tajkuni_main_logo univerza_v_mariboru_tajkuni tajkuni_rozman_kotnik_brumen
     
 

O PROJEKTU

Namen

Zasebnost uporabnikov

 

TAJKUNI

Ivan Rozman

Mitja Kotnik

Boštjan Brumen

 

SAJ NI RES, PA JE

Navodilo za vnos

Seznam

 

LISTA ODSTRELJENIH

Navodilo za vnos

Seznam

 

TAJKUNSKE ZGODBE

Navodilo za vnos

Seznam

 

OSTALO

Kontakt

Izjava maj 2011

Izjava za javnost

Članek v Žurnal24

Članek v Financah

Spoštovani,

obračam se na vas in prosim za objavo tega sporočila. Upam, da bo moje sporočilo objavljeno na vidnem mestu www.uni-mb.org. Sicer o tem nekateri dvomijo, sem se pa kljub temu odločil poskusiti. Prosim, da pismo objavite nespremenjeno. Če to ne bo šlo, mojega pisma ne objavljajte.

V čem je stvar? Izpostaviti želim dogajanja povezana z novim vodstvom na Slomškovem trgu 15.

UNIVERZITETNI D.O.Oji
Novo vodstvo je pred urednim prevzemom položaja obljubljalo hitro revizijo poslovanja tajkunske hobotnice. Dr. Jure Marn je javnosti razlagal, kako je najboljša pot stečaj podjetij. So že pa takrat nekateri, ki so imeli možnost obiskati Marnovo pisarno na Ljubljanski 9, po tihem razlagali, da se v ozadju odvija drugačna zgodba. Bistvo tega se dogaja danes: insolventni Uni servis d.o.o. bodo Marnovi vojaki sanirali. Pazite na matematiko: firma ima milijon evrov dolga in bo sanirana z 14.000 EUR "zagotovljenih" mesečnih prihodkov od Sodexa.
Za javnost nenavaden preobrat je še odločitev novega vodstva, da se ohranita VPO storitve in Uni založba. Stene na Ljubljanski 9 bi znale po mojih informacijah povedati, da gre za dogovorjeno zgodbo. Na osnovi mojih podatkov trdim, da je dr. Jure Marn po eni strani sprejemal gradivo o grehih prejšnjega vodstva in jih pridno dostavljal na NPU. Na drugi strani je pa pripravljal teren za mahinacije z obubožanimi dooji.
Da v to verjamem, potrjuje tudi aktualni vodstveni kader Uni servisa:
- Marko Pogorevčnik opravlja dela in naloge kriznega menedžerja Uni servis d.o.o. Sprašujem se, kdo ga je pripeljal, na osnovi katerih referenc je bil izbran in po kakšnem postopku imenovan? Po kratkem pregledu spletnih strani, ugotavljam, da gre za možakarja, ki je bil v začetku svoje kariere poslušni sodelavec Davorina Sadarja v aferi Priom ? Fundus. Nato je v igri Veritas ? Vesna d.d. kot predsednik uprave likvidiral mariborsko Vesno d.d. Podobno piše še za njegovo delovanje v vlogi direktorja kranjske družbe Zvezda, kjer bi naj premoženje matičnega podjetja prenesel na hčerinsko podjetje, matično podjetje je šlo v stečaj. Potem zgodba z neuspelim imenovanjem za direktorja ŠOU Ljubljana. Iz vira blizu direktorja Tehnocentra sem zgodaj poleti slišal, da se je za Pogorevčnika zelo zavzemal dr. Jure Marn
- Primož Britovšek se sedaj pojavlja v dveh vlogah: zaposlen je kot vodja službe na rektoratu, v Uni servis d.o.o. je prokurist. O njem ne bom veliko pisal, ker dobro vem, da je gre za dobro navezo z Juretom Marnom že od prej

IZBIRA SODEXO D.O.O.
Tu bom samo zapisal, da je šlo pri izbiri firme Sodexo d.o.o. za vnaprej dogovorjeno rešitev.
Gotovo bo temu marsikdo oporekal, zato navajam dejstva, na osnovi katerih sem si jaz ustvaril mnenje.
Javni razpis, ki ga je zahteval Upravni odbor, ni bil objavljen. Na povabilo Uni servisa je ponudbo oddalo nekaj ponudnikov. Podjetje Slorest d.o.o. je za najem prostorov študentske prehrane ponudilo ceno okrog 14.000 EUR, Sodexo pa samo nekaj deset EUR manj. Slorest je potem svojo ponudbo povišal, kar na odločitev o izbiri Sodexa ni več imelo vpliva.
Pojavljajo se ugibanja, zakaj sta bili iz najema izločeni poslovalnici Želva in Sova. Po nekaterih informacijah bosta šli za nagrado nekaterim kooperativnim sodelavcem novega vodstva, spet drugi vir mi pa zatrjuje, da jih je gotovo dobil Sodexo.
Tretja zadeva, ki mi potrjuje "ribarjenje v kalnem", je sprenevedanje dr. Jureta Marna okrog prekinitve pogodbe med Univerzo in Uni servisom. Spet sem prepričan, da gre za vnaprej domišljeno igro, režirano na Ljubljanski 9.

IZBIRA REVIZORKE
Kako se uresničuje obljubljeno transparentno delovanje novega vodstva, nazorno prikazuje nedavni primer neuspele izbire Jasne Zafred za notranjo revizorko, ki ga je ustavil Upravni odbor univerze. Javni razpis so objavili samo na Zavodu za zaposlovanje, rok prijave je bil samo 5 dni.

KAJ TI JE DANIJEL?
Za konec sem si sposodil znameniti slogan Kaj Ti Je Ivan, s katerim apeliram na rektorja. Nisem edini, ki pričakujem, da se bo rektor dr. Danijel Rebolj zamislil nad svojim dosedanjim vodenjem na rektoratu. Navajam nekaj iztočnic:

- sklep Upravnega odbora univerze je bil, da Univerza poišče najemnika gostinskih lokalov z javni razpisom. Sprašujemo se, katere "dinamične" okoliščine so vas prepričale, da ste podprli izbiro mimo sklepa Upravnega odbora?
- sklep Upravnega odbora univerze je bil, da mora novi najemnik gostinskih lokalov zaposliti vse zaposlene iz potopljenega Uni gostinstva. Sprašujemo se, katere "dinamične" okoliščine so vas prepričale, da ste se strinjali z zaposlitvijo samo približno dvajsetih bivših sodelavcev?
- kje je obljubljeno transparentno delovanje rektorata? Sprašujemo se, zakaj ste podprli netransparentno imenovanje revizorke?
- sprašujemo se, ali se vam ne zdi niti malo nenavadno, da ste bili letošnje poletje 5 tednov na dopustu, medtem ko so se na Univerzi sprejemale pomembne odločitve?
- sprašujemo se kje je obljubljeno akademsko vzdušje na naši Univerzi? Absolutistično in ignorantsko delovanje dr. Jureta Marna je po mnenju sodelavcev na rektoratu na las podobno delovanju tandema Brumen - Rozman. Verjemite, da ljudi, ki se strinjajo z navedbo, ni tako zelo malo!
- na zadnji seji Upravnega odbora ste me s svojim delovanjem prepričali, da ste se samo v nekaj mesecih spremenili v brezpogojnega zagovornika idej in dejanj dr. Jureta Marna. Se vam ne zdi, da ste s tem presegli navezo Brumen - Rozman, ki je tako delovanje prikazala proti koncu drugega mandata? Sprašujemo se, kaj so vaši razlogi za takšno delovanje?