06:14  Datoteka: Ni

Komentar:
Moramo biti natančni: vsi študentski sveti imajo po 12 članov, FT jih nima nič. Zato se vsa kvota iz FT (npr 12) prenese na ostale članice, ki imajo tako npr. 13 članov. Iz FT se nič ne prenese direktno na študentski svet univerze. To je sklenila volilna komsija, sicer bi bilo preveč očitno!

www.uni-mb.org

 
 
 

Niko

Poslano: 11.11.2010   Ob: 07:25  Datoteka: Ni

Komentar:
Dodajam še ekipo volilne komisije:

- prof. dr. Šime Ivajnko (PF) - predsednik

- doc. dr. Aleš Kobal (PF) - namestnik predsednika

- prof. dr. Nataša Vaupotič (FNM)

- prof. dr. Dejan Škorjanc (FKBV)

- prof. dr. Niko Samec (FS)

- prof. dr. Mihaela Koletnik (FF)

- Alen Vidonja (študent PF)


Pravniki torej!

www.uni-mb.org

 
 
 

MNOGOKOTNIK

Poslano: 13.11.2010   Ob: 01:58  Datoteka: Ni

Komentar:
I TAKO SE JEBU MEĐUSOBNO DO IZGINOČA.

Bog dal,da bi vsak od 3 takunov podpiral svojega kandidata.
Mogoče se znevtralizirajo?

Gotovo je le:

-da bo volilna prevara in
-ugibamo lahko koliko bo kreativna=podla.

Je na UM še ktitična masa volilcev,da to prepreči?

www.uni-mb.org

 
 
 


<< Dodaj komentar >>