tajkuni_main_logo univerza_v_mariboru_tajkuni tajkuni_rozman_kotnik_brumen
     
 

O PROJEKTU

Namen

Zasebnost uporabnikov

 

TAJKUNI

Ivan Rozman

Mitja Kotnik

Boštjan Brumen

 

SAJ NI RES, PA JE

Navodilo za vnos

Seznam

 

LISTA ODSTRELJENIH

Navodilo za vnos

Seznam

 

TAJKUNSKE ZGODBE

Navodilo za vnos

Seznam

 

OSTALO

Kontakt

Izjava maj 2011

Izjava za javnost

Članek v Žurnal24

Članek v Financah


  TAJKUNSKA ZGODBA  
     
 

Široka tajkUMska ekipa

 
 
 
     
 

Ekipa tajkunov je zelo razvejana in široka, vse je nastavil Rozman. Gremo po vrsti.

1. Na kemiji se odstavi bivšega dekana in Rozman za nagrado ker mu je služil kot prorektor nastavi za dekana Željka Kneza. Željko Knez takoj zaposli ženo na Medicinski fakulteti (kjer je senator) in hčerko na lastni fakulteti.

2. Na strojništvu se odstavi bivšega dekana Polajnarja (po znani aferi) in se nastavi popolnega neznanca Nika Samca. Za zvesto vodenje fakultete dobi Samec redno profesuro (za katero ne izpolnjuje zelo strogih strojniških pogojev) in sedaj je član univerzitetne volilne komisije.

3. Pedagoška fakulteta razpade. Na filozofski dobi kot nagrado za zvesto služenje Marko Jesenšek in sicer dekansko mesto. Jesenšek in njegovi uspehi so znani in presegajo meje naše univerze. Nad njim se pritožujejo celo iz Kopra.

4. Na FNM bi moral dekan postati dr. Vukman. Ker misli s svojo glavo je odstavljen in na dekansko mesto postavijo N. Vaupotič. Tudi ona dobi za zvesto vodenje redno profesuro (prav tako ne izpolnjuje strogih pogojev FNM).

5. Na ostanku pedagoške nastavijo Sama Fošnjariča. Tudi on - kako ironično - je za časa rektorjevanja Rozmana nastavljen kot redni profesor. Čarovniško se izmakne strožjim kriterijem - ja tudi on ne izpolnjuje pogojev za rednega profesorja. Celotno fakulteto iz ozadja vodi Rozmanova žena Janja.

6. Na Fakulteti za logistiko se nastavi Martina Lipičnika, ki je znan kot borec zoper Fakulteto za gradbeništvo.

7. Na Fakulteto za energetiko je nastavljen A. Predin, ki ne izpolnjuje pogojev za izvolitev na strojništvu in se na FE izvoli v rednega profesorja (potem ko si nastavi pogoje ki jih izpolnjuje). Predina je naplavila afera na FS ko so zamenjevali vodstvo in je bil med najbolj glasnimi.

8. Na FOV nastavijo Ferjana. Čudež! Tudi on je bil v času nastavitve za dekana izredni, danes je redni profesor. Izpolnjuje pogoje? Seveda ne!

9. Na FVV odstranijo dekana Pagona in še prej Leskovarja, ki nista bila poslušna. Nastavi se Meška, ki nima večinske podpore akademskega zbora.

10. na FZV se odstavi Dušico Mič. Turk in se nastavi zvestega sodelavca iz FERI Kokola.

11. Na Medicinski fakulteti se nastavi Krajnca, ki dobi redno profesuro po pogojih FZV in ne po pogojih MF.

12. Iz direktorja Študentskih domov mora v penzijo dr. Ploj, nastavi se lutka Lidija Divjak.

13. Iz univerzitetne knjižnice se odstrani bivšo ravnateljico in se nastavi referentko iz knjižnice PF.

Skoraj vse ljudi je Rozman (Kotnik in Brumen v ozadju) nastavil šele potem, ko je odstranil prejšnje vodstvo. Vsi nastavljeni imajo takšen ali drugačen greh na glavi. Običajno ne izpolnjujejo pogojev za nastavitev ali izvolitev. Nihče izmed nastavljenih ne misli s svojo glavo. Njihova naloga je izvrševati ukaze z vrha. Za nagrado imajo preko fakuletni denar ki ga perejo preko raznih študentskih napotnic in projektov s lastnimi firmami.

 
 


<< Dodaj komentar >>